4797
retete

» » Prajituri

Prajituri

+ Adauga o reteta

Alte sectiuni
  • Guguluf cu visine

    Intr-un vas mai inalt batem bine cu mixerul , galbenusurile cu zaharul si cu zaharul vanilat pina se albeste si se face ca o spuma.Adaugam uleiul incet ca la maioneza , batand in continuare compozitia.Adaugam faina si amestecam bine de tot cu mixerul. Albusurile

    15 comentarii

  • Rulada cu fructe confiate

    Untul se freaca spuma cu zaharul pudra.Se adauga pe rand ouale, branza de vaci, coaja rasa de lamaie si cateva picaturi esenta de vanilie.Se amesteca bine.Praful de copt se amesteca cu faina si apoi cu compozitia de mai sus.Trebuie sa se formeze un aluat

    11 comentarii

  • Prajitura cu capsuni si bezea

    Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o coca foarte moale, care se intinde in tava tapetata cu hartie de copt. Se foloseste o tava mai mica decat cea de aragaz, cu peretii inalti.Asezam jumatati

    26 comentarii

  • Prajitura Maria-Elena

    Se procedeaza asa: Preparam blatul 1: 6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri zahar, 6 galbenusuri, o jumatate praf de copt, 6 linguri de faina. Se coace in tava unsa si tapetata cu faina, la foc potrivit. Preparam blatul 2: alte 6 albusuri se bat spuma

    35 comentarii

  • Pernite cu curmale

    1. se topeste 225 de gr. de unt la microunde, se amesteca ingredientele uscate-faina, grisul, sarea, zaharul, praful de copt si se amesteca cu o furculita cu untul racit si o lasati pentru 6 ore la temperatura camerei. 2. amestecati sucul de portocala

    5 comentarii

  • Placinta cu mere

    Toate ingredientele se amesteca si se framanta foarte bine.Coca se imparte in 4-5 bucati. Fiecare bucata se framanta din nou cateva minute. Se intinde ca o turtita pe o hartie de copt si se ung cu ulei atat hartia cat si coca pentru a nu crapa.Pe masa

    12 comentarii

  • PERE IN CIOCOLATA

    Perele se spala,se curata de coaja si se fierb intregi in apa cu scortisoara.Cand sunt patrunse,dar nu trebuie sa se sfarame,se scot pe farfurie si se lasa sa se raceasca bine.Apoi,se taie pe jumatate fiecare para,se scot semintele si se aseaza intoarse

    16 comentarii

  • Placinta cu nuci (baclava/sarailie)  

    Pastrati cateva nuci pentru decor, restul de miez impartiti-l in doua parti. O parte macinati-o in masina de nuci, iar cealalta parte zdrobiti-o mai mare cu un facalet, apoi le amestecati. Intindeti pe masa o foaie de placinta, stropiti-o cu ulei (puteti

    12 comentarii

  • Placinta cu mere  

    Curatati merele si dati-le pe razatoarea mare (Pastrati 2 mere necuratate si intregi). Puneti intr-o cratita merele rase, zaharul si zaharul vanilat, la foc mic, iar cand incepe sa lase zeama amestecati cu o lingura de lemn pana mai scade, apoi adaugati

    5 comentarii

  • Prajitura cu gem si nuca

    Margarina Rama Maestro se amesteca foarte bine cu zaharul, se adauga pe rand galbenusurile, faina si praful de copt amestecandu-se pana se obtine un aluat consistent. Din aluatul rezultat se pune deoparte in frigider cca 250 g. Tava se unge cu margarina

    15 comentarii

  • Placinta cu dovleac

    Amestecam intr-o cratita laptele, zaharul si uleiul pana incepe sa fiarba apoi dam la racit. Peste compozitia racita punem oul (galbenusul frecat cu un praf de sare si albusul batut spuma), bicarbonatul stins cu otet si amestecam bine. Punem faina treptat

    11 comentarii

  • Tiramisu cu mouse de ciocolata

    Ciocolata alba si ciocolata amara se topesc separat. Ouale se bat spuma cu zaharul. Frisca se bate bine,se tine in frigider. Compozitia de oua batute bine se separa in doua castroane: o jumatate se amesteca cu ciocolata alba si jumatate din frisca,

    9 comentarii

  • Tiramisu cu crema si trufe de ciocolata

    Galbenusurile se bat bine, se adauga zaharul pudra, se mixeaza pana totul devine o crema omogena. Se adauga mascarpone, se omogenizeaza, iar la sfarsit se adauga frisca batuta bine, se incorporeaza cu o paleta de plastic amestecand cu grija. Se tine in

    13 comentarii

  • Cheesecake 2 ciocolata

    Incalziti cuptorul la 150°C;faramitati biscuiti cu facaletul cu ajutorul hartiei pergament; Intr-o caserola amestecati biscuiti cu nuca de cocos,zaharul,si untul moale,pana obtineti o compozitie omogena,pe care o ve-ti distribui intr-o forma de tort,de

    5 comentarii

  • Prajitura cu gem si nuca

    Margarina Rama Maestro se amesteca foarte bine cu zaharul,se adauga pe rand galbenusurile, faina si praful de copt amestecandu-se pana se obtine un aluat consistent. Din aluatul rezultat se pune deoparte in frigider cca 250 g. Tava se unge cu margarina

    23 comentarii

  • Prajitura Tosca

    Blat: 1. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. 2. Adauga zaharul in doua transe si mixeaza pana cand spuma formata este ferma si lucioasa. 3. Amesteca faina cu fulgii de nuca de cocos si cu macul si inglobeaza-le in spuma de albusuri in

    0 comentarii

  • Pandispan cu caise

    Spalam caisele, le indepartam semintele si le feliem. Ungem tava cu unt. Separam galbenusurile de albusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si batem in continuare pana devin ferme, adaugam vanilia, apoi rand pe rand galbenusurile

    2 comentarii

  • Prăjitura After Eight in Philips Multicooker

    Amestecăm într-un bol, făina, zahărul, praful de copt şi fulgii de cocos. Apoi punem iaurtul, ouăle, uleiul, siropul de mentă şi extractul de vanilie. Amestecăm totul bine si vom optine o compoziţie fluidă. Ciocolata o rupem bucăţi

    5 comentarii

  • Prajitura cu iaurt si piersici

    Punem gelatina la hidratat in 200 ml zeama de compot. Lasam 10 minute, timp in care pregatim forma in care vom monta prajitura. Tapetam o forma de chec (a mea 11x36 cm) cu folie alimentara. Taiem un capat al piscoturilor astfel incat sa fie toate egale

    21 comentarii

  • Turnatica

    Aluatul se face foarte repede se amestca totul pana iese un aluat moale care se toarna.Se toarna jumatate din compozitie in tava si se da la cuptor cat sa se intareasca 10-15 minute.Intre timp pregatiti umplutura de branza si o turnati peste compozitia

    2 comentarii



Adauga reteta
concurs ca dragostea in bucate
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: