autor:

Marcel Iorga

» » Mancaruri cu carne

Praz umplut

Autor: Marcel Iorga (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 noiembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Marcel Iorga (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 noiembrie 2011

Ingrediente
pentru 3 persoane:, 1 praz (partea albă) - 9 ”tuburi”, golite în interior, 600 g de carne de porc tocată, 1 ceapă albă medie, tocată mărunt, 1 ou, 400 g de roșii cuburi (o conservă), 150 g de măsline (Mamouth), 1 foaie de dafin, 2 linguri de ulei de floarea soarelui, sare și piper după gust

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

4 voturi

Mod de preparare

Partea alba a prazului, il taiem in bucați egale, il golim de miez, in așa fel incat sa ramana sub forma de tuburi.


Carnea de porc tocata, se amesteca cu ceapa tocata, se sareaza și se pipereaza, se adauga un ou și se amesteca totul bine, pana se omogenizeaza. Aceasta-i umplutura prazului.


Cu aceasta carne, se umplu tuburile de praz.


Incingem cuptorul la 180AC. Prazul umplut se așeaza intro tava de copt stropita cu puțin ulei, se toarna roșiile tocate impreuna cu sosul din cutie, presaram maslinele și adaugam frunza de dafin.


Se acopera tava cu o folie de aluminiu și se intrtoduce in cuptor pentru 30 de minute. Dupa acest timp, scoatem folia de aluminiu și inca pentru 10 minute lasam mai departe in cuptor.


Se scoate din cuptor, se monteaza 3 bucați de praz in farfurie, se adauga sosul de roșii și masline.


Se orneaza cu ceva verde (inca odata repet, nu pot manca patrunjel, așa ca prefer alte plante aromate - busuioc cum este și in cazul acesta), pentru o prezentare frumoasa!
Partea alba a prazului, il taiem in bucați egale, il golim de miez, in așa fel incat sa ramana sub forma de tuburi.


Carnea de porc to
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

Praz umplut cu crema de tofu

Prazul se spala bine. Se taie partea verde si se da deoparte. Se foloseste numai partea alba. Se

3 voturi    1 comentariu
10 min
Mancaruri cu carne

Sarmalute si praz umplut cu garnitura de piure

Se pregateste carnea pentru sarmalute: ceapa, orez, sare, piper, diferite alte condimente si se caleste,

10 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mariana , 20 iulie 2013

    felicitari..arata foarte bine. Am sa fac si eu de ziua sotului

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

    Si noua ne place mult, asa ca felicitari pt reteta si prezentare...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2012

    Nu am mancat niciodata, reteta este una inedita pt mine, dar cred ca as gusta oricand acest fel de mancare.

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

4 voturi

Ingrediente

  • pentru 3 persoane:
  • 1 praz (partea albă) - 9 ”tuburi”
  • golite în interior
  • 600 g de carne de porc tocată
  • 1 ceapă albă medie
  • tocată mărunt
  • 1 ou
  • 400 g de roșii cuburi (o conservă)
  • 150 g de măsline (Mamouth)
  • 1 foaie de dafin
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • sare și piper după gust

Raporteaza reteta

Retete
de Marcel Iorga

Scrumbie la cuptor

Scrumbiile curățate, spălate și șterse bine, se crestează pe ambele părți. În primul

5 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Stiuca cu sos de stafide

Curăţăm ştiuca de solzi, o eviscerăm, îi scoatem urechile şi o spălăm bine. Capul și coada,

3 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Chiftelute de stiuca cu surimi si alge marine

Știucile (căci am avut 2 știuci de cca. 500g fiecare), le-am curățat de solzi, de intestine,

3 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

mariana

felicitari..arata foarte bine. Am sa fac si eu de ziua sotului

Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

1. Lasati fasolea sa se inmoiae peste noapte in apa calduta. O sa isi dubleze volumul. Astfel fasolea va fierbe mai repede si bobul

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu carne
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

Puteti sa folositi si varza dulce. Daca folositi varza murata, gustati-o sa nu fie prea sarata, daca estem opariti-o sa mai iasa sarea

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne