autor:

valentina ionita

» » Prajituri

Prajitura Semiluna

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se amesteca foarte bine untul cu zaharul pana se obtine o crema,se adauga ouale unul cate unul si se omogenizeaza.


Apoi,se adauga faina putin cate putin ,coaja de lamaie si de portocala.


Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava unsa cu putin ulei .


Se coace la foc potrivit.Dupa racire se taie cu un paharel in forma de semiluna.


Se pudreaza cu zahar.


Din aceasta compozitie ies 2 tavi.

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 august 2010

    Multumesc mult...O sa-ti placa in mod sigur...

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 02 august 2010

    Buna reteta de semiluna,o sa incerc cu siguranta si eu! Felicitari!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

    Este tare gustoasa si o recomand cu mult drag...

    • Ginny C

      Ginny C (Chef de cuisine) , 28 martie 2010

      Arata delicios!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Tare bine mai arata prajiturica ta Mirey...Am sa incerc si reteta ta cu siguranta...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 20 martie 2010

      Si eu fac aceasta reteta aproape la fel,singura diferenta e ca eu pun 300 g unt,nuca taiata mai mare,si imi iese o tava,nu doua.Dar din poze...am vazut de care tava ai si m-am linistit.A mea e un pic mai mare.Iti trimit si eu tava mea cu ,,semiluna'' doar ca nu e taiata. Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      Multumesc mult...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Arata foarte bine,seamana cu cornuletele.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 august 2009

      Da ,asa este ...ai dreptate Cely.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 august 2009

      Bun si spornic

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

49 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 500 g faina
  • 500 g zahar pudra
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • 1 pachet de unt sau margarina

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

"Icre" din migdale

Migdalele se macina in rasnita de cafea. Se stoarce painea foarte bine de apa si se pune in blender

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive cu legume

Pasta (hummus) de migdale

Este mancarea perfecta... Se pregateste in cca 10 minute, este gustoasa, sanatoasa si racoroasa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
10 min
Retete de post

Lipii fara gluten simple si cu seminte de floarelui, la tigaie

Astazi voi coace mini lipii pentru a le servi cu salata de sfecla cu peste si hummus ... Aceste

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...O sa-ti placa in mod sigur...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura Aurora

Prajitura Aurora

Pentru ca imi plac luminile aurorei boreale, m-am gandit sa fac o prajitura cu foi in culorile aurorei. Astfel, prajitura mea are trei

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Prajitura Fanta

Prajitura Fanta

Pentru blat: mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam treptat uleiul, iar la final adaugam faina amestecata cu praful

6 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Prajituri