5087
retete

Alte sectiuni
  • Crema de zahar ars

    Galbenusurile se freaca bine cu 8 linguri de zahar si se adauga peste albusurile batute spuma.Acestea se omogenizeaza bine pana se formeaza o crema. Usor, usor se toarna laptele (sa fie la temperatura camerei) si mirodenii. Intr-o cratita potrivita

    25 comentarii

  • Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

    La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust, ,zahar vanilat, esente dupa gustul fiecaruia, dupa care se adauga mucenicii cu mare atentie sa nu se rupa sau sa se lipeasca intre ei sau chiar de fundul

    17 comentarii

  • Tort Opera

    FOI: Cu ajutorul unui mixer se bat bine cele 6 oua dupa care se adauga lingurita cu esenta de vanilie. Migdalele se macina foarte fin si se adauga peste faina impreuna cu zaharul pudra si cele 20g de cacao. Se amesteca foarte bine dupa care se adauga

    13 comentarii

  • Prajitura cu migdale si crema de zmeura (fara zahar)

    Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 170 grade Celsius. 2. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga indulcitorul treptat si mixeaza pana cand spuma creste in volum si devine ferma. 3. Adauga faina de migdale, faina de grau amestecata cu

    0 comentarii

  • Spirale cu ciocolata

    Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-o cana punem drojdia uscata, o lingurita de zahar si 2 lingurite de faina si le amestecam adaugand 100 ml de lapte caldut (luam din cantitatile de mai sus). Acoperim cu un prosop si lasam

    1 comentariu

  • Prajitura cu crema englezeasca si caramel

    Blatul : Pregatim o tava de dimensiunea foi de napolitana. O tapetam cu unt si faina sau mai simplu punem hartie de copt. Pregatim cuptorul, il pornim la 180 grade. Acum putem incepe sa pregatim blatul astfel: separam galbenusul de albus. Intr-un

    1 comentariu

  • Prajitura duo cu visine

    Inainte de toate spalam visinele si le scoatem samburii. Cu un tel mixam ouale impreuna cu sarea si zaharul. Adaugam untul moale si apoi treptat faina amestecata cu praful de copt si omogenizam bine. Luam din compozitie 3 linguri pline si punem intr-un

    4 comentarii

  • Prajitura aromata

    Blat: Mixam galbenusurile cu zaharul, pana obtinem o compozitie cremoasa. Adaugam pe rand faina amestecata cu drojdia in compozitia de galbenusuri, apoi adaugam iaurtul ,coaja si zeama de lamaie si amestecam. In alt bol, batem albusurile cu un praf

    2 comentarii

  • Prajitura magica

    O prajitura foarte delicioasa, rapida, asemanatoare la gust cu batoanele Snickers. Tava: 22 cm diametru Untul se topeste in cuptorul cu microunde si se toarna in tava. Biscuitii se zdrobesc si se presara peste unt intr-un strat cat mai uniform,

    8 comentarii

  • PRAJITURĂ CU DOVLEAC ŞI MERE PREPARATĂ LA PHILIPS MULTICOOKER

    Dovleacul şi merele se curăţă de coajă şi se dau pe razătoarea mare. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Gălbenuşurile se bat cu zahărul, se adaugă esenţă şi scorţişoară după gust, zahărul vanilat, apoi se toarnă uşor uleiul

    4 comentarii

  • Banana Fairy Cakes

    Amestecati untul cu zaharul pana se formeaza o crema pufoasa. Adaugati oul si amestecati totul pana se formeaza o crema omogena. Pasati banana cu o furculita si adaugati-o peste crema de unt. La final adaugati faina si praful de copt si incorporati-le

    0 comentarii

  • Prajitura cu visine si migdale prajite

    Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu putina sare, galbenusurile se freaca cu zahar, se adauga uleiul (ca la maioneza treptat), coaja de portocala, zaharul vanilat,vanilia apoi galbenusurile se adauga la albusuri treptat amestecand

    0 comentarii

  • Somloi galuska

    Se fac doua blaturi simple intr-o tava mica, asupra carora nu am sa mai insist ca toata lumea stie cum se fac. .Unul din 3 oua, 3 linguri zahar si 3 linguri faina amestecate cu 1/2 praf de copt si unul din 3 oua, 3 linguri zahar , 1 lingura cacao si 2

    11 comentarii

  • Orangen Muffin

    Intr-un bol mixam cele 2 oua cu zaharul si un praf de sare. Peste ele punem uleiul,nectarul de portocale , zaharul vanilar si o lingurita de coaja de portocala.Dupa circa 3-4 minute de mixat ,punem faina in care am pus si praful de copt . Mai mixam pana

    10 comentarii

  • Cremes(cremsnit) ca la mama acasa

    Prima data facem foile amestecand foarte bine faina cu margarina si untura. Adaugam smantana si sarea , omogenizam pina obtinem o coca potrivit de moale. Impartim coca in 4 , intindem foile si le coacem pe rand in tava. Preparam crema punand la fiert

    5 comentarii

  • Prajitura " Mozaic "

    Intr-un bol se pune circa 500g de faina, care se sfarama cu margarina, apoi se adauga ouale, zaharul, esenta de evanilie, amoniacul stins cu laptele, praful de copt toate se amesteca bine,daca mai e nevoie se adauga faina pana devine un aluat moale, care

    7 comentarii

  • Prajitura cu fructe 3P (pere, piersici, prune)

    O prajitura interesanta din fructe de toamna, foarte aromata. Cerneti faina intr-un bol, adaugati 100 g unt, coaja rasa de lamaie, 1 ou intreg, un plic zahar vanilat, un praf de sare si 5o g zahar. Framantati bine pana se omogenizeaza aluatul si dati-l

    1 comentariu

  • Guguluf cu visine

    Intr-un vas mai inalt batem bine cu mixerul , galbenusurile cu zaharul si cu zaharul vanilat pina se albeste si se face ca o spuma.Adaugam uleiul incet ca la maioneza , batand in continuare compozitia.Adaugam faina si amestecam bine de tot cu mixerul. Albusurile

    16 comentarii

  • Rulada cu fructe confiate

    Untul se freaca spuma cu zaharul pudra.Se adauga pe rand ouale, branza de vaci, coaja rasa de lamaie si cateva picaturi esenta de vanilie.Se amesteca bine.Praful de copt se amesteca cu faina si apoi cu compozitia de mai sus.Trebuie sa se formeze un aluat

    11 comentarii

  • Prajitura cu capsuni si bezea

    Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o coca foarte moale, care se intinde in tava tapetata cu hartie de copt. Se foloseste o tava mai mica decat cea de aragaz, cu peretii inalti.Asezam jumatati

    27 comentarii



Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: