4635
retete

» » Prajituri

Prajituri

+ Adauga o reteta

Alte sectiuni
  • Prajitura Morena

    Se separa albusurile de galbenusuri si se bat pana se obtine o spuma tare. Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul si se pun peste albusuri. Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca cu o lingura de lemn. Peste aceasta compozitie

    7 comentarii

  • Chec cu miez de nuca

    Ouale se separa (albusuri si galbenusuri). Galbenusurile se amesteca impreuna cu uleiul. Se stoarce lamaia, se dizolva praful de copt in sucul acesteia si se pune peste galbenusuri omogenizandu-se. Se adauga sarea peste albusuri si se bat spuma, apoi

    14 comentarii

  • Placinta cu mere

    Merele se curata de coaja, se taie in sferturi si scot samburii, apoi se rad pe razatoarea mare sau cu ajutorul mixerului. Se freaca faina cu untul, apoi se adauga restul ingredientelor si se framanta un aluat.Se pastreaza albusul de la un ou. Se imparte

    21 comentarii

  • Prajitura cu dovleac si kiwi

    Preparare Se incepe cu prepararea piureului de dovleac. Dovleacul se taie in 2 jumatati; se curata de seminte si fibre cu ajutorul unei linguri . Se unge o tava de cuptor cu ulei; se tapeteaza cu folie de aluminiu care la randul ei se unge cu ulei. Se

    9 comentarii

  • Prajitura Amandina

    Blatul Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana se intaresc . Galbenusurile se freaca cu apa si uleiul si se adauga la albusuri.Se amesteca cu lingura de jos in sus. Treptat se adauga faina si cacao, cernute si la sfarsit praful

    18 comentarii

  • Tarta cu branza dulce si capsuni

    Se macina alunele fin. Faina se pune intr-un bol si se amesteca bine cu untul, zaharul si galbenusul; se adauga alunele macinate. Se framanta bine si daca aluatul e prea uscat se adauga treptat laptele. Se acopera cu folie de aluminiu si se lasa

    11 comentarii

  • Tiramisu

    1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi bine. 2.Bati 3 albusuri de ou spuma cu praful de sare si restul de zahar si adaugi peste compozitia cu galbenusuri,mestecand incet si bine.La sfarsit

    19 comentarii

  • Pasca in straturi

    Blatul se incorporeaza ingredientele, se framanta coca pana se dezlipeste de mana. Se tapeteaza tava detasabila atat pe fundul tavii si pe pereti.(un strat foarte subtire) Galbenusurile se amesteca, cu un varf de sare si se lasa 1/2 ora, dupa care

    12 comentarii

  • Placinta dobrogeana cu dovleac

    Se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Se adauga treptat apa calduta, sarea, 12 linguri de ulei si faina si se framanta un aluat tare. Separat, se amesteca uleiul ramas cu faina pana se obtine o compozitie de consistenta smantanii. Se intinde

    1 comentariu

  • Prajitura pufoasa cu budinca

    Preparare blat: Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul. Se adauga galbenusurile si cacaoa, se amesteca bine. Se adauga apoi si faina amestecata cu praful de copt. Se coace 20 de minute la foc mediu spre mic. Preparare crema: Budinca se

    22 comentarii

  • Chocolate Royale Cheesecake

    Andreea si Andrei au implinit un an de casatorie. Aniverseaza nunta de nylon. Cat de repede a trecut un an. Cand au fost la Londra au mancat o prajitura care le-a placut mult, Chocolate Cheesecake Royal. Au cautat pe net reteta (http://www.supereva.ro/info.asp?id=2272)

    17 comentarii

  • Tort cu citrice

    Blatul Se amesca untul cu zaharul pana devine cremos;se adauga ouale unul cate unul si se amesteca bine. Separat se amesteca faina cu migdalele,coaja rasa de lamaie si portocala si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se mixeaza cu untul si se adauga

    4 comentarii

  • "Mamool"- Prajituri arabesti de Sarbatori

    Intr-un bol se pun grisul cu faina si se amesteca bine cu margarina si uleiul.Se adauga zaharul, apa de roze si flori de portocal,mahlab si se continua cu amestecatul pana se obtine un aluat omogen si moale. Se acopera cu un servet curat de bucatarie

    4 comentarii

  • Prajitura sarlota

    Mai intai facem blatul. Se pregateste o tava de 33/23cm tapetata cu hartie pergament. Se freaca galbenusurile cu sarea,vanilia si zaharul pana isi dubleaza volumul,apoi se adauga faina iar la sfarsit albusurile batute spuma tare.se amesteca usor de jos

    17 comentarii

  • Placinta rulata cu branza si Turta in foi

    Toate ingredientele pentru aluat se amesteca si se framanta foarte bine.Coca se imparte in 5 – 6 bucati (depinde de tavile pe care le folositi). Fiecare bucata se framanta din nou cateva minute. Se intinde ca o turtita pe o hartie de copt si se unge

    18 comentarii

  • Prajitura Teo

    Foile: Se separa galbenusurile de albus. Albusurile se bat bine si se adauga treptat zaharul pana se termina. Galbenusurile se amesteca cu sarea si uleiul turnat ca la maioneza, apoi se adauga apa. Compozitia de galbenusuri se amesteca cu albusurile.

    16 comentarii

  • Amandine

    Crema: Eu am facut mai intai crema deoarece necesita timp de racire la frigider 2 ore. Intr-o craticioara se pune ciocolata rupta bucatele(eu am folosit ciocolata neagra cu 80% cacao)se adauga zaharul,coaja rasa de portocala si frisca lichida,se

    23 comentarii

  • Mucenici de post la cuptor

    Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte tare care se lasa la dospit. Dupa ce aluatul a crescut,se imparte in bucatele,din care se formeaza bastonase subtiri care se unesc la capete,iar prin rasucire

    31 comentarii

  • Prajitura cu albusuri

    Se bat albusurile spuma, apoi se adauga putin cate putin zaharul si se bat pana se obtine o spuma lucioasa. Se adauga faina, praful de copt dizolvat in zeama de lamaie, coaja de lamaie, amestecul de rahat, nuci si stafide si se amesteca usor. Se coace

    9 comentarii

  •   1   2   3   4   5   6   7   8   9 »


Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: