Pui cu roşii şi mămăliguţă

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pui cu roşii şi  mămăliguţă

Ingrediente

  • 5 buc. pulpe pui
  • 8-10 rosii
  • o căpăţână mare de usturoi
  • mărar uscat măcinat
  • cimbru macinat
  • sare şi piper după gust
  • 2 buc. for de dafin
  • 5-6 boabe de piper
  • o linguriţă boia de ardei dulce
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 2 linguriţe pastă de tomate
  • 1/2 linguriţă de miere de albine
  • 100 ml vin alb
  • supă de carne , de legume sau apă caldă pentru subţierea sosului
  • 50 g unt
  • făină

Mod de preparare

Pulpele de pui se spală şi se zvantă pe prosoape de hârtie. Trecem pulpele printr-un amestec de condimente, şi anume cimbru, boia dulce de ardei , mărar, sare, piper după gust ,apoi se lasă la rece câteva minute pentru a absorbi condimentele.

Punem câteva linguri de făină într-o pungă de plastic, adăugăm bucăţile de carne, închidem punga ermetic sau ţinem cu mâna de capătul pungii agitând punga până se acoperă pulpele cu făină. Scoatem pulpele din pungă şi îndepărtăm surplusul de făină.

Aşezăm pulpele în tigaia dry cooker în care am încălzit în prealabil uleiul şi untul şi le rumenim pe ambele părţi.

Roşiile se spală , se decojesc şi se vor tăia în bucăti mai mari (2 sau 4 bucăţi în funcţie de mărimea roşiei).

Usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă în felii sau cubuleţe...

Într-o crăticioară punem roşiile să fiarbă timp de 10-15 minute, se adaugă pasta de tomate, mierea de albine, usturoiul, foile de dafin ,vinul ,supa sau apă caldă pentru obţinerea consistenţei dorite, se condimentează , se sărează după gust (sare, piper proaspăt măcinat, piper boabe, mărar, boia de ardei dulce), se adaugă pulpele şi sosul din tigaie şi se mai fierb câteva minute împreună.

Dacă nu aveţi timp să faceţi mămăliguţă , pâinea prăjită este binevenită...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise