autor:

valentina ionita

» » Prajituri

Prajitura Semiluna

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 martie 2009

Ingrediente
6 oua, 500 g faina, 500 g zahar pudra, coaja rasa de lamaie si portocala, 1 pachet de unt sau margarina

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

50 voturi

Mod de preparare

Se amesteca foarte bine untul cu zaharul pana se obtine o crema,se adauga ouale unul cate unul si se omogenizeaza.


Apoi,se adauga faina putin cate putin ,coaja de lamaie si de portocala.


Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava unsa cu putin ulei .


Se coace la foc potrivit.Dupa racire se taie cu un paharel in forma de semiluna.


Se pudreaza cu zahar.


Din aceasta compozitie ies 2 tavi.
Retete
Alte retete din Prajituri

Prajitura semiluna glazurata

Se bat albusurile de ou cu un praf de sare apoi zaharul turnat treptat ,pana obtinem o bezea,apoi

0 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

Deliciu cu citrice

Intr-un vas se amesteca crema de lapte condensat cu zeama de lamai galbene si coaja rasa de la 1lamaie

0 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 august 2010

    Multumesc mult...O sa-ti placa in mod sigur...

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 02 august 2010

    Buna reteta de semiluna,o sa incerc cu siguranta si eu! Felicitari!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

    Este tare gustoasa si o recomand cu mult drag...

    • Georgiana Cosac

      Georgiana Cosac (Chef de cuisine) , 28 martie 2010

      Arata delicios!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Tare bine mai arata prajiturica ta Mirey...Am sa incerc si reteta ta cu siguranta...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 20 martie 2010

      Si eu fac aceasta reteta aproape la fel,singura diferenta e ca eu pun 300 g unt,nuca taiata mai mare,si imi iese o tava,nu doua.Dar din poze...am vazut de care tava ai si m-am linistit.A mea e un pic mai mare.Iti trimit si eu tava mea cu ,,semiluna'' doar ca nu e taiata. Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      Multumesc mult...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Arata foarte bine,seamana cu cornuletele.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 august 2009

      Da ,asa este ...ai dreptate Cely.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 august 2009

      Bun si spornic

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

50 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 500 g faina
  • 500 g zahar pudra
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • 1 pachet de unt sau margarina

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita

Salata de sfecla rosie si branza

Este un aperitiv gustos, usor, de efect si care poate fi servit la orice ora ... Taiem branza si

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce. Preparăm un

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Dulceata din flori de salcam

Se spala in apa rece florile de salcam, se indeparteaza coditele alegand numai florile si se lasa

2 voturi    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...O sa-ti placa in mod sigur...



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Tarta cu crema de branza si aluat fraged

Tarta cu crema de branza si aluat fraged

Pentru aluat: Punem faina, zaharul, zaharul vanilat si putina sare intr-un bol, peste adaugam untul rece taiat cubulete si cu mainile

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu capsuni si cirese

Prajitura cu capsuni si cirese

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Blat: Ciresele fara samburi se amesteca cu o lingura de zahar. Capsunile se spala

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse