Prajitura Tosca

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Prajitura Tosca

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 8 albusuri
  • 3/4 cana de zahar
  • 6 linguri faina
  • 60 gr mac
  • 40 gr nuca de cocos
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 lingurite vanilie
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 8 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 4 linguri si 1/2 amidon
  • 500 ml lapte
  • 100 gr unt de 80% grasime
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 pastaie de vanilie
  • 3 lingurite extract de vanilie
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • 200 gr biscuiti Petit Beurre
  • 1 cana cu cafea preparata

Mod de preparare

Blatul:

Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin o spuma.

Adaugam zaharul treptat, mixam pana devine ferma bezeaua.

Punem faina, praful de copt si mixam usor la treapta cea mai mica.

Adaugam si macul, nuca de cocos, vanilia, amestecam usor cu o paleta, pana sunt bine incorporate.

Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/36 cm, turnam compozitia de blat si o nivelam.

Il introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 15-20 de minute, pana este usor rumenit deasupra. Facem testul cu scobitoarea si cand este gata, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.

Crema:

Galbenusurile le mixam bine cu zaharul.

Adaugam amidonul, amestecam, apoi punem laptele si semintele de la pastaia de vanilie.

Le incorporam bine cu un tel, trasferam totul pe foc (atentie: folositi o cratita cu fundul mai gros).

Lasam focul la mic spre potrivcit, amestecam continuu pana crema se ingroasa ca o budinca.

O luam de pe foc, o acoperim cu folie si o lasam sa se raceasca.

Crema rece o mixam, adaugam untul de la temperatura camerei si amestecam bine.

Frisca, rece, o mixam pana devine spuma. O incorporam in crema de mai sus impreuna cu extractul de vanilie.

Tapetam cu folie alimentara tava in care am copt blatul.

Asezam blatul in tava, punem crema si o nivelam.

Biscuitii ii trecem prin cafea, ii asezam peste crema, unul langa altul.

Glazura:

Intr-un bol punem ciocolata amaruie si cea cu lapte, rupta bucatele, impreuna cu frisca lichida.

Le transferam pe baie de aburi, amestecam continuu pana ciocolata este topita complet.

Glazura calda o turnam uniform peste biscuiti, o dam la frigider pentru 5-6 ore sau chiar peste noapte.

O portionam si servim.

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise