Pe scurt:Blaturile se desprind si se insiropeaza.Se umplu cu crema de vanilie cu miex de nuca pisat.Ss imbraca in glazura de ciocolata si se orneaza deasupra cu nuci caramelizate.
Nucile caramelizate se fac topind zaharul in tigaie si adaugand miezul de nuca copt si taiat in bucatele atunci cand zaharul s-a topit si a devenit lichid maroniu inchis.Se amesteca bine si se toarna apoi pe un tocator de lemn si se lasa la rece.Cand s-a racit putem sa taiem cu cutitul bucatele mici cu care vom orna prajitura.
Crema de vanilie cu care umplem cele 4 blaturi se face astfel:Crema de vanilie de la Dr.Otker se prepara cu lapte rece conform instructiunilor si se imbogateste cu miez de nuca si 2 linguri de frisca si 2 linguri zahar pudra.
Crema de ciocolata: topim la bain marie ciocolata cu trufe, adaugam apoi in craticioara margarina, laptelesi esenta de rom.Cand totul s-a omogenizat foarte bine, luam de pe foc si lasam sa se raceasca , apoi adaugam si frisca.Cu aceasta crema invelim prajitura pe deasupra si apoi presaram nucile caramelizate.Este una din cele mai bune prajituri pe care le-am facut si mancat vreodata.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii