autor:

autor

» » Prajituri

Prajitura rulata

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
250 g faina, 2 galbenusuri, 125 g unt, 1 lingura zahar pisat, vanilie, ¾ cescuta lapte, 15 g drojdie de bere, un virf cutit sare Umplutura: ¼ pahar lapte, 200 g zahar, 200 g nuci, 1 paharel rom, vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Se amesteca drojdia cu A lingurita zahar, sare, laptele caldut si o lingura de faina.


Se acopera si se lasa la loc caldut sa creasca. Cind maiaua a crescut, se adauga zaharul, untul caldut, galbenusurile, vanilia si faina, putin cite putin.


Se framinta timp de 15 minute.


Se pune din nou la loc sa creasca. In acest timp se prepara umplutura.


Se pune la foc zaharul cu laptele si vanilia. Cind zaharul s-a topit si siropul incepe sa fiarba, se adauga nucile date prin masina. Dupa ce da citeva clocote, se ia de pe foc, se adauga un paharel de rom si se lasa sa se raceasca. Cind aluatul a crescut, se intinde cu vergeaua o foaie ceva mai subtire decit un creion.


Se unge cu umplutura trei sferturi din suprafata foii intinse.


Se ruleaza astfel, incit capatul neuns sa vina deasupra.


Se pune in forma lunga, se acopera si se lasa la loc cald sa creasca. Cind s-a ridicat putin, se unge cu apa putin indulcita, se presara cu putin zahar tos si se da la cuptor. La inceput focul trebuie sa fie mic. Dupa ce a crescut, se da foc mai mare.


Se taie rece, inainte de a servi, in felii de grosimea degetului.

Retete
Alte retete din Prajituri

Prajitura Lamington

Untul se freaca bine cu zaharul, adougindu-se pe rind ouale, vanilia si faina amestecata cu cacaoa,praful

15 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Laura`s Perlen by Laura S.

1.Din ingredientele de aluat se face un aluat cares e tine la frigider ca 1 ora.Se ia bucati din

9 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 2 galbenusuri
  • 125 g unt
  • 1 lingura zahar pisat
  • vanilie
  • ¾ cescuta lapte
  • 15 g drojdie de bere
  • un virf cutit sare Umplutura: ¼ pahar lapte
  • 200 g zahar
  • 200 g nuci
  • 1 paharel rom
  • vanilie

Raporteaza reteta

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

202 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

293 voturi    24 comentarii
30 min
Prajituri

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

5 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Profiterol

Profiterol

Aluat choux  Puneți apa împreună cu sarea și uleiul la fiert; când au început să fiarbă,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje