Prajitura Mars

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura Mars

Ingrediente

  • -4 ciocolate Mars(69 g. x4)-cu aprox. 300 g.in total
  • -2 cutii de crema "Nestle" (155 gr x2)- eu am folosit "Luna"
  • -2 pachete biscuiti digestivi(aprox.350gr)
  • - 120 g. unt
  • -5 linguri de nuttela
  • Pentru ornat:
  • -100 g. ciocolata alba
  • -25 gr unt sau ulei

Mod de preparare

Intr-o cratita vom pune la foc mic crema si ciocolata mars taiata bucati ca sa se topeasca dar fara a atinge punctul de fierbere. Dupa ce s-a topit toata ciocolata se adauga untul si cele 5 linguri de nuttela si se mai lasa 2 min. Intre timp vom pregati tava sau vasul yena in care vom pune prajitura. Asezam biscuiti intr-un strat, pana acoperim toata suprafata.

Se va turna jumatate din compozitie fierbinte peste primul strat de biscuiti apoi mai punem un alt strat si turnam restul de compozitie,avand grija sa acoperim bine toata suprafata, dupa care o dam la frigider sa se raceasca.

Intre timp topim ciocolata alba in cele 25 g. de unt sau ulei dupa care ornam prajitura si o punem la frigider unde o vom lasa peste noapte pentru a se intari crema.

Cu cat vasul in care punem prajitura este mai mic, cu atat va iesi prajitura mai groasa.Vasul yena care l-am folosit este foarte potrivit,pentru ca nu a iesit nici prea subtire si nici prea groasa,fiind perfecta..!

Vasul yena folosit este rotund cu diametrul 28cm, se poate folosi si de 26cm.

(Se poate face un blat din biscuiti si unt ca si la cheesecake, folosind forma cu pereti detasabili, dar cu biscuiti in straturi este mult mai gustoasa si nu are nici prea mult unt.)

Se va taia cu un cutit fierbinte( tinut in apa clocotita) sau un cutit electric,ca felia sa fie perfecta..!

A iesit foarte gustoasa , nici nu au avut rabdare ai mei sa o mai tin la frigider pana a doua zi ..!

Va doresc pofta buna ..!

Specific:Iordania

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise