Pui cu Gogosar si Masline

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Pui cu Gogosar si Masline

Ingrediente

  • 800 gr. de piept de pui spalat, sters si taiat in fasii
  • 4 gogosari curatati de seminte si spalati
  • 100 gr. de ciuperci proaspete curatate si spalate
  • 200 gr. de pasta de rosii
  • o mandarina curatata si desfacuta in felii
  • o ceapa curatata si spalata
  • 100 gr. de masline fara samburi
  • 4 catei de usturoi curatati si spalati
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 150 ml de vin alb sec
  • o lingura de mustar
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • o foaie de dafin
  • 10 boabe de piper
  • apa

Mod de preparare

Condimentam bucatile de pui cu sare si cu piper macinat.

Taiem ciupercile in sferturi.

Pregatim aragazul si o cratita mica in care vom fierbe ciupercile. Punem apa in cratita. Adaugam sare si apoi ciupercile. Lasam sa fiarba, iar apoi le scurgem.

Pregatim o tigaie inalta in care punem uleiul. Cand uleiul s-a incalzit adaugam bucatile de piept de pui si le lasam la prajit pana cand devin aurii.

Tocam marunt ceapa. Taiem fin usturoiul. Taiem gogosarii in fasii.

Cand pieptul de pui a devenit auriu, il scoatem din tigaie si-l punem intr-o tava pentru cuptor.

Asezam tigaia impreuna cu uleiul ramas de la pui inapoi pe aragaz. Adaugam ceapa si usturoiul si calim timp de 2 minute.

Punem feliile de gogosar, ciupercile fierte si scurse, maslinele, pasta de rosii, feliile de mandarina si 100 ml de apa. Amestecam si lasam totul sa fiarba.

Incalzim cuptorul.

Amestecam vinul cu mustarul si rasturnam amestecul obtinut peste bucatile de piept de pui din tava. Adaugam in tava foaia de dafin si boabele de piper.

Cand legumele din tigaie au devenit moi, inchidem aragazul.Rasturnam legumele fierte peste puiul din tava si amestecam.

Introducem vasul in cuptorul incalzit pentru 20 de minute.

Scoatem din cuptor si servim.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise