autor:

Adriana K.D.

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura " Mozaic "

Autor: Adriana K.D. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Adriana K.D. (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 februarie 2011

Ingrediente
-o margarina, -3 oua, -150-200 g zahar, -1 praf de copt, -o lingurita de amoniac stins in lapte, -faina cat cuprinde(aproximativ 800g), -o mana de nuci taiate, -esenta de venilie, -gem de prune

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

45 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol se pune circa 500g de faina, care se sfarama cu margarina, apoi se adauga ouale, zaharul, esenta de evanilie, amoniacul stins cu laptele, praful de copt toate se amesteca bine,daca mai e nevoie se adauga faina pana devine un aluat moale, care se intinde in tava cu mana.


Din acest aluat se pastreaza o bucata, care se framnatacu faina pana se face o coca mai tare.


Aceasta coca o vom rade pe deasupra, este bine sa pune hartie de copt sau staniol.


Dupa ce am pus coca in tava, intindem pe ea gemul apoi nucile taiate, iar pe deasupra se razuie aluatul pastrat separat.


Se baga la cuptor pana se rumeneste pe deasupra.
Intr-un bol se pune circa 500g de faina, care se sfarama cu margarina, apoi se adauga ouale, zaharul, esenta de evanilie, amoniacul stins cu
-->
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

prajitura mozaic

Se amesteca ouale cu zaharul si praful de budinca. Se pun deasupra unui vas cu apa clocotita si se

6 voturi    10 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

paste cu lapte si scortisoara

Intr-o cratita se pune laptele ,cand a dat in clocot se pun pastele si zaharul dupa ce au fiert pastele

11 voturi    8 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Alina (Chef de cuisine):

    Din pacate nu am gasit nuca in tot orasul,insa am razuit pe deasupra niste ciocolata si am pudrat-o cu zahar.E foarte buna!

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Carmen-Elisabeta Damianov , 06 aprilie 2015

    like

  • Fara foto

    Vasilica Radulescu , 06 februarie 2015

    buna ff buna

  • Fara foto

    rodica , 06 noiembrie 2013

    Daca nu am amoniac conteaza?

    • Fara foto

      Alyamely Amely , 28 august 2013

      Bun

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 25 februarie 2011

      Foarte fina!*****

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 25 februarie 2011

      MMMMM ! ce bunatate ...mama ne facea mereu aceasta präjitura...am salvat reteta sa o fac si eu *****

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 25 februarie 2011

      Imi place prajiturica asta yumi,yumi...de mult nu am mai mancat.*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

45 voturi

Ingrediente

  • -o margarina
  • -3 oua
  • -150-200 g zahar
  • -1 praf de copt
  • -o lingurita de amoniac stins in lapte
  • -faina cat cuprinde(aproximativ 800g)
  • -o mana de nuci taiate
  • -esenta de venilie
  • -gem de prune

Raporteaza reteta

Retete
de Adriana K.D.

Cartofi aurii

Se curata cartofi se spala, apoi se taie in cuburi mai mari, iar intr-o oala se pun cartofi cu secretul

21 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Fursecuri fragede

Ouăle se bat cu zahărul timp de 2 - 3 minute cu ajutorul unui mixer, iar apoi treptat se adaugă

19 voturi    8 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse

Prajitura pufoasa cu budinca

Preparare blat: Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul. Se adauga galbenusurile si cacaoa,

179 voturi    25 comentarii
1h 30 min
Prajituri

rodica

Daca nu am amoniac conteaza?

Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Aluatul Intr-un caston punem faina, untul si untura la temperatura camerei. Apa impreuna cu zaharul, praful de sare si otetul le amestecam.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse