autor:

panseluta

» » Prajituri

Prajitura Mimoza

Autor: panseluta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: panseluta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 ianuarie 2010

Ingrediente
Ptr.foi:, , 500 g faina, 200 g unt,margarina sau untura, 100 g zahar praf, 1/2 pachet praf de copt (o lingurita), 3 galbenusuri, zahar vanilat,coaja rasa de lamaie, smantana sau iaurt,cat cere aluatul,cam 3 Lg (linguri), , Crema:, , 200 g unt, 200 g zahar praf, 1 ceasca lapte caldut, 4 Lg faina, unt cat o nuca, sucul si coaja rasa de la o lamaie., zahar vanilat, 1 borcan gem de visine,macese sau caise,acrisor sa fie

Dificultate: Medie Timp: 2h

19 voturi

Mod de preparare

Reteta asta o am din caietul de prjituri a mamei mele.pare complicat,dar nu este.


-Se framanta ingredientele ptr foi,dupa care aluatul rezultat se imparte in 4 parti egale.


-Se intinde fiecare parte cu sucitorul la dimensiunea dorita si foaia se coace pe dosul tavii,pe hartie de copt,rezultand 4 foi.


-cuptorul trebuie sa fie incins la inceput,dupa care se lasa focul la mediu spre mic.timpul de coacere este cam de 15 minute,foaia trebuind sa ramana alba la culoare si nu bronzata.


-Ptr crema,se freaca untul spuma apoi se adauga zaharul praf.


cele 4 linguri de faina se freaca cu putin lapte rece ptr a obtine o pasta dupa care se adauga in restul de lapte si se fierbe la foc mic,amestecand mereu,pana se leaga crema,adaugandu-se si unt cat o nuca in aceasta crema.dupa care se lasa sa se raceasca.apoi se amesteca cu untul frecat spuma cu zaharul,zahar vanilat,zeama si coaja de la o lamaie. foaie se unge cu jumatate din gem,se pune a doua foaie care se unge cu toata crema ,se pune apoi a 3-a foaie care se unge cu restul de gem si in sfarsit ultima foaie,care se pudreaza cu zahar praf si vanilat.


Prajitura astfel construita se lasa pana a 2-a zi,la temperatura camerei,acoperita cu o folie,ca sa se inmoaie foile.
Retete
Alte retete din Prajituri

Goffri sau wafe

Acest aluat este pentru 6 portii. Faina, zaharul , praf de copt, bicarbonatul si sarea se amesteca. In

25 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Chec cu mere

Incingem cuptorul. Separam albusurile de galbenusuri. Bati albusurile spuma cu un praf de sare, apoi

2 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Prajituri

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Valeria Erdo , 15 aprilie 2014

    Prăjitura nu arată bine când este tăiată, semn ca foile sunt prea tari. Si eu am o rețea asemănătoare, acum caut sa schimb foile.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

    Un deliciu...

  • panseluta

    panseluta (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

    cred ca unt e prea mult ,dar nucile nu au ce sa strice.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Foile cu untura sunt foarte fragede

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      ai spus bine ca o ai de la mama pt ca faci crema naturala(fara plicuri cu E-uri)! Felicitari! Eu mai pun putin unt si nuci in gem

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

19 voturi

Ingrediente

  • Ptr.foi:
  • 500 g faina
  • 200 g unt,margarina sau untura
  • 100 g zahar praf
  • 1/2 pachet praf de copt (o lingurita)
  • 3 galbenusuri
  • zahar vanilat,coaja rasa de lamaie
  • smantana sau iaurt,cat cere aluatul,cam 3 Lg (linguri)
  • Crema:
  • 200 g unt
  • 200 g zahar praf
  • 1 ceasca lapte caldut
  • 4 Lg faina
  • unt cat o nuca
  • sucul si coaja rasa de la o lamaie.
  • zahar vanilat
  • 1 borcan gem de visine,macese sau caise,acrisor sa fie

Raporteaza reteta

Retete
de panseluta

Calamari umpluti

-ciupercile taiate,impreuna cu ardeiul taiat cubulete,ardeiul iute si usturoiul zdrobit se soteaza

2 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Chifle umplute cu afumatura

-Pentru aluat am folosit masina de paine,punand in ordinea indicata de instructiunile masinii lichidele,oul,solidele

3 voturi    3 comentarii
3h 10 min
Aperitive

Clatite cu mere

- se mixeaza bine ouale cu uleiul,sarea,esentele,apoi se adauga faina,mixand in continuare,coaja

12 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

valentina ionita (Chef de cuisine)

Un deliciu...



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Briose cu cirese si fulgi de migdale

Briose cu cirese si fulgi de migdale

Intr-un vas inalt spargem ouale. Cu mixerul le batem cu un praf de sare si zaharul pana cand isi schimba culoarea si se topeste zaharul

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura acrisoara cu fructe se sezon

Prajitura acrisoara cu fructe se sezon

Separam ouale, albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul vanilat si sarea, untul foarte moale il mixam cu zaharul, adaugam galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse