Pudin

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Pudin

Ingrediente

  • -2 franzele de paine(daca e de citeva zile mai bine)-4 oua-1 coaja de portocala-1 coaja de lamaie-180 gr de zahar brun-800 ml lapte-200 ml smintana- 30 gr scortisoara praf si 1 betisor -200 gr stafide-50 ml coniac(sau vin rosu)-7 linguri zahar -citeva picaturi de zeama de lamaie.

Mod de preparare

Punem stafidele la inmuiat cu coniac sau vin(30 min)-Punem laptele la fiert impreuna cu:smintina, betisorul de scortisoara ,coaja de lamaie si portocala-Inainte sa fiarbe laptele adaugam zaharul brun-Cand incepe sa fiarba luam de pe foc si punem capac pentru a nu iesii tot mirosul-Painea o rupemm in bucatele mici , adaugam laptele racit putin si strecurat,ouale batute, multa scortisoara praf,stafidele si jumatate din coniac si invirtim bine bine-Apoi facem caramelul ce il vom pune dedesuprul tavii-Punem zaharul intr-o cratita antiaderenta si citeva picaturi de zeama de lamaie lasam sa ia culoare- Atunci invirtim si al punem intr-o tava de 24/20 -Rasturnam amestecul(de paine) deasupra-Bagam la cuptor la bainmarie timp de 1 ora la 180 grade.Scoatem si lasam sa se raceasca-Apoi bagam la frigider pana a doua zi.Se serveste rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise