autor:

Fara foto

» » Fripturi

Pui la ceaun

Autor: mocanu74 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 mai 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: mocanu74 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 mai 2012

Ingrediente
un sfert de pui/doua pulpe, 4,5 catei usturoi verde, ciuperci proaspete (se poate si fara), sare, piper negru, boia, 5,6 linguri de ulei de masline, jumatate sticla de bere, un pahar vin spumos (sau vin alb), apa, o legatura patrunjel verde,

Dificultate: Redusa Timp: 2h

9 voturi

Mod de preparare

Se parleste carnea de pui, se spala, se da cu sare, piper si boia dupa gust, apoi se unge cu uleiul de masline si se lasa o ora sa-si ia gust. Dupa o ora se pune in ceaun (tuci cu fundul rotund) cu usturoiul tocat marunt, cu berea si apa (totul nu ar trebui sa acopere carnea) si se pune pe foc. Cand carnea e facuta si sosul a scazut, se adauga ciupercile taiate in jumatati sau in patru, vinul spumos. La final, dupa ce ati luat de pe foc se adauga patrunjelul tocat.


Recomandari:


- nu amestecati prea des


- de preferat sa se faca la foc de lemne pentru ca are un gust divers
Retete
Alte retete din Fripturi

Pulpe de pui la ceaun

Pulpele de pui se spala, se lasa la scurs si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.Am pus in

11 voturi    5 comentarii
30 min
Fripturi

Pui marinat cu ghimbir

Se spala pulpele si taie in jumatate. Ghimbirul se curata si apoi se da pe razatoarea mica. Se amesteca

6 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Fripturi

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Iulia Mazilu , 29 iulie 2015

    Asta nu e pui la ceaun adevarat. Asta e pui prajit in ceaun, cu orice in afara de ce trebuie . Uleiul de masline nu are ce cauta aici(chiar nu se stie ca uleiul de masline folosit la prajire e toxic?!), iar berea si vinul spumos cu atat mai mult.

  • Fara foto

    mocanu74 (Chef de cuisine) , 04 mai 2012

    asta l-am inventat eu cel "original" e un pic cam gras dupa gustul meu

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 04 mai 2012

    Tare bun trebuie sa fie pulpitele astea asa preparate !!! Adevaratul pui la ceaun se coace puiul intreg , condimwentat in vreo 2 l de ulei, in ceaun. Cu mujdei linga, spune tu daca nu e bun....

Dificultate

Redusa

Timp

2h

9 voturi

Ingrediente

  • un sfert de pui/doua pulpe
  • 4,5 catei usturoi verde
  • ciuperci proaspete (se poate si fara)
  • sare
  • piper negru
  • boia
  • 5,6 linguri de ulei de masline
  • jumatate sticla de bere
  • un pahar vin spumos (sau vin alb)
  • apa
  • o legatura patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de mocanu74

paillard

carnea feliata deja se bate un pic cu ciocanul se sareaza si se pipereaza dupa care se unge pe ambele

0 voturi    0 comentarii
15 min
Fripturi

salata de ton cu fasole

fasolea se scurge de zeama si se lasa intr-o strecuratoare sub jetul de apa macar 5 minute. Tonul

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive

Muffins

Se amesteca toate ingredientele. Cosuletele de hartie seaseaza unaul langa altul in tava si se umplu

4 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse

mocanu74 (Chef de cuisine)

asta l-am inventat eu cel "original" e un pic cam gras dupa gustul meu



Adauga reteta
Retete
din Fripturi
"Roast beef " la cuptor, cu sos si ciuperci

"Roast beef " la cuptor, cu sos si ciuperci

Ca felul principal de sarbatorile Pascale am ales" Roast beef "la cuptor, dupa cum vedeti am incercat sa inlocuiesc friptura de miel,

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Fripturi
Miel la cuptor cu garnitura de legume

Miel la cuptor cu garnitura de legume

Carnea se spala, se sterge si se cresteaza. Se freaca bine cu condimente si ulei de masline. Se introduce cateii de usturiu in crestaturi

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Fripturi