autor:

Marcel Iorga

» » Mancaruri cu carne

Praz umplut

Autor: Marcel Iorga (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 noiembrie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Partea alba a prazului, il taiem in bucați egale, il golim de miez, in așa fel incat sa ramana sub forma de tuburi.


Carnea de porc tocata, se amesteca cu ceapa tocata, se sareaza și se pipereaza, se adauga un ou și se amesteca totul bine, pana se omogenizeaza. Aceasta-i umplutura prazului.


Cu aceasta carne, se umplu tuburile de praz.


Incingem cuptorul la 180AC. Prazul umplut se așeaza intro tava de copt stropita cu puțin ulei, se toarna roșiile tocate impreuna cu sosul din cutie, presaram maslinele și adaugam frunza de dafin.


Se acopera tava cu o folie de aluminiu și se intrtoduce in cuptor pentru 30 de minute. Dupa acest timp, scoatem folia de aluminiu și inca pentru 10 minute lasam mai departe in cuptor.


Se scoate din cuptor, se monteaza 3 bucați de praz in farfurie, se adauga sosul de roșii și masline.


Se orneaza cu ceva verde (inca odata repet, nu pot manca patrunjel, așa ca prefer alte plante aromate - busuioc cum este și in cazul acesta), pentru o prezentare frumoasa!

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mariana , 20 iulie 2013

    felicitari..arata foarte bine. Am sa fac si eu de ziua sotului

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

    Si noua ne place mult, asa ca felicitari pt reteta si prezentare...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2012

    Nu am mancat niciodata, reteta este una inedita pt mine, dar cred ca as gusta oricand acest fel de mancare.

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

4 voturi

Ingrediente

  • pentru 3 persoane:
  • 1 praz (partea albă) - 9 ”tuburi”
  • golite în interior
  • 600 g de carne de porc tocată
  • 1 ceapă albă medie
  • tocată mărunt
  • 1 ou
  • 400 g de roșii cuburi (o conservă)
  • 150 g de măsline (Mamouth)
  • 1 foaie de dafin
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • sare și piper după gust

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Marcel Iorga

Stiuca cu sos de stafide

Curăţăm ştiuca de solzi, o eviscerăm, îi scoatem urechile şi o spălăm bine. Capul și coada,

3 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Chiftelute de stiuca cu surimi si alge marine

Știucile (căci am avut 2 știuci de cca. 500g fiecare), le-am curățat de solzi, de intestine,

3 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Fazan cu gutui

Fazanul eu îl fierb în Kuktă (adică vasul de fierbere sub presiune) împreuna cu morcovii, păstârnacul

2 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

mariana

felicitari..arata foarte bine. Am sa fac si eu de ziua sotului

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Ciocanele de pui umplute si infofolite

Ciocanele de pui umplute si infofolite

Ciocanelele spalate si bine sterse cu un servet de hartie se umplu cu cate o lingurita de creme de branza ,pe care o punem intre carnea

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Fripturi
Rulouri din piept de curcan umplute cu stafide in sos de must cu rodie

Rulouri din piept de curcan umplute cu stafide in sos de must cu rodie

In 50 ml must inmuiem stafidele, rodia o taiem in doua si scoatem bobitele (https://www.youtube.com/watch?v=PxrzE7-rWJ8 ) sau (

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Fripturi