autor:

Fara foto

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Pui cu cuscus

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 300 g cuscus (specialitate turceasca se gaseste in magazinele noastre), , sare, , 2 cepe de arpagic,, 4 fileuri de piept de pui, , 2 linguri unt, , 1 lingura faina, , 1 varf de cutit nucsoara, , 1 varf de cutit scortisoara pisata, , 1 foaie de dafin, , 1 lingurita curry, , 200 ml zeama concentrata de legume (Knorr+ apa), , 150 ml smantana subtire (sau frisca nebatuta), , putina menta proaspata.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

43 voturi

Mod de preparare

Se fierbe cuscusul in apa cu sare (la fel ca orezul).


Se taie cepele in spalturi si se prajesc impreuna cu pieptul de pui in untul incins.


Se adauga faina si condimentele si se sting cu zeama de legume.


Se incorporeaza foaia de dafin si se lasa sa fiarba incet, la foc mic, circa 10 minute.


Se toarna smantana peste fileurile de pui, se mai gusta o data sosul de sare si piper si se servesc impreuna cu cuscusul garnisit cu menta proaspata. (Cuscusul poate fi inlocuit cu orez.)
Retete
Alte retete din Fripturi

Cuşcuş cu friptură de pui şi salata verde

Carnea se porţionează. Se face un amestec din sare, boia şi piper şi se asezonează bucăţile

25 voturi    4 comentarii
2h
Fripturi

Salata de pui cu prune si cuscus

In primul rand puneti cuscusul la fiert intr-o cratita cu apa si fierbeti-l conform instructiunilor

1 vot    2 comentarii
30 min
Fripturi

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

43 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 300 g cuscus (specialitate turceasca se gaseste in magazinele noastre)
  • sare
  • 2 cepe de arpagic,
  • 4 fileuri de piept de pui
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura faina
  • 1 varf de cutit nucsoara
  • 1 varf de cutit scortisoara pisata
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingurita curry
  • 200 ml zeama concentrata de legume (Knorr+ apa)
  • 150 ml smantana subtire (sau frisca nebatuta)
  • putina menta proaspata.

Raporteaza reteta

Retete
de Clementina Stanciu

Prajitura „betiva”

Blatul - Untul se freaca cu zaharul si cacao. Se adauga laptele si esenta de rom, si se pun toate

30 voturi    4 comentarii
25 min
Prajituri

Prajitura cu lamaie

Incingeti cuptorul la 180gr. Radeti coaja uneia dintre lamai, dupa care stoarceti-le pe amandoua

33 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

Prajitura cu crema de ciocolata

Se incalzesc, pe foc mic, 500 g de frisca nebatuta si se incorporeaza 400 g ciocolata rupta bucatele

5 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Chiftele cu Ardei Copti

Chiftele cu Ardei Copti

Inmuiati painea in un pic de lapte, feliati morcovii si telina, taiati ceapa marunt si ardeii copti in bucati potrivite. Intr-un bol

0 voturi    0 comentarii
10 min
Mancaruri cu carne
Carne de iepure la cuptor cu sos rosu

Carne de iepure la cuptor cu sos rosu

Spalam bine carnea, o asezam intr-un vas, adaugam condimentele, usturoiul verde tocat, vinul si introducem la cuptor. Lasam pana

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu carne