festivalul blogurilor gustoase

autor:

valentina ionita

» » Prajituri

Prajitura Semiluna

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se amesteca foarte bine untul cu zaharul pana se obtine o crema,se adauga ouale unul cate unul si se omogenizeaza.


Apoi,se adauga faina putin cate putin ,coaja de lamaie si de portocala.


Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava unsa cu putin ulei .


Se coace la foc potrivit.Dupa racire se taie cu un paharel in forma de semiluna.


Se pudreaza cu zahar.


Din aceasta compozitie ies 2 tavi.

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 august 2010

    Multumesc mult...O sa-ti placa in mod sigur...

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 02 august 2010

    Buna reteta de semiluna,o sa incerc cu siguranta si eu! Felicitari!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

    Este tare gustoasa si o recomand cu mult drag...

    • Ginny C

      Ginny C (Chef de cuisine) , 28 martie 2010

      Arata delicios!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Tare bine mai arata prajiturica ta Mirey...Am sa incerc si reteta ta cu siguranta...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 20 martie 2010

      Si eu fac aceasta reteta aproape la fel,singura diferenta e ca eu pun 300 g unt,nuca taiata mai mare,si imi iese o tava,nu doua.Dar din poze...am vazut de care tava ai si m-am linistit.A mea e un pic mai mare.Iti trimit si eu tava mea cu ,,semiluna'' doar ca nu e taiata. Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      Multumesc mult...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Arata foarte bine,seamana cu cornuletele.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 august 2009

      Da ,asa este ...ai dreptate Cely.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 august 2009

      Bun si spornic

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

48 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 500 g faina
  • 500 g zahar pudra
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • 1 pachet de unt sau margarina

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Somon marinat in sos de miere si mustar pregatit la grill sau gratar

Se prepara sosul pentru marinare din ingredientele de mai sus ,se pun bucatile de somon la marinat,

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Sărmăluţe de post (din varză murată) la Philips Multicooker

Au ieşit 40 de sărmăluţe delicioase. Foile de varză se desfac de pe cotor şi se ţin în

1 vot    0 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

MANCARE DE FASOLE VERDE CU CARNE

Ceapa,morcovul,telina si ardeii se curata,se spala si se taie pestisori sau cubulete dupa preferinta.Se

82 voturi    15 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...O sa-ti placa in mod sigur...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Aluatul: Se pun intr-un bol ouale, laptele, uleiul, zaharul si plicul de amoniu stins si se amesteca; dupa care incepem sa punem faina.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Placinta cu mere si dulceata de gutui

Placinta cu mere si dulceata de gutui

Pentru aluat, mixam zaharul cu uleiul pana se dilueaza zaharul, apoi adaugam apa minerala, garantul pentru aluaturi dospite si incepem

6 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri