autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura "Petre Roman"

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 iunie 2010

Ingrediente
Pentru blat:, Se fac 3 foi din pandispan. Astfel am facut de 3 ori compozitia. Ingredientele le-am scris pentru toate foile., 9 albusuri, 18 linguri zahar, 9 ling apa fierbinte, 9 ling nuca macinata, 9 ling faina, un plic praf de copt, 300g zahar pentru foi, se caramlizeaza, , Pentru crema:, 6 galbenusuri, 500 ml lapte, 7 lg zahar, 4 ling faina, 2 plicuri zahar vanilat, 3 linguri lapte, 250 g unt

Dificultate: Medie Timp: 2h

17 voturi

Mod de preparare

Fiecare foaie se poate face separat sau toate impreuna si apoi se separa.


Se bat albusurile spuma cu apa. Apoi se adauga zaharul, se adauga nuca si faina si praful se copt. Apoi se pune la cuptor si tine vreo 15 20 min aprox.


Peste 2 foi dupa ce s-au racit se pune zaharul caramelizat.Mai bine zis se stropeste.


Dupa ce s-a intarit zaharul se bate cu lingura sa se poata taia prajitura bine.


Crema:


Galbenusurile se amesteca cu zaharul, faina si vanilia si putin lapte. Apoi laptele se pune la fiert si cand fierbe se adauga galbenusurile.


Se tine 2 minute pana fierbe.


Apoi se raceste si se amesteca cu 250 g unt. poate adauga in crema coaja de lamaie. se pune dedesubt o foaie caramelizata -crema- o foaie necaramelizata-crema -foaie caramelizata.


Deasupra se poate pune un strat subtire de crema si se presara nuca macinata.


Pofta buna!


Pentru mai multe retete, vizitati blogul meu: wwww.bunataticulinare.wordpress.com

Retete
Alte retete din Prajituri

Briose cu smochine , nuca si stafide galzurate cu ciocolata amaruie si frisca

Se topeste pentru inceput zaharul cu untul la baie de aburi,apoi se separa ouale , albusurile de

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri

Prajitura cu jeleu si rahat

Intr-un bol se bat ouale spuma cu zaharul (si cel vanilat), apoi se adauga pe rand uleiul, margarina,iaurt-ul

1 vot    0 comentarii
7h
Prajituri

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    mihaela (Bucatar sef):

    mi-a iesit bine dar nuam batut zaharul caramelizat si nu stiu cum o sa o tai maine , dar vad eu , acum am lasat-o la frigider pana maine . sper sa nu fie prea tare , oricum imi place cum arata si e o reteta buna , multumesc !!!!

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Zagrean Antoaneta Georgeta , 02 mai 2014

    Pentru Ana !

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    Cred ca este tare buna.

  • Fara foto

    Monica (Chef de cuisine) , 26 iunie 2010

    Am numit-o asa deoarece asa am gasit-o si eu numita!:D

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 21 iunie 2010

      Cred ca este tare buna!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 iunie 2010

      Arata foarte bine prajiturica ta...,dar de ce ai numit-o asa?!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

17 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • Se fac 3 foi din pandispan. Astfel am facut de 3 ori compozitia. Ingredientele le-am scris pentru toate foile.
  • 9 albusuri
  • 18 linguri zahar
  • 9 ling apa fierbinte
  • 9 ling nuca macinata
  • 9 ling faina
  • un plic praf de copt
  • 300g zahar pentru foi
  • se caramlizeaza
  • Pentru crema:
  • 6 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 7 lg zahar
  • 4 ling faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri lapte
  • 250 g unt

Raporteaza reteta

Retete
de Monica

Sarmale

Se taie ceapa si ardei marunt si se pun la calit, peste ele se adauga condimentele pentru sarmale

30 voturi    36 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Prajitura desteapta

Prima data se topeste untul si se lasa la racit pentru ca avem nevoie de el rece. Cuptorul se

134 voturi    39 comentarii
1h 40 min
Prajituri

Prajitura cu miere de albine

Foile se prepara astfel: Se pun toate ingredientele impreuna, in afara de faina si se amesteca.

7 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Cred ca este tare buna.



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Briose cu cirese si fulgi de migdale

Briose cu cirese si fulgi de migdale

Intr-un vas inalt spargem ouale. Cu mixerul le batem cu un praf de sare si zaharul pana cand isi schimba culoarea si se topeste zaharul

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura acrisoara cu fructe se sezon

Prajitura acrisoara cu fructe se sezon

Separam ouale, albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul vanilat si sarea, untul foarte moale il mixam cu zaharul, adaugam galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse