Prajitura "Televizor"

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Prajitura "Televizor"

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • - 5 oua
  • - 5 linguri de zahar
  • - 5 linguri de faina
  • - 1 praf de copt
  • Ingrediente pentru foi:
  • - 1 ou
  • - 4-5 linguri ulei
  • - 4-5 linguri zahar
  • - 2 linguri cacao
  • - 100 ml lapte
  • - 1 pliculet de amoniac
  • - faina cat cuprinde
  • Ingrediente pentru crema:
  • - 1l lapte
  • - 2 budinci de vanilie
  • - 5 linguri de faina
  • - 8 linguri de zahar
  • - 150 g margarina sau unt

Mod de preparare

Aceasta prajitura este din caietul de retete al mamei...nu am inteles niciodata de unde provine denumirea, dar stiu ca este f buna :P

Batem spuma galbenusurile cu zaharul si adaugam faina amestecata cu praful de copt. Separat batem spuma albusurile cu 1 strop de sare, dupa care adaugam treptat la galbenusuri, amestecand incet cu o spatula sau lingura de lemn.Turnam intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt si dam la cuptor.

Amestecam toate ingredientele si framantam pana devine un aluat omogen si usor de lucrat. Impartim in doua parti egale, intindem prima jumatate si o asezam pe spatele tavii, pe care in prealabil am uns-o cu putin ulei si am presarat faina. Impungem din loc in loc cu furculita si o dam la cuptorul preincalzit. La fel procedam si cu cealalta jumatate.

Amestecam cele doua plicuri de budinci, faina si zaharul cu 100-150 ml lapte, iar restul il punem la fiert. Cand laptele incepe sa fiarba, scoatem cateva linguri din lapte si adaugam la compozitia de budinca, amestecam bine si turnam totul in laptele cald. Lasam sa fiarba, amestecand continuu, pana se ingroasa. Luam vasul de pe foc si lasam sa se raceasca. In crema racita adaugam treptat untul moale si amestecam cu mixerul.

Asamblam “televizorul” :) astfel: foaie, jumatate din crema de vanilie, blat, cealalta jumatate de crema si cea de-a doua foaie. Deasupra punem glazura de ciocolata (din 150 gr ciocolata+50 ml frisca lichida: topim ciocolata pe baie de aburi, incalzim frisca si cand ciocolata este topita turnam frisca si amestecam pana se omogenizeaza).

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise