autor:

Marcel Iorga

» » Mancaruri cu carne

Praz umplut

Autor: Marcel Iorga (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 noiembrie 2011
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marcel Iorga (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 noiembrie 2011

Ingrediente
pentru 3 persoane:, 1 praz (partea albă) - 9 ”tuburi”, golite în interior, 600 g de carne de porc tocată, 1 ceapă albă medie, tocată mărunt, 1 ou, 400 g de roșii cuburi (o conservă), 150 g de măsline (Mamouth), 1 foaie de dafin, 2 linguri de ulei de floarea soarelui, sare și piper după gust

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

4 voturi

Mod de preparare

Partea alba a prazului, il taiem in bucați egale, il golim de miez, in așa fel incat sa ramana sub forma de tuburi.


Carnea de porc tocata, se amesteca cu ceapa tocata, se sareaza și se pipereaza, se adauga un ou și se amesteca totul bine, pana se omogenizeaza. Aceasta-i umplutura prazului.


Cu aceasta carne, se umplu tuburile de praz.


Incingem cuptorul la 180AC. Prazul umplut se așeaza intro tava de copt stropita cu puțin ulei, se toarna roșiile tocate impreuna cu sosul din cutie, presaram maslinele și adaugam frunza de dafin.


Se acopera tava cu o folie de aluminiu și se intrtoduce in cuptor pentru 30 de minute. Dupa acest timp, scoatem folia de aluminiu și inca pentru 10 minute lasam mai departe in cuptor.


Se scoate din cuptor, se monteaza 3 bucați de praz in farfurie, se adauga sosul de roșii și masline.


Se orneaza cu ceva verde (inca odata repet, nu pot manca patrunjel, așa ca prefer alte plante aromate - busuioc cum este și in cazul acesta), pentru o prezentare frumoasa!

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mariana , 20 iulie 2013

    felicitari..arata foarte bine. Am sa fac si eu de ziua sotului

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

    Si noua ne place mult, asa ca felicitari pt reteta si prezentare...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2012

    Nu am mancat niciodata, reteta este una inedita pt mine, dar cred ca as gusta oricand acest fel de mancare.

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

4 voturi

Ingrediente

  • pentru 3 persoane:
  • 1 praz (partea albă) - 9 ”tuburi”
  • golite în interior
  • 600 g de carne de porc tocată
  • 1 ceapă albă medie
  • tocată mărunt
  • 1 ou
  • 400 g de roșii cuburi (o conservă)
  • 150 g de măsline (Mamouth)
  • 1 foaie de dafin
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • sare și piper după gust

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Marcel Iorga

Scrumbie la cuptor

Scrumbiile curățate, spălate și șterse bine, se crestează pe ambele părți. În primul

4 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Stiuca cu sos de stafide

Curăţăm ştiuca de solzi, o eviscerăm, îi scoatem urechile şi o spălăm bine. Capul și coada,

3 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Chiftelute de stiuca cu surimi si alge marine

Știucile (căci am avut 2 știuci de cca. 500g fiecare), le-am curățat de solzi, de intestine,

3 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

mariana

felicitari..arata foarte bine. Am sa fac si eu de ziua sotului



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Chiftelute in sos de rosii

Chiftelute in sos de rosii

Se macina carnea de pui cu ceapa si usturoiul si se amesteca cu bostanul ras,se adauga oul, pesmetul si sosul de soya, se da la gust

6 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Gulas ardelenesc

Gulas ardelenesc

 Se curata ceapa, se spala si se toaca putin mai mare; se adauga putina sare, ulei cat sa nu se prinda de fundul cratitei si se

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne