autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura Tosca

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Blat 1:


Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam in continuare pana bezeaua devine lucioasa. Adaugam macul si nuca de cocos, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.


Compozitia o turnam intr-o tava ( 20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste usor deasupra.


Crema:


Galbenusurile le frecam cu 6 linguri de zahar pana devin albicioase. Adaugam amidonul si amestecam bine sa nu se formeze cocoloase. Desfacem totul cu latele rece si punem pe aragaz la foc mic. Amestecam incontinuu pana se ingroasa compozitia. Lasam la racit.


Intre timp batem untul spuma cu cele 2 linguri de zahar ramase si cu vanilia si-l adaugam cate putin in crema de galbenusuri bine racita.


Crema obtinuta se repartizeaza uniform pe blatul cu mac.


Sirop:


Zaharul il caramelizam, apoi il "stingem" cu apa rece. Atentie la aburi! Lasam la racit si din cand in cand amestecam sa se topeasca zaharl caramel. Dupa racire adaugam si lichiorul.


Biscuitii ii insiropam, apoi ii aliniem frumos peste stratul de crema.


Glazura:


Ciocolata o topim impreuna cu untul si frisca lichida.


Se aduce compozitia pana la punctul de fierbere apoi se omogenizeaza.


Se lasa la racit.


Cand a ajuns la consistenta unei smantani mai groase se toarna peste blatul de biscuiti.


Se da la frigider pentru cateva ore, apoi se portioneaza.

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    doacea (Bucatar sef):

    Am facut ieri prajiturica nu mi-a iesit asa prezentabila, dar a fost delicioasa! Sunt incepatoare in ale bucatariei, poate data viitoare va iesi mai bine.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine):

    Am pegatit prajitura Tosca dupa aceasta reteta si a iesit foarte aromata, deliciosa si eleganta. Multumesc Mihaela pentru reteta! Mihaela11

  • husni

    husni (Chef de cuisine):

    Am facut mai multe retete,postate de tine,Miha. Niciodata n-am dar gres. Acum 2 zile,am facut Tosca;mi s-a parut o prajitura deosebita;am avut(ieri) o ocazie deosebita.A venit la mine Mihaela11;locuieste si ea in Iordania;ieri am vazut-o prima data.O cunosteam,doar virtual. Deci,sa revin la Tosca.Ai pus 2 rinduri de biscuiti?In reteta e scris 150 de grame;in tava mea de 21/29(ca si a ta),in primul rind,am pus cam 18 bucati de biscuiti;mi-au ramas inca vreo 12 bucati;le-am pus si pe alea. Am gresit,cred;am insiropat biscuitii in siropul rece;cred ca trebuia sa fie caldut;biscuitii nu au prea asorbit sirop;sau poate genul biscuitilor,folositi,era mai tare. Dar,Miha,o prajitura f.buna !Glazura cu ciocolata amaruie(am folosit o ciocolata cu 70% cacao;amara,nu amaruie),e minunata. Felicitari pt.prajitura asta si toate retetele tale,de aici,sau depe blog !

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nesu Daniela , 31 octombrie 2013

    eu folosesc biscuitii aceia mai micuti cu model, sunt la pachet si nu-i insiropez. Ciocolata o topesc singura si o torn cu rabdare peste ei. Ramane acel model de la biscuiti si arata foarte bine,se taie exact cat un biscuit,incercati!

  • Fara foto

    Camelia Paduret , 31 octombrie 2013

    Foarte delicioasa...!!!!

  • Fara foto

    Maria Ababei , 31 octombrie 2013

    Este foarte buna am facut .

    • Fara foto

      GabyDany EdyAle Stoicea , 14 octombrie 2013

      poi daca nu ma insel Adriana a papat... ia intreabo.....;)

    • Fara foto

      Gabriel Marian Tudorache , 14 octombrie 2013

      sa mai faci sa ne trimeti si nou so degustam si sati dam o nota mare gabi

    • Fara foto

      GabyDany EdyAle Stoicea , 14 octombrie 2013

      e super buna... am facut-o de numarate ori...

    • Fara foto

      Dumitras Catalina , 02 iulie 2013

      o minunatie!

    • Fara foto

      Tamara Untaru , 26 iunie 2013

      sunteti cei mai tarii retetele postate sunt fffff bune merita ancercate.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 31 iulie 2012

      Un desert delicios!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Arata foarte bine.Esti o adevarata maestra.Felicitari!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Delicioasa reteta ta!***** Am mancat la Cami cand am vizitat-o si abia am astepta sa o fac si eu.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Multumesc Miha;biscuitii mei,inseamna ca erau subtiri; voi cauta alt tip. Spune-mi,te rog,Miha,siropul era rece,sau caldut?

    • Fara foto

      miha278 (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Husni, am pus doar un singur rand de biscuiti. Am folosit biscuiti obisnuiti, biscuiti populari le mai spune. Sunt niste biscuiti ne-dulci si destul de grosi. Nu mai stiu cate bucati au fost, dar nu 30 cu siguranta. Probabil ca depinde de felul de biscuiti folositi cam cat intra la prajitura, trebuie folosit doar un singur rand.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Am facut mai multe retete,postate de tine,Miha. Niciodata n-am dar gres. Acum 2 zile,am facut Tosca;mi s-a parut o prajitura deosebita;am avut(ieri) o ocazie deosebita.A venit la mine Mihaela11;locuieste si ea in Iordania;ieri am vazut-o prima data.O cunosteam,doar virtual. Deci,sa revin la Tosca.Ai pus 2 rinduri de biscuiti?In reteta e scris 150 de grame;in tava mea de 21/29(ca si a ta),in primul rind,am pus cam 18 bucati de biscuiti;mi-au ramas inca vreo 12 bucati;le-am pus si pe alea. Am gresit,cred;am insiropat biscuitii in siropul rece;cred ca trebuia sa fie caldut;biscuitii nu au prea asorbit sirop;sau poate genul biscuitilor,folositi,era mai tare. Dar,Miha,o prajitura f.buna !Glazura cu ciocolata amaruie(am folosit o ciocolata cu 70cacao;amara,nu amaruie),e minunata. Felicitari pt.prajitura asta si toate retetele tale,de aici,sau de pe blog !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

      Arata minunat, am salvat reteta.

    • Fara foto

      Sidy , 14 februarie 2010

      Waw...cred ca este delicioasa..... Cu siguranta am sa o testez.....dar fara mac( nu ma omor dupa el) Felicitari Miha !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

35 voturi

Ingrediente

  • # Pentru blatul 1 avem nevoie de:
  • # 6 albusuri
  • # 150 g zahar
  • # 50 g mac
  • # 2 linguri nuca de cocos
  • # 3 linguri faina
  • # 1/2 lingurita praf de copt
  • # Pentru crema avem nevoie de:
  • # 6 galbenusuri
  • # 8 linguri zahar
  • # 3 linguri amidon
  • # 225 ml lapte
  • # 200 g unt
  • # vanilie
  • # Pentru sirop avem nevoie de:
  • # 100 ml apa
  • # 100 g zahar
  • # 1 lingura lichior de ciocolata
  • # Pentru blatul 2 avem nevoie de:
  • # 150 g biscuiti obisnuiti
  • # Pentru glazura avem nevoie de:
  • # 100 g ciocolata amaruie
  • # 50 ml frisca lichida
  • # 50 g unt

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de miha278

Cheesecake cu ciocolata

Pesmetul de biscuiti se amesteca impreuna cu zaharul,cacaoa si nuca macinata.Se adauga untul topit

18 voturi    5 comentarii
3h
Prajituri

Stangluri cu ciocolata

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma face moturi.

38 voturi    14 comentarii
2h
Prajituri

Spirala cu ciocolata

Blat: Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga zaharul

38 voturi    29 comentarii
4h
Prajituri

Nesu Daniela

eu folosesc biscuitii aceia mai micuti cu model, sunt la pachet si nu-i insiropez. Ciocolata o topesc singura si o torn cu rabdare peste ei. Ramane acel model de la biscuiti si arata foarte bine,se taie exact cat un biscuit,incercati!

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Blatul: Mixam albusurile spuma cu zaharul pana se intaresc. Adaugam uleiul, laptele si praful de copt. La final incorporam faina,

1 vot    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura cu crema de ciocolata alba

Prajitura cu crema de ciocolata alba

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile se bat spuma

138 voturi    35 comentarii
1h 30 min
Prajituri