autor:

autor

» » Prajituri

Prajitura rulata

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se amesteca drojdia cu A lingurita zahar, sare, laptele caldut si o lingura de faina.


Se acopera si se lasa la loc caldut sa creasca. Cind maiaua a crescut, se adauga zaharul, untul caldut, galbenusurile, vanilia si faina, putin cite putin.


Se framinta timp de 15 minute.


Se pune din nou la loc sa creasca. In acest timp se prepara umplutura.


Se pune la foc zaharul cu laptele si vanilia. Cind zaharul s-a topit si siropul incepe sa fiarba, se adauga nucile date prin masina. Dupa ce da citeva clocote, se ia de pe foc, se adauga un paharel de rom si se lasa sa se raceasca. Cind aluatul a crescut, se intinde cu vergeaua o foaie ceva mai subtire decit un creion.


Se unge cu umplutura trei sferturi din suprafata foii intinse.


Se ruleaza astfel, incit capatul neuns sa vina deasupra.


Se pune in forma lunga, se acopera si se lasa la loc cald sa creasca. Cind s-a ridicat putin, se unge cu apa putin indulcita, se presara cu putin zahar tos si se da la cuptor. La inceput focul trebuie sa fie mic. Dupa ce a crescut, se da foc mai mare.


Se taie rece, inainte de a servi, in felii de grosimea degetului.


  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 2 galbenusuri
  • 125 g unt
  • 1 lingura zahar pisat
  • vanilie
  • ¾ cescuta lapte
  • 15 g drojdie de bere
  • un virf cutit sare Umplutura: ¼ pahar lapte
  • 200 g zahar
  • 200 g nuci
  • 1 paharel rom
  • vanilie

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Pandispan cu visine

Scoatem samburii visinelor si le lasam la scurs (pot fi folosite si din compot sau congelate). Batem

4 voturi    5 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

Tiramisu

Praful de cappuccino se amestecă cu 400 ml apă clocotită şi esenţa de rom şi se lasă la răcit.

5 voturi    4 comentarii
nespecificat
Prajituri
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Descarca gratuit cartea 50 de dulciuri fara zahar
Retete
din Prajituri
Negresa cu bezea, ciocolata si migdale

Negresa cu bezea, ciocolata si migdale

Pentru blat, untul trebuie sa fie la temperatura camerei, la fel si ouale. Mixam untul cu zaharul, pe care il rasnim sa fie pudra,

2 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri
Prajitura cu struguri

Prajitura cu struguri

Mi-am adus aminte ca aveam in carnetelul de demult, niste retete in care opaream bezeaua cu diverse siropuri si am zis sa incerc cu

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri