autor:

Fara foto

» » Fripturi

Prepelita la tava

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Prepelitele se prepara proaspete (nu se fezandeaza).


Se jumulesc, se trec prin flacara, se sterg, se scot intestinele, maruntaiele si plaminii care se arunca, oprind numai ficatul care se introduce in prepelita curatata.


Se sareaza, si se condimenteaza cu piper pisat, apoi se inveleste fiecare prepelita intr-o frunza de vita, unsa cu grasime, peste care se pune o felie de slanina foarte subtire si lata, care sa cuprinda in intregime pasarea.


Se leaga cu ata si se infig in frigare sau se pregatesc la cuptor. Prepelitele astfel pregatite se asaza intr-o tava unsa cu unt si se introduc intr-un cuptor bine incins.


Se frig inabusit cca 20 minute. Intre timp se stropesc cu grasimea din tava. Spre finalul inabusirii se stropesc cu vin. Cind sint gata, se scot din tava, se indeparteaza slanina si foile de vita si se asaza in vasul de servire (portionate) mentinandu-se la cald pina la servire. Sosul rezultat se strecoara peste friptura.


Se asaza pe platou cu pieptul in sus. In lipsa de slanina, prepelitele se pot inabusi invelite in hirtie mai groasa, unsa cu untura sau unt.


Se servesc cu garnitura de orez sau cartofi.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

28 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: o prepelita la portie sau una la doua portii 100 g unt
  • foi de vita
  • 100 g slanină
  • piper
  • sare
  • dupa gust
  • 400 ml vin sau supa.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dana Cernat

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

34 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Fripturi
Cotlet de porc cu mamaliguta si cartofi

Cotlet de porc cu mamaliguta si cartofi

Cotletul se frige pe gratar timp de 20 de minute. Mod de preparare sos: Se calesc ceapa si ciupercile in ulei. Se adauga smantana

0 voturi    0 comentarii
40 min
Fripturi
Pui cu mustar si usturoi a la Jacques Pepin

Pui cu mustar si usturoi a la Jacques Pepin

Incepem prin a porni cuptorul si a-l seta la 180°C, dupa care trecem la pregatirea puiului. Acesta se spala cu grija, se sterge

4 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Fripturi