autor:

eugenia pavlenco

» » Prajituri

Prajitura "Noaptea venetiana"

Autor: eugenia pavlenco (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Blatul alb: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, cocosul si faina si se amesteca usor, sa nu se sparga albusurile.


Se unge si se tapeteaza o tava de 20x30 cu ulei si faina, se toarna aluatul.


Blatul negru: Se bat spuma albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi faina, care s-a amestecat in prealabil cu cacao si praful de copt.


Se amesteca usor, sa nu se sparga albusurile.


Se toarna cu atentie in tava peste aluatul cu cocos, sa nu se amestece.


Se coace 25-30 minute la 180 C.


Crema: Galbenusurile, zaharul si laptele se amesteca la baine-marie pana se ingroase. Untul se amesteca, dupa care se adauga crema racita putin cate putin si se amesteca.


Crema se pune peste blat si se da totul la frigider o ora.


Glazura: Totul se amesteca, se topeste la microunde sau in bain-marie.


Glazura se toarna peste prajitura, apoi totul se da inca o ora la frigider.

  • Reteta testata de 9 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Andra

    Andra (Chef de cuisine):

    Am facut-o de ziua mea si de atunci prietenii ma roaga mereu sa o fac iarasi. Este una din cele mai bune prajituri pe care le-am mancat. Multumesc mult pt reteta.

  • Fara foto

    ursoi gabriela (Maestru bucatar):

    Excelent.Nu ma asteptam sa iasa asa buna la gust si la aspect! Am mai facut prajituri din reviste sau internet dar nu toate ieseau ca in poze,aceasta a iesit perfecta !!Incercati-o !!!

  • dana nazare

    dana nazare (Chef de cuisine):

    e delicioasa! am pregatito de 2 ori si a disparut de pe farfurie!

    • Raluca

      Raluca (Chef de cuisine):

      Prajitura e usor de facut, dureaza ceva mai mult decat mi-am imaginat insa rezultatul a fost foarte bun. Este o prajitura excelenta!

    • Fara foto

      Viorica A. (Chef de cuisine):

      Am testat prajitura, mi-a iesit foarte bine, a fost laudata si cred ca data viitoare trebuie sa fac una mai mare ( acum am folosit o tava medie zic eu, iar eu am o familie mai numeroasa ). Credeam ca am toate ingredientele dar cand am inceput s-o prepar am constatat ca nu am decat 50g cocos si am suplimentat 50g cu nuca macinata. Nu mi-a mai iesit blatul de jos chiar alb, dar a fost ok. Am inlocuit glazura cu ciocolata rasa, pentru ca nu am stiut cum pot intinde glazura peste crema. Concluzie: prajitura foarte buna, aspectuoasa, am inclus-o la favorite.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine):

      Am pregatit dar eu am pus crema intre foi deasupra am pus serbet de lamaie si peste serbet glazura.Crema a fost putina.

    • Fara foto

      Laura (Bucatar):

      Am si eu o intrebare? Cum poti sa pui glazura peste crema fara sa alunece totul? Am facut acum prajitura si nu sint prea incintata de rezultat.Bineinteles ca nu am turnat glazura fierbinte dar nici foarte rece ca altfel nu se mai intinde.Deci cum sa procedez? Multumesc anticipat de raspuns.

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine):

      a iesi foarte bine e grozava!!!!!!!!!!!!

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine):

      Am pregatit reteta, nu este complicata dar eu am pregatit-o altfel putin, am pregatit fiecare blat aparte si crema am adaugat-o intre blaturi, dupa mine trebuie mai multa crema sau trebuie insiropate blaturile. De asemenea, in loc de glazura eu am facut o crema de ciocolata din o ciocolata amaruie, o smintina de frisca si 50 gr de unt. Smintina am pus-o la foc mic cu ciocolata pina se topeste si luind-o de pe foc am adugat untul. Cind s-a racit putin am turnat-o peste blatul de ciocolata si astfel este toata prajitura invelita cu crema. Este gustoasa dar a doua oara am sa fac mai multa crema de vanilie. O sa trimit o poza mai tirziu caci prajitura este usoara.

  • Afiseaza mai multe comentarii
  • 81 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Kouachi Andreea , 07 iunie 2014

    Nu stiu de ce nu-mi iese crema asa. Am mai facut prajitura aceasta si de fiecare data apare aceeasi problema: crema. Urmez pasii intocmai si nu iese asa tare. Ce sa fac?

  • Fara foto

    Andreea Marina , 08 februarie 2014

    se amesteca usor sa nu iasa aerul din albusurile batute spuma...se amesteca cu o spatula sau lingura de sus in jos

  • Fara foto

    Madalina Elena , 01 februarie 2014

    ce inseamna " se amesteca usor sa nu se sparga albusurile "?

    • Fara foto

      Daniela Jeler , 31 ianuarie 2014

      O intrebare... Blatul nu trebuie insiropat? Eu am facut-o o data, era buna la gust dar putin cam tare blatul ...

    • Fara foto

      Carmen Tomsa , 11 octombrie 2013

      Nu se amesteca ;-) Am facut de 3 ori aceasta reteta si mi-a iesit de fiecare data.

    • Fara foto

      Marieta Miler Zaharia , 11 octombrie 2013

      o fac si eu sper sa imi iasa

    • Fara foto

      Dumitrache Eduard , 08 octombrie 2013

      ffff buna

    • Mihaela_Mihaila

      Mihaela_Mihaila (Bucatar) , 06 octombrie 2013

      ,,Foarte buna!", au declarat cei pentru care am pregatit prajitura vineri!( adica sotul, fiul, mama si o prietena)

    • Fara foto

      Creuciuc Mariana , 02 octombrie 2013

      multumesc si va pup cu multa stima pt retete postate si de buna calitate.

    • Fara foto

      Alina Mariana , 01 octombrie 2013

      am si eu o intrebare !!! baltul alb cu cel negru se coc separat? daca se pun unul peste altul se amesteca intre ele !!!

    • Fara foto

      Maria Craciun , 01 octombrie 2013

      hmmmm, cred ca e buna rau , am sa o incerc si eu :)

    • Fara foto

      Eva Ringler , 13 septembrie 2013

      este o prăjitură minunată şi foarte gustoasă

    • Fara foto

      efrim irina , 14 august 2013

      e deosebita arata fabulos merita tot efortu

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 iulie 2012

      Arata minunat, as vrea macar o bucata.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 iunie 2011

      Foarte buna!!!!!!! Imi place cum arata.

    • Fara foto

      RoxanaGabriela (Bucatar sef) , 09 iulie 2010

      Delicioasa !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

      Arata foarte bine!

    • Fara foto

      crisa , 25 iunie 2010

      arata bine o sa o fac si eu

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

      arata foarte bine prajitura..delicioasa !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010

      Eu am pus crema intre blaturi ,deasupra am pus serbet de lamaie si peste serbet glazura.

    • dora

      dora (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Este super!!!!

    • Fara foto

      isa , 08 martie 2010

      nu am incercat reteta..nu sunt sigura ca imi va iesi ..nu am inteles cum e cu blatul negru peste blatul alb( ..ma intreb daca nu se amesteca intre ele si iese......varza..) dar prajitura arata senzational ..daca cineva a reusit sa faca asa ceva ..inseamna ca ..are mare talent.. e cea mai frumoasa prajitura pe care am vazut-o vreodata ..si am vazut ..destule..

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      Superba prezentarea,cred ca este un deliciu.

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      am o nelamurire.daca cineva posteaza o reteta,de ce nu raspunde la comentarii,mai ales ca pozele nu sunt edificatoare de loc

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      E tare frumoasa.

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

      E foarte buna, si merita facuta! Va avea un succes garantat!

    • Andra

      Andra (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2009

      Foarte buna prajitura si suficient de explicita reteta. Felicitari!!

    • Fara foto

      laura , 14 decembrie 2009

      este foarte buna si are un aspect frumos

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2009

      Arata foarte bine prajitura,sunt sigura ca este foarte gustoasa prajitura.

    • Fara foto

      gabi , 07 noiembrie 2009

      levadura nu-i drojdie(in Spania)?????????????? cat despre prajitura arata fff bine si cred ca este fff delicioasa,sigur am s-o incerc si eu,va pup

    • kluue

      kluue (Maestru bucatar) , 04 noiembrie 2009

      Da e si in Spania praf de copt se numeste levadura .Prajitura pare delicioasa .

    • Fara foto

      Catalin , 04 noiembrie 2009

      A iesit foarte buna , toata lumea s-a lins pe degete , dar mie ce nu mi-a placut la ea a fost ca blatu de jos nu mi-a iesit pufos cum ma asteptam, ce ar trebui sa fac?

    • Fara foto

      ELENA , 30 octombrie 2009

      Cineva intreaba de praf de copt . In Spania exista si praf de copt...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      Foarte buna!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2009

      E drept că pentru începători ar trebui mai mute explicaţii cu toţi paşii reţetei. Altfel este ok.

    • Fara foto

      alexutza cat , 23 septembrie 2009

      Cred ca ar trebui putin mai explicita. Nu se intelege nimic, cred ca e foarte buna...

    • maria82

      maria82 (Chef de cuisine) , 20 august 2009

      O idee excelenta. Felicitari celui care a inventat-o!!! O so incerc chiar zilele astea. Arata superrrr!!!:)

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 27 iulie 2009

      Am pregatit reteta si va trimit fotografii

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 27 iulie 2009

      Am pregatit reteta si va trimit fotografii

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 26 iulie 2009

      Foarte bine arată! Felicitări!!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

      Prajitura arata foarte foarte bine.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

      Super arata si cred ca este foarte gustoasa,am votat-o si am luat reteta si am sa o testez si eu.Felicitari.

    • Fara foto

      gabriela , 12 iulie 2009

      Am facut de doua ori aceasta prajitura este f,buna ....insa luasem reteta dintr-o revista....Merita ...

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 03 iulie 2009

      Scuzatima dar nu este clara explicatia ptr crema ? Am pregatit si eu reteta dar am facut fiecare blat aparte. Eu cred ca este prea mult blat fara crema si de aceea eu am pus crema intre blaturi si dupa aceea in loc de glazura am facut o crema de ciocolata.

    • Fara foto

      diana , 02 iunie 2009

      Am facut prajitura de vreo 4 ori deja, micutului meu ii place foarte mult , se face repede si destul de usor in comparatie cu alte prajituri, bafta.

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 24 mai 2009

      Cred ca este foarte buna. Ai facut doua prajituri? Sa-ti explic: cea din platou arata cam "sifonata", cele trei bucati din farfurie arata super! Oricum, banuiesc ca la baza acestei prajituri sta multa munca! Bravo!

    • Fara foto

      DIANA , 14 mai 2009

      Am facut prajitura astazi pentru prima data, mi-a iesit super, e buna rau. Mersi de reteta. ;)

    • Fara foto

      andrusca21 , 13 mai 2009

      Arata fain si cred k e si foarte delicioasa, o sa o incerc si eu cat de curand. Felicitari elena esti o adevarata gospodina:)

    • Fara foto

      Cristina Popescu (Chef de cuisine) , 09 mai 2009

      Am facut prajitura ,am pus-o in forma de tort si a iesit excelent!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 mai 2009

      Imi lasa gura apa.

    • Fara foto

      claudia , 24 aprilie 2009

      Arata super bine!

    • Fara foto

      claudia , 24 aprilie 2009

      E foarte buna!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2009

      Pt reusita cremei trebuie sa adaugati zeama de lamaie picatura cu picatura Va iesi si gustoasa si nu se va taia

    • Fara foto

      ella , 14 aprilie 2009

      Buna :) Ce sa spun, am facut si eu prajitura asta si mi-a iesit suuuuuuuuuuuper, te pup si mai pune retete delicioase!

    • Fara foto

      aurelia , 12 aprilie 2009

      Da ,se poate inlocui ff bine nuca de cocos cu nuca noastra,normala sau cu alune macinate Se poate inlocui praful de copt cu bicarbonatul de sodiu caruia ii aplici acelasi tratament cerut de reteta ca si prafului de copt

    • Fara foto

      oana (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2009

      Inteleg ca e o prajitura foarte buna, insa mie nu-mi place nuca de cocos. O pot inlocui cu nuca normala?

    • Fara foto

      L (Chef de cuisine) , 22 martie 2009

      Acesta reteta o am de multa vreme dar nu stiam ca ii zice noapte venetiana. In loc de glazura de ciocolata eu rad ciocolata menaj deasupra cremei.

    • Fara foto

      natalia , 20 martie 2009

      Daca nu am praf de copt, pentru ca sunt in Spania, cu ce as putea sa-l inlocuiesc?

    • Fara foto

      lili , 18 martie 2009

      Este buna. Merita...

    • Fara foto

      andusha , 14 martie 2009

      Draga Mirela-Elena, incearca sa pui crema cate putin in untul frecat spuma, asa vei vedea ca nu ti se mai taie crema.

    • Fara foto

      aurelia ghencea , 19 ianuarie 2009

      Felicitari ,Elena!Bravo! Arata super prajitureaua ta in forma de tort si ma uit ca ai avut grija sa o si decorezi....

    • Fara foto

      mirea elena , 18 ianuarie 2009

      Uitati rezultatul! Am ales forma de tort pentru ca pustii mei adora ideea de "tort"

    • Fara foto

      mirea elena , 16 ianuarie 2009

      Multumesc mult, Aurelia! Astazi refaceam reteta, pentru ca maine am oaspeti dragi la pranz, asa ca asteptam cu nerabdare un raspuns. Am facut cel putin 2 greseli (daca nu pun la socoteala si untul care avea doar 65% grasime): nu am frecat untul spuma si l-am varsat peste crema. DEZASTRU! Greselile incepatorului! O sa incerc sa postez si o poza, daca-mi reuseste de data asta . Inca o data iti multumesc, un wd linistit!

    • Fara foto

      aurelia ghencea (Bucatar) , 14 ianuarie 2009

      Ca sa nu ti se mai taie crema ,draga mea Elena trebuie sa ai in vedere 2 lucruri si anume --untul sa aib 80% grasime si al doilea sa PUI IN UNTUL FRECAT SPUMA SI NU INVERS cate o ligura sau chiar o lingurita din crema racita si sa amesteci cu mixerul bine de tot dupa fiecare adaugire si numai cand vezi ca ti s-a incorporat bine treci la urmatoarea ling.de crema. Ai sa vezi ca nu o sa mai ai surprize neplacute! Glazura se pune rece peste crema!

    • Fara foto

      mirea elena (Bucatar) , 06 ianuarie 2009

      In sfarsit, am reusit s-o fac! Totul a iesit perfect pana la crema, care, in momentul in care am adaugat untul, s-a "taiat", a devenit lichida. Am turnat-o oricum peste blaturi, i-am presarat cocos si ciocolata, gustul este delicios, dar.... Cine imi poate explica mai bine intregul procediment al cremei? Unde am gresit? Multumesc.

    • Fara foto

      Maria D (Maestru bucatar) , 04 ianuarie 2009

      Nu am avut probleme cu împreunarea blaturilor, pentru că e bine gândită compoziţia. Eventual, dacă cel cu cocos nu stă ţeapăn, mai adaugi cocos. Şi eu am avut dubii, dar a ieşit bine, vezi poza mea de mai sus. Glazura am turnat-o după ce s-a răcit, nu caldă. Cât despre tăiatul cremei, nu ştiu, a mea nu s-a tăiat, am respectat întocmai reţeta. Merită încercat!

    • Fara foto

      alexa , 22 decembrie 2008

      Cand ati facut prajitura, ati avut probleme cu impreunarea blaturilor atunci cand le-ati pus in tava?..Vreau sa fac si eu prajitura asta de craciun, dar mi-e teama ca nu o sa-mi iasa...Ast parerile voastre.

    • Fara foto

      ioana , 22 decembrie 2008

      Dar de ce crema-i asa de pufoasa? Crema se taie si cum sa fac sa nu fac sa se taie, ca nu imi iese prajitura.

    • Fara foto

      mimi iorga (Bucatar) , 21 decembrie 2008

      La crema acestei prsjituri, pastrand toate ingredientele, se poate adauga fara nici o problema 2 plicuri de capucino jacobs clasic. E un gust extraordinar, dar va trebui sa renuntati la glazura. Eu am incercat, e delicioasa. Spor la treaba!

    • Fara foto

      Floris23 , 20 decembrie 2008

      # Cum torni glazura calda peste crema de unt? Nu se topeste?

    • Fara foto

      Floris23 , 20 decembrie 2008

      N-am mancat o prajitura mai buna ca noapte-venetiana

    • Fara foto

      marci , 19 decembrie 2008

      Intre blatul alb si cel maro ce se pune daca crema su pune peste? Cum se face, ca nu inteleg?

    • Fara foto

      Maria D (Maestru bucatar) , 08 decembrie 2008

      Ariadna, la asta m-am gandit si eu din timp, din fericire: asa ca nu am turnat glazura calda, ci dupa ce s-a racit. Mai ales ca spune ca dupa ce se toarna glazura se da la frigider, deci nu o poti baga in frigider cu glazura calda pe ea. Atasez poza.

    • Fara foto

      Ariadna Sandu (Bucatar sef) , 08 decembrie 2008

      Cum torni glazura calda peste crema de unt? Nu se topeste?

    • Fara foto

      Maria D , 08 decembrie 2008

      Am facut prajitura, aspectul este foarte frumos, dar crema are un gust cam gretos, presupun din cauza ca are prea mult unt... Voua cum v-a iesit crema? Se poate modifica ceva sa iasa buna? Multumesc, Maria.

    • Fara foto

      Alexandra , 05 decembrie 2008

      Prajitura arata bine, dar nu se stie daca e la fel de buna cum arata... Nu am inteles cand ai zis ca "sa nu se sparga" cum adica... Sunt din plastic sau sticla... eu nu cred asta... si nu am inteles nici titlul, deoarece eu am fost la venetia, dar nu am auzit de numele acestei prajituri.. poate asa ai denumit-o tu, deoarece alb e apa, iar negru e uscatul...

    • Fara foto

      angi , 23 noiembrie 2008

      Ptr.ana - adica se amesteca usor, ca sa nu sa lase compozitia cu albus. Albusurile batute sa strica daca amesteci faina circular, rapid. Nu ai mai facut piscot niciodata? Sa nu sa sparga e o expresie.

    • Fara foto

      liliana , 14 noiembrie 2008

      Poti sa mai trimiti retete de prajituri ?

    • Fara foto

      ANA , 03 noiembrie 2008

      Cum adica sa nu se sparga albusurile, daca mai sus ai scris ca se bat?

    • Fara foto

      lacrimioara , 04 septembrie 2008

      Arata foarte bine prajitura, am sa incerc si eu sa o fac. Cred ca e si buna. Dar de ce i se spune noaptea venetiana, cum spunea si cineva inaintea mea la comentariu? Dar ce conteaza cum se numeste, sa fie buna...

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 14 iulie 2008

      Pare o prajitura gustoasa.Sunt curioasa de ce se numeste "prajitura venetiana".Nu am vazut la Venetia, in nici-o cofetarie, astfel de prajitura.De obicei, titlul unei prajituri are lagatura cu denumirea folosita , de aceea ma intreb care este semnificatia titlului.Multumesc.Vekas M.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

489 voturi

Ingrediente

  • Blat alb:
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 100 g cocos ras
  • 4-5 linguri faina
  • Blat negru:
  • 4 oua (separate galbenusurile de albusuri)
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 pllc praf de copt
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 5 linguri lapte
  • 200 g unt
  • vanilie
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata
  • 2-3 linguri lapte
  • 50 g unt

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de eugenia pavlenco

rulada din carne

Ardeii capia sunt umpluti cu branza cu verdeata, cum se face de obicei. Carnea tocata se amesteca

10 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

pui cu masline

Se ia un pui, se imparte in 8 bucati. eu prefer sa-l fac din pulpe superioare si inferioare si

4 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

somon la cuptor

Se pune pestele in tava, cu legumele. Se unge cu putin ulei de masline, se adauga putin vin, apoi

23 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Kouachi Andreea

Nu stiu de ce nu-mi iese crema asa. Am mai facut prajitura aceasta si de fiecare data apare aceeasi problema: crema. Urmez pasii intocmai si nu iese asa tare. Ce sa fac?

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Blatul: Mixam albusurile spuma cu zaharul pana se intaresc. Adaugam uleiul, laptele si praful de copt. La final incorporam faina,

2 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura cu crema de ciocolata alba

Prajitura cu crema de ciocolata alba

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile se bat spuma

139 voturi    35 comentarii
1h 30 min
Prajituri