profiterol cu lamaie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
profiterol cu lamaie

Ingrediente

  • 20 choux medii
  • 1/2 Litru lapte
  • 5 galbenusuri
  • 4 lamai
  • 50 g faina
  • 200g zahar
  • 2 lg zahar pudra
  • 300 ml frisca

Mod de preparare

Coaja de la 2 lamai si sucul de la 3 lamai(cca 120 ml) impreuna cu 100 g zahar se pun la fiert pt 15 minute.la urma trebuie sa ramana 110 ml sirop,pe care il strecuram.

laptele cu coaja de la 2 lamai se pune la fiert.

Se bat galbenusurile cu restul de zahar,se adauga faina,mixand bine.Se toarna putin cate putin laptele fierbinte,apoi se pune din nou pe foc si se lasa pana se ingroasa amestecand continuu.

Cu 3/4 din crema umplem gogoselile,iar in restul punem siropul caldut,amestecam,lasam sa se raceasca si la urma punem frisca batuta cu zaharul pudra.

Umplem gogoselele cu crema si cu ajutorul a doua linguri le trecem prin amestecul de crema cu frisca.punem pe platou in forma de piramida.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise