4643
retete

» » Prajituri

Prajituri

+ Adauga o reteta

Alte sectiuni
  • Pernite cu curmale

    1. se topeste 225 de gr. de unt la microunde, se amesteca ingredientele uscate-faina, grisul, sarea, zaharul, praful de copt si se amesteca cu o furculita cu untul racit si o lasati pentru 6 ore la temperatura camerei. 2. amestecati sucul de portocala

    5 comentarii

  • Placinta cu mere

    Toate ingredientele se amesteca si se framanta foarte bine.Coca se imparte in 4-5 bucati. Fiecare bucata se framanta din nou cateva minute. Se intinde ca o turtita pe o hartie de copt si se ung cu ulei atat hartia cat si coca pentru a nu crapa.Pe masa

    12 comentarii

  • PERE IN CIOCOLATA

    Perele se spala,se curata de coaja si se fierb intregi in apa cu scortisoara.Cand sunt patrunse,dar nu trebuie sa se sfarame,se scot pe farfurie si se lasa sa se raceasca bine.Apoi,se taie pe jumatate fiecare para,se scot semintele si se aseaza intoarse

    14 comentarii

  • Placinta cu nuci (baclava/sarailie)  

    Pastrati cateva nuci pentru decor, restul de miez impartiti-l in doua parti. O parte macinati-o in masina de nuci, iar cealalta parte zdrobiti-o mai mare cu un facalet, apoi le amestecati. Intindeti pe masa o foaie de placinta, stropiti-o cu ulei (puteti

    12 comentarii

  • Placinta cu mere  

    Curatati merele si dati-le pe razatoarea mare (Pastrati 2 mere necuratate si intregi). Puneti intr-o cratita merele rase, zaharul si zaharul vanilat, la foc mic, iar cand incepe sa lase zeama amestecati cu o lingura de lemn pana mai scade, apoi adaugati

    5 comentarii

  • Prajitura cu gem si nuca

    Margarina Rama Maestro se amesteca foarte bine cu zaharul, se adauga pe rand galbenusurile, faina si praful de copt amestecandu-se pana se obtine un aluat consistent. Din aluatul rezultat se pune deoparte in frigider cca 250 g. Tava se unge cu margarina

    14 comentarii

  • Placinta cu dovleac

    Amestecam intr-o cratita laptele, zaharul si uleiul pana incepe sa fiarba apoi dam la racit. Peste compozitia racita punem oul (galbenusul frecat cu un praf de sare si albusul batut spuma), bicarbonatul stins cu otet si amestecam bine. Punem faina treptat

    11 comentarii

  • Tiramisu cu mouse de ciocolata

    Ciocolata alba si ciocolata amara se topesc separat. Ouale se bat spuma cu zaharul. Frisca se bate bine,se tine in frigider. Compozitia de oua batute bine se separa in doua castroane: o jumatate se amesteca cu ciocolata alba si jumatate din frisca,

    9 comentarii

  • Tiramisu cu crema si trufe de ciocolata

    Galbenusurile se bat bine, se adauga zaharul pudra, se mixeaza pana totul devine o crema omogena. Se adauga mascarpone, se omogenizeaza, iar la sfarsit se adauga frisca batuta bine, se incorporeaza cu o paleta de plastic amestecand cu grija. Se tine in

    13 comentarii

  • Cheesecake 2 ciocolata

    Incalziti cuptorul la 150°C;faramitati biscuiti cu facaletul cu ajutorul hartiei pergament; Intr-o caserola amestecati biscuiti cu nuca de cocos,zaharul,si untul moale,pana obtineti o compozitie omogena,pe care o ve-ti distribui intr-o forma de tort,de

    5 comentarii

  • Prajitura cu gem si nuca

    Margarina Rama Maestro se amesteca foarte bine cu zaharul,se adauga pe rand galbenusurile, faina si praful de copt amestecandu-se pana se obtine un aluat consistent. Din aluatul rezultat se pune deoparte in frigider cca 250 g. Tava se unge cu margarina

    21 comentarii

  • Prăjitura After Eight in Philips Multicooker

    Amestecăm într-un bol, făina, zahărul, praful de copt şi fulgii de cocos. Apoi punem iaurtul, ouăle, uleiul, siropul de mentă şi extractul de vanilie. Amestecăm totul bine si vom optine o compoziţie fluidă. Ciocolata o rupem bucăţi

    5 comentarii

  • Prajitura cu iaurt si piersici

    Punem gelatina la hidratat in 200 ml zeama de compot. Lasam 10 minute, timp in care pregatim forma in care vom monta prajitura. Tapetam o forma de chec (a mea 11x36 cm) cu folie alimentara. Taiem un capat al piscoturilor astfel incat sa fie toate egale

    21 comentarii

  • Turnatica

    Aluatul se face foarte repede se amestca totul pana iese un aluat moale care se toarna.Se toarna jumatate din compozitie in tava si se da la cuptor cat sa se intareasca 10-15 minute.Intre timp pregatiti umplutura de branza si o turnati peste compozitia

    2 comentarii

  • Tarta de ananas

    Se pregateste budinca conform instructunilor de pe plic.Se lasa sa se raceasca.Trei din feliile de ananas se taie pe jumatate si se aranjaza pe baza unei forme pentru tarta mai inalta.In mijloc se pune alta felie de ananas intreaga.Se acopera cu jumatate

    7 comentarii

  • Tarta cu capsuni

    Se amesteca ouale cu zaharul si zaharul vanilat, apoi se adauga faina,uleiul, praful de copt si esenta de vanilie.Se amesteca toate foarte bine apoi intr-o tava de tarta care este unsa si tapetata se adauga compozitia. Se da la cuptor timp de 40 de minute

    5 comentarii

  • Inimioare dulci – ecler  

    Puneti la fiert laptele (apa) cu uleiul de palmier. Cantariti bine toate ingredientele, pentru ca este important sa nu gresiti, nu merge la ochi. Adaugati zaharul vanilat, praful de sare si zaharul. Cand clocoteste adaugati toata faina deodata, luati

    2 comentarii

  • Prajitura cu fructe de padure si crema de vanilie

    Blatul 1: Albusurile se bat spuma si se amesteca apoi cu zaharul. Se bat bine pina se intaresc.Adaugam faina, praful de copt si cana cu fructele de padure stoarse. In cuptorul dinainte incalzit la 180 grade introducem tava cu hartia de copt unsa cu

    2 comentarii

  • Goffri sau wafe

    Acest aluat este pentru 6 portii. Faina, zaharul , praf de copt, bicarbonatul si sarea se amesteca. In lapte se pun galbensurile cu zaharul vanilat si o lingura de zahar, se adauga si untul topit, dar nu tot, se mai lasa pentru uns aparatul(vreo 2-3

    3 comentarii

  • Choux a la creme  

    Puneti la fiert laptele (apa) cu uleiul de palmier. Cantariti bine toate ingredientele, pentru ca este important sa nu gresiti, nu merge la ochi. Adaugati zaharul vanilat, praful de sare si zaharul. Cand clocoteste adaugati toata faina deodata, luati

    4 comentarii



Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: