autor:

valentina ionita

» » Prajituri

Prajitura Semiluna

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se amesteca foarte bine untul cu zaharul pana se obtine o crema,se adauga ouale unul cate unul si se omogenizeaza.


Apoi,se adauga faina putin cate putin ,coaja de lamaie si de portocala.


Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava unsa cu putin ulei .


Se coace la foc potrivit.Dupa racire se taie cu un paharel in forma de semiluna.


Se pudreaza cu zahar.


Din aceasta compozitie ies 2 tavi.

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 august 2010

    Multumesc mult...O sa-ti placa in mod sigur...

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 02 august 2010

    Buna reteta de semiluna,o sa incerc cu siguranta si eu! Felicitari!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

    Este tare gustoasa si o recomand cu mult drag...

    • Ginny C

      Ginny C (Chef de cuisine) , 28 martie 2010

      Arata delicios!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Tare bine mai arata prajiturica ta Mirey...Am sa incerc si reteta ta cu siguranta...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 20 martie 2010

      Si eu fac aceasta reteta aproape la fel,singura diferenta e ca eu pun 300 g unt,nuca taiata mai mare,si imi iese o tava,nu doua.Dar din poze...am vazut de care tava ai si m-am linistit.A mea e un pic mai mare.Iti trimit si eu tava mea cu ,,semiluna'' doar ca nu e taiata. Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      Multumesc mult...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Arata foarte bine,seamana cu cornuletele.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 august 2009

      Da ,asa este ...ai dreptate Cely.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 august 2009

      Bun si spornic

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

49 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 500 g faina
  • 500 g zahar pudra
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • 1 pachet de unt sau margarina

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Vinete pane in aluat de clatite de post

Vinetele se taie rondele, se stropesc cu zeama de lamaie , se trec prin aluatul de clatite si se

6 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu legume

Macrou afumat

Pestele se tine putin la decongelat,se decapiteaza,se scot intestinele si se curata bine in interior

37 voturi    46 comentarii
2h
Aperitive cu peste

ŞALĂU CU MAIONEZĂ ŞI OUĂ DE PREPELIŢĂ

Şalăul se fierbe, se dezosează, se taie mărunt, se amestecă cu maioneza, se adaugă firele de

2 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu peste

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...O sa-ti placa in mod sigur...

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Blatul: Mixam albusurile spuma cu zaharul pana se intaresc. Adaugam uleiul, laptele si praful de copt. La final incorporam faina,

1 vot    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura cu crema de ciocolata alba

Prajitura cu crema de ciocolata alba

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile se bat spuma

138 voturi    35 comentarii
1h 30 min
Prajituri