autor:

Fara foto

» » Fripturi

Prepelita la tava

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: o prepelita la portie sau una la doua portii 100 g unt, foi de vita, 100 g slanină, piper, sare, dupa gust, 400 ml vin sau supa.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

28 voturi

Mod de preparare

Prepelitele se prepara proaspete (nu se fezandeaza).


Se jumulesc, se trec prin flacara, se sterg, se scot intestinele, maruntaiele si plaminii care se arunca, oprind numai ficatul care se introduce in prepelita curatata.


Se sareaza, si se condimenteaza cu piper pisat, apoi se inveleste fiecare prepelita intr-o frunza de vita, unsa cu grasime, peste care se pune o felie de slanina foarte subtire si lata, care sa cuprinda in intregime pasarea.


Se leaga cu ata si se infig in frigare sau se pregatesc la cuptor. Prepelitele astfel pregatite se asaza intr-o tava unsa cu unt si se introduc intr-un cuptor bine incins.


Se frig inabusit cca 20 minute. Intre timp se stropesc cu grasimea din tava. Spre finalul inabusirii se stropesc cu vin. Cind sint gata, se scot din tava, se indeparteaza slanina si foile de vita si se asaza in vasul de servire (portionate) mentinandu-se la cald pina la servire. Sosul rezultat se strecoara peste friptura.


Se asaza pe platou cu pieptul in sus. In lipsa de slanina, prepelitele se pot inabusi invelite in hirtie mai groasa, unsa cu untura sau unt.


Se servesc cu garnitura de orez sau cartofi.
Retete
Alte retete din Fripturi

Friptura la tava cu garnitura asortata

Carnea se spala se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si se pune in tava la cuptor cu ulei si o

9 voturi    2 comentarii
1h
Fripturi

Carne marinata cu cartofi dulci la cuptor si mujdei de usturoi cu smantana

1)Carnea se condimenteaza cu sare, piper,chimion,dafin,usturoiul pisat,boia,pasta de ardei si vin.Se

18 voturi    9 comentarii
1h
Fripturi

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mia Bente , 12 decembrie 2014

    o sa o testez

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

28 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: o prepelita la portie sau una la doua portii 100 g unt
  • foi de vita
  • 100 g slanină
  • piper
  • sare
  • dupa gust
  • 400 ml vin sau supa.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat

Mancare de cartofi cu smantana

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi; ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa

236 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

34 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne


Adauga reteta
Retete
din Fripturi
Confit de rata

Confit de rata

Au trecut câteva zile de când am împlinit...un număr de ani! E ciudat cum trece timpul fără măcar să privească

0 voturi    0 comentarii
7h 30 min
Fripturi
Piept de pui cu parmezan

Piept de pui cu parmezan

Mai putin, inseamna mai mult. Intotdeauna prefer mancarurile cu ingrediente mai putine. Pieptul de pui l-am taiat pe jumatate, l-am

0 voturi    0 comentarii
20 min
Fripturi