autor:

valentina ionita

» » Prajituri

Prajitura Semiluna

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 martie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 martie 2009

Ingrediente
6 oua, 500 g faina, 500 g zahar pudra, coaja rasa de lamaie si portocala, 1 pachet de unt sau margarina

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

49 voturi

Mod de preparare

Se amesteca foarte bine untul cu zaharul pana se obtine o crema,se adauga ouale unul cate unul si se omogenizeaza.


Apoi,se adauga faina putin cate putin ,coaja de lamaie si de portocala.


Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava unsa cu putin ulei .


Se coace la foc potrivit.Dupa racire se taie cu un paharel in forma de semiluna.


Se pudreaza cu zahar.


Din aceasta compozitie ies 2 tavi.

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 august 2010

    Multumesc mult...O sa-ti placa in mod sigur...

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 02 august 2010

    Buna reteta de semiluna,o sa incerc cu siguranta si eu! Felicitari!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

    Este tare gustoasa si o recomand cu mult drag...

    • Georgiana Cosac

      Georgiana Cosac (Chef de cuisine) , 28 martie 2010

      Arata delicios!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Tare bine mai arata prajiturica ta Mirey...Am sa incerc si reteta ta cu siguranta...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 20 martie 2010

      Si eu fac aceasta reteta aproape la fel,singura diferenta e ca eu pun 300 g unt,nuca taiata mai mare,si imi iese o tava,nu doua.Dar din poze...am vazut de care tava ai si m-am linistit.A mea e un pic mai mare.Iti trimit si eu tava mea cu ,,semiluna'' doar ca nu e taiata. Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      Multumesc mult...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Arata foarte bine,seamana cu cornuletele.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 august 2009

      Da ,asa este ...ai dreptate Cely.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 august 2009

      Bun si spornic

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

49 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 500 g faina
  • 500 g zahar pudra
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • 1 pachet de unt sau margarina

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

O alta modalitate inedita pentru a vopsi ouale de Paste...Doar cu colorant alimentar si orez.

Se adauga in cutiuta cateva linguri de orez si in functie de nuanta si de intensitatea culorii turnati

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive cu oua

Pasta ( Hummus) din seminte de floarea soarelui

Semintele de floarea soarelui (de preferat a se inmuia peste noapte, dar se pot folosi si uscate)

2 voturi    2 comentarii
20 min
Aperitive cu legume

Salata de ciuperci cu maioneza de soia

Ciupercile se clatesc si se lasa la scurs. Daca doriti le puteti taia marunt , dupa care se amesteca

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive cu legume

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...O sa-ti placa in mod sigur...



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Vulcan de ciocolata cu inghetata si capsuni

Vulcan de ciocolata cu inghetata si capsuni

Se topeste ciocolata cu untul intr-un bol la aburi, se amesteca preparatul obtinut cu zaharul pudra, apoi se adauga cele 2oua, cele

0 voturi    0 comentarii
15 min
Prajituri
Prajitura cu cocos

Prajitura cu cocos

Se face un aluat din fulgii de cocos, zahar, faina, vanilie, stafide si vin, in care s-a stins praful de copt. Se aseaza intr-o tava

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Prajituri