autor:

Doina  Varga

» » Prajituri

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 mai 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse, restul din Compozitia 1 si deasupra insiropati cu zeama de la mere.


Se coace aprox. 40 min la foc mic. La urma, zahar pudra.


Pofta buna. Este delicioasa!

  • Reteta testata de 6 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • gheli1

    gheli1 (Chef de cuisine):

    E putin neobisnuita, dar gustul e bun, cred ca trebuie sa aiba mai multe mere sa fie putin mai gustoasa.

  • Fara foto

    PARASCHIV (Maestru bucatar):

    A IESIT FOARTE BUNA DESI AM AVUT CEVA EMOTII CU CE VA IESI! ESTE FOARTE, FOARTE BUNA, DELICIOSA! CRED CA VA DEVENI PRAJITURA CASEI! FELICITARI CELUI CARE A AVUT IDEEA UNEI ASTFEL DE RETETE!

  • Anita

    Anita (Chef de cuisine):

    am mai adaugat lapte praf in compozitia uscata.si am asamblat-o putin diferit.

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine):

      Am pregatit-o cu toate ca mi-a fost frica ca nu va iesi nimic fara oua, dar dupa mine este prea dulce, merele care sint acum nu sint acre si cred ca trebuie putina lamaie.

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine):

      Este foarte buna.

    • Simona G.

      Simona G. (Chef de cuisine):

      Eu am facut aceasta prajitura acum ceva timp. Este foarte rapida, dar si foarte gustoasa. O recomand tuturor.

  • Afiseaza mai multe comentarii
  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Alexandra Bratu , 06 martie 2014

    nu se foloseste apa?

  • Anita

    Anita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2011

    la amestecul de faina,gris,zahar,praf de copt mai poti adauga si 4 linguri de lapte praf,va iesi mai gustoasa.Nu cred ca este bine sa pui margarina la fundul tavii,eu o asamblez in felul urmator: in tava pun jumate din compozitia uscata,apoi jumate din merele nestoarse,apoicealalta jumate de compozitie uscata si deasupra merele la fel,nestoarse.Deasupra pun bucatele de margarina ,presarate peste toata suprafata prajiturii,nuci taiate marunt sau stafide.

  • Eugenia Bogdan

    Eugenia Bogdan (Chef de cuisine) , 29 iulie 2010

    Foarte buna prajitura, mai ales ca o poti prepara si consuma cand este post. Felicitari!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

      Temperatura de 180 grade este buna. Am folosit ca masura o cana de apa sau de ceai, cam de 250 ml, nu cescuta.

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 25 iulie 2010

      Pare foarte simpla intrebarea mea este ce cantitate este 1cana de zahar sau 1cana de gris.Sint diferite marimi de cani? Te rog sa-mi raspunzi.Si ce inseamna foc mic mai putin de 180 de grade.Vreau sa pregatesc reteta dar trebuie sa fie clare indicatiile.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

      Simpla si interesanta!Merita incercata!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010

      Este o bunatate !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010

      Foarte gustoasa!

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

      Felicitari Doinita,se face repede si e foarte buna ,am sa o fac si eu !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Foarte buna.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      Multumesc mult. Astept sa ne spui cum a iesit.

    • Cristina Oprica

      Cristina Oprica (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009

      Tocmai am pus tava in cuptor si abia astept sa fie gata! Am adaugat si niste pudra de roscove in compozitia uscata. Pe langa aroma, m-a ajutat sa controlez omogenitatea amestecului (e maronie cum e pudra de cacao). Revin sa va spun cum a iesit. De mirosit, miroase a bucataria bunicii.. yammy!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 17 august 2009

      Cu placere. Oricand.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 16 august 2009

      Multumesc pentru detalii!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Da. Se amesteca uscate. Se pune in tava jumatate, apoi se pun merele si a doua jumatate. Se fac niste gaurele cu scobitoarea, apoi se toarna zeama de la mere. Daca merele nu lasa suficienta zeama, se poate face un sirop sau se poate folosi compot.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Ingredientele de la compozitia 1 se amesteca uscate?Asa se pun peste margarina?As incerca-o dar astept mai multe relatii.In poza asa s-ar parea,dar nu vreau sa risc.

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Sunt convinsa ca este foarte buna. Merita incercata.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 13 mai 2009

      Chiar ca e rapida.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 mai 2009

      Intr-adevar este o reteta simpla si gustoasa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

114 voturi

Ingrediente

  • Compozitia 1: 1 cana faina
  • 1 cana gris
  • 1 cana zahar
  • 1 praf de copt. Se amesteca.
  • Compozitia 2: 1 kg mere rase si stoarse
  • 1 praf scortisoara. Pastrati zeama.
  • 100 g margarina

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Doina Varga

Pulpa de curcan in suc propriu cu piure de cartofi

Se spala carnea si se pune la fiert, la foc mic, in 3 l apa rece cu putina sare. Cand clocoteste

11 voturi    14 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti

Salata tip "boeuf" cu curcan

Spalati cartofii si puneti-i la fiert in coaja in 1,5 l apa rece, 20-25 minute la foc mic. Intre

48 voturi    21 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Ciorba cu perisoare de curcan

Se curata legumele si se spala. O ceapa, morcovul, patrunjelul si rosia se toaca si se pun la calit

29 voturi    11 comentarii
1h
Retete de Pasti

Alexandra Bratu

nu se foloseste apa?

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prăjitură cu mere

Prăjitură cu mere

Frământați toate ingredientele împreună până când obțineți un aluat ca și cel pentru biscuiți. Împărțiți-l

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prăjitură Nesquik

Prăjitură Nesquik

Modul de preparare al foilor: Se separă albușurile, care se bat spumă într-un vas metalic sau din sticlă. Treptat se adaugă

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri