Pandispan: 5 oua (albus, galbenus) se freaca albusurile cu 8 linguri de zahar si o lingura de apa. Se adauga un praf de sare si bat pana se face spuma - ca o bezea.
Galbenusurile, amestecate bine cu 2 linguri de ulei, se inglobeaza in albusuri. Se toarna o jumatate de cana de faina in ploaie si se adauga vanilia.
Se toarna compozitia intr-o tava, care se aseaza la mijlocul cuptorului.
Focul se da initial mai tare, apoi mai incet.
Crema se prepara din 3 oua, o jumatate de cana de zahar, 3 linguri de faina si 350 ml lapte.
Se bate zaharul cu ouale si se adauga treptat faina si laptele caldut.
Cand crema este ca o pasta se pune castronul pe foc si se amesteca pana ajunge ca o smantana.
Se ia de pe foc si se lasa la temperatura camerei, ca sa se raceasca . Se adauga 3 pliculete de vanilie. Se inglobeaza un pachet de unt in crema, amestecand.
Blatul se insiropeaza cu compot de ananas ( sau cu un sirop facut din apa cu lamaie+ zahar vanilat)
Dupa ce se raceste blatul, se pune crema deasupra si se acopera cu fructe.
Se decoreaza cu frisca.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii