4860
retete

Alte sectiuni
  • Orangen Muffin

    Intr-un bol mixam cele 2 oua cu zaharul si un praf de sare. Peste ele punem uleiul,nectarul de portocale , zaharul vanilar si o lingurita de coaja de portocala.Dupa circa 3-4 minute de mixat ,punem faina in care am pus si praful de copt . Mai mixam pana

    10 comentarii

  • Cremes(cremsnit) ca la mama acasa

    Prima data facem foile amestecand foarte bine faina cu margarina si untura. Adaugam smantana si sarea , omogenizam pina obtinem o coca potrivit de moale. Impartim coca in 4 , intindem foile si le coacem pe rand in tava. Preparam crema punand la fiert

    5 comentarii

  • Prajitura " Mozaic "

    Intr-un bol se pune circa 500g de faina, care se sfarama cu margarina, apoi se adauga ouale, zaharul, esenta de evanilie, amoniacul stins cu laptele, praful de copt toate se amesteca bine,daca mai e nevoie se adauga faina pana devine un aluat moale, care

    7 comentarii

  • Prajitura cu fructe 3P (pere, piersici, prune)

    O prajitura interesanta din fructe de toamna, foarte aromata. Cerneti faina intr-un bol, adaugati 100 g unt, coaja rasa de lamaie, 1 ou intreg, un plic zahar vanilat, un praf de sare si 5o g zahar. Framantati bine pana se omogenizeaza aluatul si dati-l

    1 comentariu

  • Guguluf cu visine

    Intr-un vas mai inalt batem bine cu mixerul , galbenusurile cu zaharul si cu zaharul vanilat pina se albeste si se face ca o spuma.Adaugam uleiul incet ca la maioneza , batand in continuare compozitia.Adaugam faina si amestecam bine de tot cu mixerul. Albusurile

    16 comentarii

  • Rulada cu fructe confiate

    Untul se freaca spuma cu zaharul pudra.Se adauga pe rand ouale, branza de vaci, coaja rasa de lamaie si cateva picaturi esenta de vanilie.Se amesteca bine.Praful de copt se amesteca cu faina si apoi cu compozitia de mai sus.Trebuie sa se formeze un aluat

    11 comentarii

  • Prajitura cu capsuni si bezea

    Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o coca foarte moale, care se intinde in tava tapetata cu hartie de copt. Se foloseste o tava mai mica decat cea de aragaz, cu peretii inalti.Asezam jumatati

    27 comentarii

  • Prajitura Maria-Elena

    Se procedeaza asa: Preparam blatul 1: 6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri zahar, 6 galbenusuri, o jumatate praf de copt, 6 linguri de faina. Se coace in tava unsa si tapetata cu faina, la foc potrivit. Preparam blatul 2: alte 6 albusuri se bat spuma

    36 comentarii

  • Pernite cu curmale

    1. se topeste 225 de gr. de unt la microunde, se amesteca ingredientele uscate-faina, grisul, sarea, zaharul, praful de copt si se amesteca cu o furculita cu untul racit si o lasati pentru 6 ore la temperatura camerei. 2. amestecati sucul de portocala

    5 comentarii

  • Placinta cu mere

    Toate ingredientele se amesteca si se framanta foarte bine.Coca se imparte in 4-5 bucati. Fiecare bucata se framanta din nou cateva minute. Se intinde ca o turtita pe o hartie de copt si se ung cu ulei atat hartia cat si coca pentru a nu crapa.Pe masa

    10 comentarii

  • PERE IN CIOCOLATA

    Perele se spala,se curata de coaja si se fierb intregi in apa cu scortisoara.Cand sunt patrunse,dar nu trebuie sa se sfarame,se scot pe farfurie si se lasa sa se raceasca bine.Apoi,se taie pe jumatate fiecare para,se scot semintele si se aseaza intoarse

    16 comentarii

  • Placinta cu nuci (baclava/sarailie)  

    Pastrati cateva nuci pentru decor, restul de miez impartiti-l in doua parti. O parte macinati-o in masina de nuci, iar cealalta parte zdrobiti-o mai mare cu un facalet, apoi le amestecati. Intindeti pe masa o foaie de placinta, stropiti-o cu ulei (puteti

    12 comentarii

  • Placinta cu mere  

    Curatati merele si dati-le pe razatoarea mare (Pastrati 2 mere necuratate si intregi). Puneti intr-o cratita merele rase, zaharul si zaharul vanilat, la foc mic, iar cand incepe sa lase zeama amestecati cu o lingura de lemn pana mai scade, apoi adaugati

    5 comentarii

  • Prajitura cu gem si nuca

    Margarina Rama Maestro se amesteca foarte bine cu zaharul, se adauga pe rand galbenusurile, faina si praful de copt amestecandu-se pana se obtine un aluat consistent. Din aluatul rezultat se pune deoparte in frigider cca 250 g. Tava se unge cu margarina

    15 comentarii

  • Placinta cu dovleac

    Amestecam intr-o cratita laptele, zaharul si uleiul pana incepe sa fiarba apoi dam la racit. Peste compozitia racita punem oul (galbenusul frecat cu un praf de sare si albusul batut spuma), bicarbonatul stins cu otet si amestecam bine. Punem faina treptat

    11 comentarii

  • Tiramisu cu mouse de ciocolata

    Ciocolata alba si ciocolata amara se topesc separat. Ouale se bat spuma cu zaharul. Frisca se bate bine,se tine in frigider. Compozitia de oua batute bine se separa in doua castroane: o jumatate se amesteca cu ciocolata alba si jumatate din frisca,

    9 comentarii

  • Tiramisu cu crema si trufe de ciocolata

    Galbenusurile se bat bine, se adauga zaharul pudra, se mixeaza pana totul devine o crema omogena. Se adauga mascarpone, se omogenizeaza, iar la sfarsit se adauga frisca batuta bine, se incorporeaza cu o paleta de plastic amestecand cu grija. Se tine in

    12 comentarii

  • Cheesecake 2 ciocolata

    Incalziti cuptorul la 150°C;faramitati biscuiti cu facaletul cu ajutorul hartiei pergament; Intr-o caserola amestecati biscuiti cu nuca de cocos,zaharul,si untul moale,pana obtineti o compozitie omogena,pe care o ve-ti distribui intr-o forma de tort,de

    5 comentarii

  • Prajitura cu gem si nuca

    Margarina Rama Maestro se amesteca foarte bine cu zaharul,se adauga pe rand galbenusurile, faina si praful de copt amestecandu-se pana se obtine un aluat consistent. Din aluatul rezultat se pune deoparte in frigider cca 250 g. Tava se unge cu margarina

    23 comentarii



Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: