festivalul blogurilor gustoase

autor:

GELLERT RAMONA

» » Prajituri

PRAJITURA REGALA

Autor: GELLERT RAMONA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 aprilie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Pentru inceput se separa ouale, (galbenusurile se pun deoparte intr-un bol), se bat albusurile de la 3 oua cu un praf de sare, se adauga 3 linguri de zahar, 1 lingurita de bicarbonat stins cu lapte fierbinte, se adauga cele 2 linguri de faina si la urma cele5 linguri de nuca macinata. Atentie: cand se pune nuca se roteste incet cu lingura de lemn ca sa nu scada compozitia de albus.


Se fac 3 foi. Fiecare foaie se face pe rand (1 foaie din 3 oua).


Se intinde compozitia unei foi cu lingura pe dosul tavii si se dau la copt la foc potrivit.


Se are grija sa nu se arda.


CREMA - Galbenusurile de la 9 ouase pun pe abur cu 250 gr. zahar farin si cu 5 vanilii.


Se amesteca bine bine si se lasa pe abur pana se ingroasa, amestecandu-se continuu.


Separat 1 unt de 250 gr. se bate spuma si se amesteca cu crema de galbenusuri dupa ce aceasta s-a racit.


Se ung foile cu crema obtinuta iar deasupra se unge mai usor.


Se orneaza dupa preferinta, cu nuca macinata sau cu ciocolata rasa. Eu am ornat-o cu ciocolata rasa.

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Emilie (Bucatar):

    Foarte gustoasa!

  • Fara foto

    marincas angela (Maestru bucatar):

    Am incercat aceasta prajitura regala in adevaratul sens al cuvintului si vreau sa va spun ca a trecut prima ,este usor de facut si foarte gustoasa mi-a iesit ca in fotografia voastra ,felicitari!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine):

    Eu am facut reteta asta astfel: Am facut un singur blat pe care l-am taiat in doua. In rest am facut exact ca aici. E mai comod. Dar e mai sigur ca foile sunt identice daca le faci separat.ESTE FOATE BUNA PRAJITURA

  • 25 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Szabo Ioana , 14 aprilie 2014

    La ingrediente ar fi bine sa fie trecut si untul care de altfel se regaseste doar in modul de preparare "un unt de 250 de grame se bate spuma ... ". In rest prajitura arata foarte bine si cu siguranta va fi la noi pe masa de Pasti .

  • Fara foto

    David Oana , 19 februarie 2014

    La foi se pune doar albusul .galbenusurile se pun in crema.

  • Fara foto

    David Oana , 19 februarie 2014

    La baia de aburi se poate folosi si oala speciala pentru fiert lapte .

    • Fara foto

      Dobre Camelia , 12 februarie 2014

      la foi pina la urma se pun si galbenusurile sau doar albusurile?

    • Fara foto

      Dan Popa , 10 februarie 2014

      De asemenea mă interesa dacă cantitatea de lapte folosită pentru a stinge bicarbonatul a fost decât să dizolve o linguriță de bicarbonat sau mai mult?

    • Fara foto

      Dan Popa , 10 februarie 2014

      Este vorba de zahăr vanilat sau Esența de vanilie? De asemenea vroiam sa va întreb care este dimensiunea tavii pe care ați folosit-o la foi si la ce temperatura si pentru cat timp ați copt foile?

    • Fara foto

      Sabina Nina Steopoae , 27 decembrie 2013

      f buna

    • Fara foto

      Maria Croitoru , 08 decembrie 2013

      Antoneta Andone

    • Ita_Ciorecan Seracovan

      Ita_Ciorecan Seracovan (Maestru bucatar) , 07 decembrie 2013

      chiar te simti un mic rege in momentul cand gusti prima bucatica...pe urma nu te mai poate opri nimeni....

    • Fara foto

      Iuliana Pizziferri , 07 decembrie 2013

      este de vorba de un vas special pentru aceasta baie de aburi ?

    • Fara foto

      Sorina Stoicescu , 07 decembrie 2013

      Este simplu: pe baie de aburi pui galbenusurile amestecate cu zaharul farin. Cu un tel se amesteca pana se ingroasa - si se topeste zaharul.Eu cred ca vreo 20 25 minute daca imi aduc aminte bine ca am facut si eu o crema asa.Apoi adaugi esenta de vanilie,amesteci bine si o lasi sa se raceasca.Intre timp bati spuma untul -poti pune un pic de zahar farin ca se ridica mai repede.Tot cam 20 de minute.Untul sa fie la temperatura camerei ,nu topit.Cand crema de galbenusuri este rece incorporezi in unt cate o lingura ca sa nu se taie-se poate intimpla,asa am auzit si eu si asa fac.Si e gata.Crema este foarte buna ca si eu o fac.Spor la treaba

    • Fara foto

      Rodica Groze , 07 decembrie 2013

      incercati sa bateti albusurile(dupa ce ati adaugat zaharul)pe baie de abur si sa prajiti miezul de nuca intr-o tava in cuptor apoi frecat in palme pt a se decoji,apoi maruntit bine cu cutitul,nu razuit.Am facut ambele variante,dar nu exista termen de comparatie .

    • Fara foto

      Iuliana Pizziferri , 06 decembrie 2013

      Cine imi poate explica aceasta procedura caci nu prea am inteles, sunt anumite cuvinte care sincer nu sunt deloc bine scrise. Mersi tututor si astept un raspuns. "CREMA - Galbenusurile de la 9 ouase pun pe abur cu 250 gr. zahar farin si cu 5 vanilii. Se amesteca bine bine si se lasa pe abur pana se ingroasa, amestecandu-se continuu."

    • Szabo_Ioana

      Szabo_Ioana (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2013

      Arata foarte bine si este o idee minunata pt sarbatorile care ne "bat " la usa :) . Multumim .

    • Fara foto

      Mihaela-elena Coca , 06 decembrie 2013

      o sa o fac de craciun cu siguranta

    • Fara foto

      Anca Ardelean , 06 decembrie 2013

      ce buna poate fi!

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 17 februarie 2011

      finuta prajitura cred ca si gustoasa

    • Dayonara

      Dayonara (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      Merita incercata!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Cred ca e tare buna!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 mai 2009

      Adevarat. Este foarte fina si foarte buna.

    • GELLERT RAMONA

      GELLERT RAMONA (Chef de cuisine) , 23 mai 2009

      dicarmencitta este foarte foarte buna aceasta prajitura. Este preferata sotului meu. Sa-mi spui daca ti-a placut dupa ce o vei incerca. Mersi pentru aprecieri!

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 22 mai 2009

      Foarte buna si aspectoasa in acelasi timp!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 22 mai 2009

      Arata tare bine si cred ca este super-gustoasa,am sa o incerc si eu.

    • GELLERT RAMONA

      GELLERT RAMONA (Chef de cuisine) , 05 mai 2009

      Cristina, este nemaipomenita. Merita incercata reteta macar o data.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 04 mai 2009

      Ce retete bune ai.Super si aceasta prajitura si cred ca si foarte gustoasa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

63 voturi

Ingrediente

  • Aceasta prajitura \"extrem\" de gustoasa poate fi facuta din 3 sau 4 foi. Eu am facut-o din 3.
  • foile - Avem nevoie pentru fiecare foaie de 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu lapte fierbinte
  • 2 linguri de faina alba si 5 linguri nuca macinata.
  • crema - Galbenusurile de la 9 ouase pun pe abur cu 250 gr. zahar farin si cu 5 vanilii.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de GELLERT RAMONA

Prajitura Fanta

Pentru blat se bat spuma 6 albusuri cu 7 linguri zahar se adauga cele 6 galbenusuri amestecate in

28 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri

RULADA DE BISCUITI CU CREMA DE COCOS

Se sfarama biscuitii bine-bine si se adauga laptele treptat, se amesteca pana se face ca si un aluat.

50 voturi    17 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

BULETE DE CASCAVAL

Se da cascavalul prin razatoare mica se adauga oul batut, praful de copt si la urma faina. Se framanta

46 voturi    36 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza

Szabo Ioana

La ingrediente ar fi bine sa fie trecut si untul care de altfel se regaseste doar in modul de preparare "un unt de 250 de grame se bate spuma ... ". In rest prajitura arata foarte bine si cu siguranta va fi la noi pe masa de Pasti .

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Placinta cu mere si dulceata de gutui

Placinta cu mere si dulceata de gutui

Pentru aluat, mixam zaharul cu uleiul pana se dilueaza zaharul, apoi adaugam apa minerala, garantul pentru aluaturi dospite si incepem

6 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura insiropata cu gris

Prajitura insiropata cu gris

Mai intai vom pregati siropul; punem apa, zaharul si coaja rasa de la lamaie, intr-un ibric si punem pe foc. Cand incepe sa fiarba,adaugam

11 voturi    10 comentarii
1h 25 min
Prajituri