autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pui cu smantana si cartofi la cuptor

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Puiul se portioneaza, se adauga 1 lingura de ulei se condimenteaza si se introduce la cuptor timp de 15-20 minute.


Cartofii si ceapa se taie cuburi mici si se prajesc pe jumatate, apoi se adauga peste pui.


Se mai lasa la cuptor 15 minute, apoi se toarna deasupra smantana amestecata cu faina, cascavalul si o lingurita de sos englezesc (sau de rosii).


Se lasa la cuptor timp de 10 minute.

  • 75 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    @petro , 10 septembrie 2013

    foarte delicios

  • Fara foto

    Madaritha_Tah (Bucatar) , 10 noiembrie 2012

    Super bun,deci mia iesit grozav!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 25 august 2012

    Am pregatit aceasta reteta si este foarte buna .

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2012

      Cred ca e un deliciu!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iulie 2011

      Imi place,e o bunatate !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iunie 2011

      Foarte gustos, desigur!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

      Rapid si gustos.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      O bunatate !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Si bun si rapid, imi place.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

      O bunatate!

    • Fara foto

      monica , 26 martie 2010

      mmmmm delicios

    • Fara foto

      rica , 19 martie 2010

      e f f bun il fac f des

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      Si su gatesc asa uneori si chiar ne place, are mare trecere.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Tare bun trebuie sa fie...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      Foarte gustos, imi place.

    • Fara foto

      dana , 17 decembrie 2009

      si carnea are rolul ei. prin "constructie", nu suntem ierbivori. nu cred ca este cea mai buna alegere sa nu mananci carne. dar si asta are o limita!!

    • Fara foto

      Alex , 14 decembrie 2009

      Eu nu pot sa mananc decat carne alba , carnea rosie mi se pare gretoasa....cand mananc peste sau pui nu mi se face rau...dar la vita si porc...yeachh....

    • Fara foto

      igor , 10 decembrie 2009

      carnia rosie nui buna pentru organizm da carnia alpa face bine

    • Fara foto

      bulboaca ciprian , 15 noiembrie 2009

      eu nu mananc carne nu este buna oameni buni pt organism sa stiti

    • Fara foto

      coca , 18 octombrie 2009

      Este prea gretoasa!

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      Am mai mentionat:este foarte buna,foarte,am gatit-o de multe ori.Nu numai mie imi place,ci tuturor prietenilor si in mod special,familiei.Felicitari!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      E o reteta buna!

    • Fara foto

      porea , 22 septembrie 2009

      Cuptor cu microunde?

    • Fara foto

      camy , 18 septembrie 2009

      Cei care scrieti retete de ce nu dati gramajul legumelor, pt ca 4-5 cartofi spre exemplu pot fi mai mici sau mai mari.

    • maria82

      maria82 (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

      Super bun, felicitari!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2009

      Foarte, foarte bun.

    • Fara foto

      glodar loredana , 12 septembrie 2009

      Foarte gustos, am sa incerc.

    • Fara foto

      nicu , 07 septembrie 2009

      De abia am scris reteta, sper sa fie delicioasa.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 27 august 2009

      Foarte bun puiul asta........Felicitari.

    • Fara foto

      emy , 26 august 2009

      Am scris reteta.

    • Fara foto

      ORLY , 17 august 2009

      Foarte gustoasa mancarea de pui cu smantana si apetisanta tot odata !

    • Fara foto

      neli , 13 august 2009

      E super buna reteta!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Am salvat reteta.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Reteta minunata.

    • Fara foto

      mitu , 23 iulie 2009

      E naspa, mai bine mananc paine cu sare.

    • Fara foto

      anca , 15 iulie 2009

      Nu este prea putin o lingura de ulei?

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 20 iunie 2009

      Reteta este mai mult decat foarte buna, este excelenta! Am preparat-o de nenumarate ori!

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 16 iunie 2009

      E f.f.f. bună! Ce poftă!!! :))

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

      Am notat reteta, multumim.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 iunie 2009

      Este super reteta, am sa o fac si eu si am sa vin sa comentez din nou,nu are nimic de neinteles, este foarte simpla si pentru cine nu stie puiul se face imediat, mai ales ca a fost si portionat.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 08 iunie 2009

      Am facut aseara reteta fara ceapa si faina, super buna, toata familia a mancat, am adaugat curry, merge ft bine cu pui si smantana:)

    • Fara foto

      stely , 02 iunie 2009

      E fffffffffff buna, am incercat-o si eu.

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 14 mai 2009

      Ca de obicei, nu respect retetarul: numai pulpe superioare, cam 2.500k cartofi, 3-4 cepe in functie de marime, boia dulce, 1 galetusa smantana, sa fie cu indice de grasime mare si peste colorez albul smantanii cu suc de rosii si se face ca o prajitura. Familia o cere: eu o pun in aplicare! Le place, este buna! A! Si pun si niste ierburi, asa, de aroma.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 mai 2009

      Mie imi place sa adaug in smantana putina zeama de lamaie.

    • nasea alina

      nasea alina (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2009

      Am mai gatit-o sapt. trecuta. Repede, repede. Dar eu pun o galetusa de smantana si ceapa nu o tai marunta ca nu sunt la concurs!

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2009

      Ultima oara am folosit boia dulce (peste bucati) si sos de rosii la cutie, peste smantana. Repet: se mananca fffffffffffff repede. Dar nu o mai gatesc.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2009

      30"pt coacerea unui pui mi se pare prea putin sincer, as coace 1 ora macar, in genul acesta pregatesc si eu pui la cuptor, as evita faina sincer!!!!!

    • Fara foto

      oana (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2009

      Nu se branzeste smantana cand se baga la cuptor?

    • Fara foto

      Carmen (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2009

      Cred ca este ff buna, merita incercata.

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 28 martie 2009

      Da, da, da! Este exceptionala. Am facut-o si o sa o mai fac. Mii de multumiri d-nei dana c.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 martie 2009

      Aoleu, tra sa inchid PC, mi s-a facut o foame si o pofta pt aceasta reteta!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 martie 2009

      As icerca reteta asta dar fara ceapa la cartofi

    • Fara foto

      L (Chef de cuisine) , 22 martie 2009

      As incerca aceasta reteta dar cu mici modificari: in loc de boia as pune ardei tocat, in loc de sosul englezesc prefer rosiile sau daca nu bulionul (facut acasa) si as pune doar o singura ceapa.

    • Fara foto

      Crasovan Ruja (Chef de cuisine) , 20 martie 2009

      O sa fac aceata reteta cu sos de rosii; dupa ce aflu cum se face sosul englezesc o sa incerc si asa.

    • Fara foto

      Mihai , 27 februarie 2009

      Cred ca este foarte speciala reteta.......

    • Fara foto

      ana , 27 februarie 2009

      Super tare, super delicioasa.

    • Fara foto

      irina , 16 februarie 2009

      Ii lipseste ceva... cred ca nu e reteta completa, dar o buna gospodina improvizeaza.

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 09 februarie 2009

      S-a mancat urgent! Fffff buna! Raman la parerea ca ii lipseste ceva....

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 05 februarie 2009

      Am preparat ieri seara aceasta reteta. Nu respect niciodata cantitatile, pentru ca fac mai mult daca eu cred ca e buna. E exceptionala! Nu speram sa aiba asa succes, sincer! E... nu am avut sos englezesc, dar am pus sos de rosii. Multumesc!

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 04 februarie 2009

      Poate ma insel cu sosul din u.k., dar merge smantana cu sosul de rosii? Eu o prepar acum.

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 04 februarie 2009

      Da, am reteta, este simplu de facut. Nu sunt de acord cu prajelile, deci am sa le bag in cuptor. Nu voi folosi nici sos englezesc care se gaseste in cora, auchan, etc, sosul se numeste Worchester.

    • Fara foto

      cri , 21 ianuarie 2009

      Acum am incercat aceasta reteta si e sooper buna!

    • Fara foto

      nic , 16 decembrie 2008

      Cred k este super reteta!

    • Fara foto

      doareu , 16 decembrie 2008

      e super reteta, e foatre explicita, sos englezesc:-3 kg morcovi, 1 kg ceapa,30 ardei grasi rosii,4 teline mari,5 kg rosii,sare,zahar,piper Mod de preparare: Spalati zarzavaturile si dati morcovii impreuna cu telina pe razatoarea mica, dupa care le puneti intr-o cratita cu apa cat sa le acopere si o lingurita de sare. Separat, fierbeti (tot in apa putina) ceapa si ardeiul. Pasati foarte bine morcovii si telina, adaugati sucul de rosii, combinati totul cu piureul de ceapa si de ardei si fierbeti la foc mic, amestecand 15-20 minute. Dupa gust, adaugati sare, zahar, piper. Puneti sosul in sticle fierbinti, inchideti-le ermetic si pastrati-le la loc aerisit. Peste iarna puteti folosi acest sos la ciorbe, fripturi etc

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2008

      Sosul din u.k. se gaseste in comert.

    • Fara foto

      ivan mariana , 12 decembrie 2008

      Cred ca este fffff buna aceasta reteta!

    • Fara foto

      MB , 10 decembrie 2008

      Type in goolge "sos englezesc or http://forum.desprecopii.com/forum/portal.asp?ContentID=215&CategoryID=78

    • Fara foto

      m , 15 noiembrie 2008

      La un cuptor normal, la ce nivel ar trebui sa coc puiul, un foc mediu este bun?

    • Fara foto

      loredana , 23 octombrie 2008

      Gasiti reteta sosului englezesc tot pe acest site.

    • Fara foto

      SVANESI , 20 octombrie 2008

      La cate grade se incalzeste cuptorul pentru aceasta reteta? Cred ca este esential!

    • Fara foto

      lacry , 16 octombrie 2008

      Aceeasi intrebare o pun si eu. Cum se face sosul englezesc? Pentru ca aici, in Italia, nu am prea vazut asa ceva prin supermercate si nici sa se vb de acest sos. Italientii le au pe ale lor sosuri si nu cred ca i-ar interesa "sosul englezesc".

    • Fara foto

      lora , 17 septembrie 2008

      Sosul englezesc se gaseste la alimentare gata facut si este un complex de condimente.

    • Fara foto

      GABRIELA , 17 septembrie 2008

      Vreau reteta la sosul englezesc

    • Fara foto

      Lacra , 11 septembrie 2008

      Si cand se toarna smantana si acel sos englezesc? dupa ce am scos tava din cuptor? Reteta nu e foarte explicita sa inteleaga toata lumea...

    • Fara foto

      alina , 20 august 2008

      Nu puteti scrie in paranteza si reteta sosului englezesc?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

1198 voturi

Ingrediente

  • * 1 pui
  • * 2 cepe
  • * 4-5 cartofi
  • * 200 gr smantana
  • * 1 lingurita faina
  • * 200 gr cascaval
  • * sare
  • piper
  • sos englezesc (sau sos de rosii
  • simplu)
  • boia dulce

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dana Cernat

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

34 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume

@petro

foarte delicios

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Aripioare in aluat crocant

Aripioare in aluat crocant

Saram si piperam aripile,apoi le lasam la frigider circa o jumatate de ora.Batem ouale,adaugam faina,un praf de sare,cimbru si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu carne la Multicooker

Mancare de cartofi cu carne la Multicooker

1. Am pus uleiul si ceapa tocata in oala interioara. 2. Am apasat butonul MENU si am selectat programul FRY. Am apasat COOKING TIME

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne