autor:

Varadi Silvia

» » Mancaruri cu carne

PUI CARAMEL

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 iunie 2009

Ingrediente
1 piept mare de pui fara pielita si dezosat, ulei de masline, 100ml apa, 8 lingurite zahar, 3-4 catei de usturoi, 4 cepe, 1 lamaie-sucul, sare si piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se taie carnea cubulete se se prajeste in uleiul incins intr-o cratita.


Se adauga usturoiul pisat,se mai caleste putin,se aduga apa si se lasa sa se inabuse 15 minute sub capac.


Separat se caleste ceapa tocata in putin ulei,dupa care se fierbe la baimarin adaugand cate putin zaharul pana la consistenta dorita,(trebuie sa fie un sos mai gros si auriu)se fierbe apoximativ 15 minute.


Se adauga sosul peste pui, toarna sucul de la lamaie, si piper. se mai tine pe foc 5 minute.
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

Pui cu mere si sos caramel

Pieptul se sareaza si se prajeste in unt. Marul se spala se taie rondele indepartandu-se cotorul

3 voturi    0 comentarii
20 min
Mancaruri cu carne

Dovleac in acru-dulce cu snitel de pui

Se spala felia de dovlec si cu un cutit o cojim. Apoi o taiem in felii subtiri de cca. jumatate centimetru.

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • motosca mariana

    motosca mariana (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009

    3-4 catei de usturoi este deja prea mult, nu credeti? Usturoiul se caleste prima data dupa care urmeaza a fi scos inainte sa adaugati carnea (are doar rol de aromatizarea uleiului), iar in ceea ce priveste ceapa nici nu se mai pune vorba nu are ce cauta in aceasta reteta doar daca este inventata de dvs. Imi pare rau dar trebuie sa va contrazic daca aceasta reteta nu este inventie proprie.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009

    Pare sa fie foarte bun.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

    O fac cat de curand si pun si poze.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 17 iunie 2009

      Mi-ar fi placut sa vad si o poza. Reteta este interesanta. O voi incerca si eu.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 iunie 2009

      Cred ca este foarte delicios,reteta este interesanta,am sa fac si eu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 1 piept mare de pui fara pielita si dezosat
  • ulei de masline
  • 100ml apa
  • 8 lingurite zahar
  • 3-4 catei de usturoi
  • 4 cepe
  • 1 lamaie-sucul
  • sare si piper

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia

Ciorba de fasole rosie cu ciolan afumat

Se spala ciolanul si se curata (eu am luat unul dezosat), se pune intr-o oala sub presiune si se

14 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Eclere cu crema de vanilie

Se pune in cratita untul,laptele,un praf de sare,zaharul,se aseaza pe foc mic si cand incepe sa clocoteasca

45 voturi    17 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Tort cu mouse de ciocolata alba

Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat.

15 voturi    7 comentarii
2h 10 min
Torturi

motosca mariana (Chef de cuisine)

3-4 catei de usturoi este deja prea mult, nu credeti? Usturoiul se caleste prima data dupa care urmeaza a fi scos inainte sa adaugati carnea (are doar rol de aromatizarea uleiului), iar in ceea ce priveste ceapa nici nu se mai pune vorba nu are ce cauta in aceasta reteta doar daca este inventata de dvs. Imi pare rau dar trebuie sa va contrazic daca aceasta reteta nu este inventie proprie.



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Copanele de pui cu cartofi noi la cuptor

Copanele de pui cu cartofi noi la cuptor

Spalam copanelele cu apa rece, le crestam putin si le asezam intr-o tava unsa cu ulei. Condimentam cu sare, piper, boia dulce, condimentele

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Varza dulce cu piept de porc

Varza dulce cu piept de porc

Varza se curăță de frunzele pătate sau deteriorate și se toacă cu un cuțit bine ascuțit pe un blat de lucru. După ce a fost

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne