autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura "Petre Roman"

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 iunie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Fiecare foaie se poate face separat sau toate impreuna si apoi se separa.


Se bat albusurile spuma cu apa. Apoi se adauga zaharul, se adauga nuca si faina si praful se copt. Apoi se pune la cuptor si tine vreo 15 20 min aprox.


Peste 2 foi dupa ce s-au racit se pune zaharul caramelizat.Mai bine zis se stropeste.


Dupa ce s-a intarit zaharul se bate cu lingura sa se poata taia prajitura bine.


Crema:


Galbenusurile se amesteca cu zaharul, faina si vanilia si putin lapte. Apoi laptele se pune la fiert si cand fierbe se adauga galbenusurile.


Se tine 2 minute pana fierbe.


Apoi se raceste si se amesteca cu 250 g unt. poate adauga in crema coaja de lamaie. se pune dedesubt o foaie caramelizata -crema- o foaie necaramelizata-crema -foaie caramelizata.


Deasupra se poate pune un strat subtire de crema si se presara nuca macinata.


Pofta buna!


Pentru mai multe retete, vizitati blogul meu: wwww.bunataticulinare.wordpress.com


  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    mihaela (Bucatar sef):

    mi-a iesit bine dar nuam batut zaharul caramelizat si nu stiu cum o sa o tai maine , dar vad eu , acum am lasat-o la frigider pana maine . sper sa nu fie prea tare , oricum imi place cum arata si e o reteta buna , multumesc !!!!

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Zagrean Antoaneta Georgeta , 02 mai 2014

    Pentru Ana !

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    Cred ca este tare buna.

  • Fara foto

    Monica (Chef de cuisine) , 26 iunie 2010

    Am numit-o asa deoarece asa am gasit-o si eu numita!:D

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 21 iunie 2010

      Cred ca este tare buna!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 iunie 2010

      Arata foarte bine prajiturica ta...,dar de ce ai numit-o asa?!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

15 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • Se fac 3 foi din pandispan. Astfel am facut de 3 ori compozitia. Ingredientele le-am scris pentru toate foile.
  • 9 albusuri
  • 18 linguri zahar
  • 9 ling apa fierbinte
  • 9 ling nuca macinata
  • 9 ling faina
  • un plic praf de copt
  • 300g zahar pentru foi
  • se caramlizeaza
  • Pentru crema:
  • 6 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 7 lg zahar
  • 4 ling faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri lapte
  • 250 g unt

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Monica

Sarmale

Se taie ceapa si ardei marunt si se pun la calit, peste ele se adauga condimentele pentru sarmale

17 voturi    31 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Prajitura desteapta

Prima data se topeste untul si se lasa la racit pentru ca avem nevoie de el rece. Cuptorul se

13 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Prajituri

Prajitura cu miere de albine

Foile se prepara astfel: Se pun toate ingredientele impreuna, in afara de faina si se amesteca.

5 voturi    6 comentarii
2h
Prajituri

Zagrean Antoaneta Georgeta

Pentru Ana !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Muffins cu afine

Muffins cu afine

Mixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare si devin spuma. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mai mixam cateva

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu gris si migdale -Sfouf by Gordon Ramsey

Prajitura cu gris si migdale -Sfouf by Gordon Ramsey

Incalzim cuptorul la 180 grade si ungem o tava de 20x35 cu unt . Intr-un bol amestecam faina, grisul, praful de copt si curcuma Separat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse