autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura Pavlova

Autor: Cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 ianuarie 2010

Ingrediente
Pantru bezea:, 4 albusuri, 250 gr de zahar, o lingura de amidon, o lingurita otet, o esenta de vanilie, un praf de sare, , Frisca:, 400 ml frisca lichida, 1 intaritor de frisca, 1 esenta de vanilie, , fructe pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

19 voturi

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. adauga in ploaie zaharul si se bate bine.


Se adauga amidonul, otetul si esenta de vanilie si se amesteca.


Se tapeteaza o tava cu hartie de copt.


Se intinde o foaie groasa de bezea si se da la cuptorul incins la 100oC pentru o ora, apoi se stinge focul si se lasa foaia in cuptor la racit.


Se bate frisca lichida, se adauga intaritorul si esenta.


Cand foaia este complet rece, se orneaza cu frisca batuta si fructele.
Retete
Alte retete din Prajituri

Prajiturica cu afine

Am separat albusurile de galbenusuri si am batut bine albusurile spuma dupa care am adaugat zaharul

9 voturi    7 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Prajitura fina cu crema spumoasa de branza si pepite de ciocolata neagra

Am luat dintr-un magazin aici in Franta o crema de branza Gervita care este spumoasa, fina si am

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine):

    Foarte buna prajitura! Ne-a placut mult. Eu am impartit frisca in doua, o jumatate am amestecat-o cu capsuni zdrobite; frisca cu capsuni am pus-o peste bezea, apoi am pus frisca simpla si am ornat cu kiwi si felii de capsuna.

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dana Teodora , 03 noiembrie 2013

    fff. frumos

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2011

    Arata super! Felicitari!

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2011

    Foarte frumoasa prajitura numai ca eu cunosc o varianta unde spuma se batr la ben-marin ca sa iasa tare si se formeaza si laterale.Totusi felicitari .

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010

      Foarte frumos arata.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      O bunatate !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

      Foarte aspectoasa! Minunata.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

      O BUNATATE.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

      Mie mi-a placut foarte mult Pavlova. Am facut-o si cu piersici.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

19 voturi

Ingrediente

  • Pantru bezea:
  • 4 albusuri
  • 250 gr de zahar
  • o lingura de amidon
  • o lingurita otet
  • o esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Frisca:
  • 400 ml frisca lichida
  • 1 intaritor de frisca
  • 1 esenta de vanilie
  • fructe pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina

Prajitura cu crema de nuci

Se fierb la foc mic toate ingredientele pentru crema pana cand se obtine o compozitie omogena. Se

5 voturi    3 comentarii
30 min
Prajituri

Ciocolata de casa

Se amesteca laptele praf cu cacaoa si untul pana se omogenizeaza. Se face un sirop gros din zahar

5 voturi    7 comentarii
30 min
Prajituri

Turta dulce

Se bate spuma untul cu zaharul brun. Se adauga mierea si se mixeaza. Se adauga ouale si se omogenizeaza

8 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri

vera (Chef de cuisine)

Arata super! Felicitari!

Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Chec cu nuci si rahat

Chec cu nuci si rahat

Am gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit un chec pufos si aromat. Intr-un vas

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Ouale impreuna cu zaharul le mixam pana cand zaharul se topeste . Adaugam uleiul, praful de copt si faina . Amestecam pana cand se

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse