autor:

Varadi Silvia

» » Mancaruri cu carne

PUI CARAMEL

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 iunie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se taie carnea cubulete se se prajeste in uleiul incins intr-o cratita.


Se adauga usturoiul pisat,se mai caleste putin,se aduga apa si se lasa sa se inabuse 15 minute sub capac.


Separat se caleste ceapa tocata in putin ulei,dupa care se fierbe la baimarin adaugand cate putin zaharul pana la consistenta dorita,(trebuie sa fie un sos mai gros si auriu)se fierbe apoximativ 15 minute.


Se adauga sosul peste pui, toarna sucul de la lamaie, si piper. se mai tine pe foc 5 minute.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • motosca mariana

    motosca mariana (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009

    3-4 catei de usturoi este deja prea mult, nu credeti? Usturoiul se caleste prima data dupa care urmeaza a fi scos inainte sa adaugati carnea (are doar rol de aromatizarea uleiului), iar in ceea ce priveste ceapa nici nu se mai pune vorba nu are ce cauta in aceasta reteta doar daca este inventata de dvs. Imi pare rau dar trebuie sa va contrazic daca aceasta reteta nu este inventie proprie.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009

    Pare sa fie foarte bun.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

    O fac cat de curand si pun si poze.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 17 iunie 2009

      Mi-ar fi placut sa vad si o poza. Reteta este interesanta. O voi incerca si eu.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 iunie 2009

      Cred ca este foarte delicios,reteta este interesanta,am sa fac si eu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 1 piept mare de pui fara pielita si dezosat
  • ulei de masline
  • 100ml apa
  • 8 lingurite zahar
  • 3-4 catei de usturoi
  • 4 cepe
  • 1 lamaie-sucul
  • sare si piper

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Varadi Silvia

Eclere cu crema de vanilie

Se pune in cratita untul,laptele,un praf de sare,zaharul,se aseaza pe foc mic si cand incepe sa clocoteasca

43 voturi    17 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Tort cu mouse de ciocolata alba

Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat.

14 voturi    7 comentarii
2h 10 min
Torturi

Boccelute de clatite cu ciuperci

Pentru acest mic dejun se incepe prepararea de cu seara. Se pregatesc mai intai clatitele. Se curata

1 vot    1 comentariu
1h
Aperitive cu legume

motosca mariana (Chef de cuisine)

3-4 catei de usturoi este deja prea mult, nu credeti? Usturoiul se caleste prima data dupa care urmeaza a fi scos inainte sa adaugati carnea (are doar rol de aromatizarea uleiului), iar in ceea ce priveste ceapa nici nu se mai pune vorba nu are ce cauta in aceasta reteta doar daca este inventata de dvs. Imi pare rau dar trebuie sa va contrazic daca aceasta reteta nu este inventie proprie.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Tocanita de porc cu bere si legume

Tocanita de porc cu bere si legume

Taiem carnea de porc in felii subtiri. Taiem ardeiul in fasii si castraveciorii murati in rondele. Tocam marunt ceapa. Taiem rosiile

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Mancare de limba cu praz si masline

Mancare de limba cu praz si masline

Limba se pune la fiert impreuna cu condimentele. Dupa fierbere se toaca marunt si se indeparteaza toate pielitele. Separat, se caleste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne