autor:

autor

» » Prajituri

Prajitura Zoe

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
pt. foi: 150 gr. unt sau margarina, 500 gr. faina, 4 galbenusuri, 200 g. zahar tos, 1 lingurita amoniac, pt. prajituri, 4 linguri lapte, vanilie, sare, pt. 1 crema: 1 ceasca lapte, 2 lingurite esenta de rom, 4 linguri de dulceata de visine, 2 linguri cacao, zeama de la o lamaie, 1/2 cescuta visinata sau coniac, visine din visinata (taiate feliute), pt. crema 2: 200 g. unt, 150 g zahar pudra, pt. glazura: 4 albusuri, 150 g. zahar tos, 100 g. ciocolata sau 50 g. cacao

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Foile: Se freaca margarina cu zaharul si galbenusurile, se adauga vanilia, sarea apoi laptele in care s-a dizolvat amoniacul si faina. Aluatul obtinut se imparte in 3 parti din care se face 3 foi care se coc pe dosul tavii. Tava se presara cu faina.


Se tine la rece pana a doua zi, cand se taie
-->
Retete
Alte retete din Prajituri

Cornulete

Margarina se freaca bine si se incorporeaza treptat galbenusurile. Se adauga apoi faina. Acest aluat

4 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri

Prajitura cu mere

Blat 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3. Mixeaza

4 voturi    1 comentariu
4h
Prajituri

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • pt. foi: 150 gr. unt sau margarina
  • 500 gr. faina
  • 4 galbenusuri
  • 200 g. zahar tos
  • 1 lingurita amoniac
  • pt. prajituri
  • 4 linguri lapte
  • vanilie
  • sare
  • pt. 1 crema: 1 ceasca lapte
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 4 linguri de dulceata de visine
  • 2 linguri cacao
  • zeama de la o lamaie
  • 1/2 cescuta visinata sau coniac
  • visine din visinata (taiate feliute)
  • pt. crema 2: 200 g. unt
  • 150 g zahar pudra
  • pt. glazura: 4 albusuri
  • 150 g. zahar tos
  • 100 g. ciocolata sau 50 g. cacao

Raporteaza reteta

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

202 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

293 voturi    24 comentarii
30 min
Prajituri

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

5 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Profiterol

Profiterol

Aluat choux  Puneți apa împreună cu sarea și uleiul la fiert; când au început să fiarbă,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje