Pentru blat: se bat albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul pana ce acesta se topeste. Se toarna nuca macinata amestecata cu faina si praful de copt. Amestecam usor si punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Se baga la cuptor 30 min la 180 grade.
Glazura de ciocolata alba: topim ciocolata cu uleiul pe baie de abur, o turnam peste blatul cald. Dam tava la frigider pentru cel putin jumatate de ora pana ce stratul de ciocolata s-a intarit.
Crema caramel: se pun 8 linguri de zahar la topit, amestecand permanent. Se adauga untul si se lasa la foc mic. Amestecam cele 4 linguri de zahar ramase cu galbenusurile si le turnam peste amestecul de zahar. Punem si nucile si lasam sa fiarba la foc mic pana ce crema incepe sa se ingroase.
O lasam la racit, apoi o turnam peste glazura de ciocolata alba.
La final topim ciocolata neagra cu uleiul si punem peste crema caramel
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii