PrajituraMimoza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
PrajituraMimoza

Ingrediente

  • 300g zahar pudra
  • 250g margarina/unt
  • 400ml lapte
  • 2 linguri miere de albine
  • 3 linguri de gris
  • 3 cani faina
  • 1 vf. cutit scortisoara
  • 1 lingurita cu varf de amoniac stins cu lamaie sau otet
  • 1 ou
  • zeama de lamaie
  • vanilie
  • gem.

Mod de preparare

Foi: Se pun la fiert (bain-marie) 50g margarina/unt, 1 ou, 4 linguri lapte, 2 linguri miere, 150g zahar, scortisoara; se amesteca timp de 8 minute. Se adauga o cana de faina, se amesteca, se da la racorit, dupa care se adauga restul de faina. Din aluat se intind 4 foi, subtiri si se coc la foc potrivit, pe dosul tavii.

Crema: se fierbe restul de lapte, se pun in ploaie cele 3 linguri de gris. Se amesteca, se da la racorit. Margarina (iese foarte bine si cu unt) se freaca cu 150g zahar, se adauga treptat grisul, si putina zeama de lamaie, esenta de vanilie.

Foile din mijloc se ung cu gem (de caise, eu am folosit si gem de prune), cele din margini cu crema de gris.

Se pune deasupra foilor un fund de lemn; se taie a doua zi.

Eu nu am mai glazurat prajitura, am sevit-o ca atare. Iar pentru foi am folosit cantitati mai mari, adica am pus 2 oua, 8 linguri lapte, etc, faina am pus cat sa-mi iasa un aluat din care sa se poata intinde foi.

Ca si la cealalta prajitura mentionez ca am vazut-o si sub alta denumire, eu asa am preluat-o.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise