autor:

Carp Elena Loredana

» » Dulciuri diverse

Profiterol

Autor: Carp Elena Loredana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 decembrie 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se pune la fiert apa cu uleiul si sarea iar cand da in clocot se adauga faina in bloc amestecandu-se pana se incorporeaza.


Se da la rece apoi adaugam ouale unul cate unul mixand la putere mare.Cu ajutorul posului cu sprit turnam gogosile si le coacem primele 13 min la putere mai mare iar restul de minute pana la 20 min la putere mica.Gogoselele trebuie sa fie poroase pe interior.


Crema se prepara astfel:amestecam ouale cu zaharul faina si 150ml lapte, restul de lapte se fierbe apoi se amesteca cu ,compozitia si se fierbe in continuare pana ce se ingroasa.


Se lasa sa se tempereze si se adauga vanilina si margarina care in prealabil a fost alifiata.


Cu crema obtinuta se umplu gogosile cu ajutorul unui pos cu sprit sau dui spargand usor coaja cu spritul(nu trebuie taiate cu cutitul)


Sosul se obtine fierband toate ingredientele de mai sus pana ce se ingroasa putin.


Se foloseste rece aromat cu esenta de rom(sau nu).


Asamblarea


Se face pe farfurie cu posul 3 aveline de frisca pe care se aseaza 3 gogosele umplute, apoi usor deasupra se adauga 3 globuri mici de inghetata(de care doriti).Peste inghetata se mai pune o gogosica se decoreaza cu frisca si sos de ciocolata

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Pop Andreea Corina

    Pop Andreea Corina (Chef de cuisine):

    Am facut gogoselele! Si am incercat si reteta dvs. E foarte buna. Promit ca pe viitor sa postez si poze. De asemenea gogoselele le-am folosit si la aperitivul rece: le-am umplut cu crema de branza(branza de vaca, sare, un pic de ulei, marar, dupa gust un pic de smantana). Yammy

  • Fara foto

    Andreea (Chef de cuisine):

    Am descoperit reteta acum 2 saptamani si au iesit asa de bune gogoselele ca am mai facut de inca 2 ori de atunci. Ies pufoase si se umplu foarte usor. le-am facut si sub forma de gogosele si sub forma de eclere. Minunate. Nu ne mai saturam de ele si se fac foarte usor.

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Adriana Rozaliu , 05 iulie 2014

    bunnnnnnn

  • Fara foto

    Silvia Dumitrescu , 20 august 2013

    of copilarie

  • Fara foto

    Potoroaca Sinica , 19 august 2013

    imi aduce aminte de Petrosani. Cat amfost studenta era prajitura preferata.

    • Fara foto

      Coca Ispir , 17 august 2013

      MMMMMMMMMM CE BUN. IMI ADUCE AMINTE DE ANII DE LICEU.

    • carmensita

      carmensita (Chef de cuisine) , 13 martie 2013

      Buna, am testat reteta acum si am respectat pasii tai.... rezultatul.....E SUPERRRRRRR, au iesit bune rau... multumesc si felicitari de prezentare.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2011

      Tentatie absoluta!***** La fav!!!!!!!!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 16 iunie 2010

      Arata ...delicios!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

      Mmmm! Ce bun este şi ce bine arată! Reşeta ta e foarte bună, imposibil să nu o reuşeşti, fiindcă ai dat toate amănuntele necesare!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Sunt sigura ca este foarte delicios.Felicitari.

    • .Alexandra.

      .Alexandra. (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

      Nu am facut pana acum profiterol, dar asta e o reteta care merita incercata si vad ca nu e prea complicata. O sa o pregatesc duminica. Arata delicios!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 iunie 2009

      Doamne da ce bine arataaaa!!!! Cu siguranta e foarte bun

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 mai 2009

      Nu pot sa spun ca arata grozav si ca mi s-a facut tare pofta...

    • Sweet twins

      Sweet twins (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2009

      Am adaugat comentariu la intrebare imi pare rau :D Da oricum felicitari pt reteta:D ! p.s: sunt incepatoare pe siteul acesta :))

    • serban aurora daniela

      serban aurora daniela (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2009

      Cand aveam vreo 16 ani, am facut o tava mare de profiteroale (gogosele umplute cu crema si stropite cu sos de ciocolata, fara inghetata), pe care am bagat-o in frigider, iar maica-mea cand a vazut-o m-a certat ca de am cumparat atatea prajituri, nevenindu-i sa creada ca le-am facut eu!

    • Carp Elena Loredana

      Carp Elena Loredana (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2009

      Dorina tocmai de asta am facut aceasta prajitura....fiindca era si preferata mea...sper sa fie pe masura asteptarilor tale.....

    • Fara foto

      Dorina (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2009

      Profiterolul este prajitura mea preferata din adolescenta. Dar n-am mai gasit nicaieri cu acelasi gust de atunci. O sa incerc aceasta reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

30 voturi

Ingrediente

  • Coji
  • 100ml ulei
  • 200ml apa
  • 200 gr faina
  • 4 oua
  • sare
  • crema de vanilie
  • 650 ml lapte
  • 3 oua
  • 225 gr zahar
  • 125 gr faina
  • 50 gr margarina
  • sare
  • vanilina
  • sos de ciocolata
  • 150gr zahar
  • 100ml lapte
  • 3 lg cacao
  • 50 gr margarina
  • esenta de rom
  • 400 gr inghetata
  • 400 ml frisca

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Carp Elena Loredana

Paste cu soia si legume

Se fierb legumele la aburi,cuburile de soia se fierb si ele in apa cu sare.Se pune ulei intr-o tigaie

13 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Eclere cu crema de vanilie si frisca

Mod de preparare Pentru coji Se fierbe apa cu uleiul si sarea se adauga faina in bloc si se amesteca,se

185 voturi    29 comentarii
1h
Prajituri

Prajitura Vieneza

Se fac doua foi de rulada pe care le glasam cu zaharul caramel stins cu apa .Dupa ce s-a intarit

122 voturi    33 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Adriana Rozaliu

bunnnnnnn

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Placinta americana cu mere

Placinta americana cu mere

Începe prin a pregăti aluatul: într-un recipient, toarnă făina cu puțină sare (1) și apoi untul rece tăiat cubulețe

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Ciocolată de casă

Ciocolată de casă

Cernem printr-o sită rară cacao-ul și laptele praf. Punem zahărul și apa la fiert, amestecăm tot timpul și lăsăm să fiarbă

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse