autor:

Adriana K.D.

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura " Mozaic "

Autor: Adriana K.D. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 februarie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Intr-un bol se pune circa 500g de faina, care se sfarama cu margarina, apoi se adauga ouale, zaharul, esenta de evanilie, amoniacul stins cu laptele, praful de copt toate se amesteca bine,daca mai e nevoie se adauga faina pana devine un aluat moale, care se intinde in tava cu mana.


Din acest aluat se pastreaza o bucata, care se framnatacu faina pana se face o coca mai tare.


Aceasta coca o vom rade pe deasupra, este bine sa pune hartie de copt sau staniol.


Dupa ce am pus coca in tava, intindem pe ea gemul apoi nucile taiate, iar pe deasupra se razuie aluatul pastrat separat.


Se baga la cuptor pana se rumeneste pe deasupra.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Alina (Chef de cuisine):

    Din pacate nu am gasit nuca in tot orasul,insa am razuit pe deasupra niste ciocolata si am pudrat-o cu zahar.E foarte buna!

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vasilica Radulescu , 06 februarie 2015

    buna ff buna

  • Fara foto

    rodica , 06 noiembrie 2013

    Daca nu am amoniac conteaza?

  • Fara foto

    Alyamely Amely , 28 august 2013

    Bun

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 25 februarie 2011

      Foarte fina!*****

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 25 februarie 2011

      MMMMM ! ce bunatate ...mama ne facea mereu aceasta präjitura...am salvat reteta sa o fac si eu *****

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 25 februarie 2011

      Imi place prajiturica asta yumi,yumi...de mult nu am mai mancat.*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

40 voturi

Ingrediente

  • -o margarina
  • -3 oua
  • -150-200 g zahar
  • -1 praf de copt
  • -o lingurita de amoniac stins in lapte
  • -faina cat cuprinde(aproximativ 800g)
  • -o mana de nuci taiate
  • -esenta de venilie
  • -gem de prune

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Adriana K.D.

Prajitura pufoasa cu budinca

Preparare blat: Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul. Se adauga galbenusurile si cacaoa,

147 voturi    24 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Salata de Boeuf

Se curata legumele,se spala si se pun la fiert in apa cu putina sare,cartofi se fierb separat fata

17 voturi    4 comentarii
1h
Retete de Craciun

Prajitura cu mere si frisca

Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se bat f bine cu 1,5 cani de zahar, uleiul si

50 voturi    25 comentarii
1h 40 min
Prajituri

Vasilica Radulescu

buna ff buna

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
concurs ca dragostea in bucate
Retete
din Prajituri
Negresa

Negresa

Amestecam zaharul, untul, cacao, laptele si le punem pe foc si lasam sa fiarba 3 minute. Dupa care le lasam sa se raceasca. Faina o

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Pandispan cu inimi

Pandispan cu inimi

Batem albusurile spuma cu zaharul vanilat si praful de sare, adaugam treptat zaharul si mixam pana se dizolva zaharul. Amestecam faina

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri