Se face un blat de tort simplu, din cele 4 albususri batuse spuma tare, la care se adauga zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile, uleiul, cacao, faina si praful de copt. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu, si unsa pu foarte putin ulei.
Se pune pe deasupra un pumn de nuci si ciocolata alba rasa.
Se coace cca 15 min la foc tare, si cca 30 min la foc mic.
Se scoate din cuptor prajitura si se taie in forma dorita, in tava.
Se prepara glazura din ingredientele de mai sus, puse in aceasta ordine. Glazura trebuie sa fie moale, dar nu foarte curgatoare, asa incat laptele se va adauga numai atat cat trebuie, sa nu fie o compozitie tare.
Se toarna glazura peste prajitura deja taiata, repede, sa nu se raceasca. Se orneaza cu nuca de cocos, sau cu nuca macinata, sau cu ciocolata alba rasa. Desigur, se poate lasa doar glazura neagra de cacao, fara a se orna cu nimic.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii