autor:

valentina ionita

» » Fripturi

PUI LA CUPTOR CU CARTOFI

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 aprilie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 aprilie 2009

Ingrediente
1 pui intreg, o lamaie intreaga, zeama de la o jumatate de portocala, un pahar mare cu vin alb, cartofi, ulei de masline, sare,piper,condimente, pasta de tomate, usturoi, scortisoara

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

62 voturi

Mod de preparare

Cartofii se curata,se spala si se taie in sferturi.


Se pun la fiert in apa cu putina sare si o crenguta de busuioc. fierbeti pe jumatate.


Puiul se spala bine,se zvanta si se aseaza intr-un castron ,unde se unge cu ulei de masline , piper, condimente(tarhon,busuioc,cimbru),putina scortisoara, usturoi tocat marunt sau pisat dupa gust,se toarna zeama de portocala si jumatate din cantitatea de vin. unge bine cu acest amestec,iar in el introduceti o lamaie intreaga pentru aroma si se aseaza in tava in care il introduceti la cuptor.Sosul ramas se toarna peste pui. se va stropi din cand in cand cu sosul din tava.Cand este patruns adaugati de jur imprejur sferturile de cartofi si reintroduceti la cuptor.Cand sunt rumeniti cartofii si puiul turnati si putina pasta de tomate amestecata cu sos si vinul ramas.Mai lasati la cuptor sa se rumeneasca frumos .Cand serviti scoateti lamaia si o aruncati deoarece si-a lasat toata aroma.

  • 21 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2013

    Ma bucur ca v-a placut...Pup...

  • Fara foto

    deea123robila , 12 octombrie 2013

    multumesc . e demn de master chef

  • katy

    katy (Chef de cuisine) , 17 februarie 2011

    Foarte,foarte bun! Eu am pus si feli de portocale. A lasat un sos dulceag foarte delicios! Mh!Mh!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 mai 2010

      Multumesc mult...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      O bunatate,felicitari.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      Multumesc...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      Foarte buna mancarea!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Multumesc mult Mirey...Noua ne place tare mult...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Un pui tare aromat si gustos...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Va multumesc mult...

    • elenita

      elenita (Chef de cuisine) , 21 martie 2010

      delicios aseara am pregatit pulpe cu cartofi la cuptor

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Foarte frumos!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Multumesc mult pentru aprecieri si sfaturi...

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Foarte bun mai ales cu niste mujdei de usturoi....

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Va multumesc tuturor pentru aprecieri...

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Minunat! Reteta preferata!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009

      Pt aroma e ft bun da un gust deosebit, eu fac mereu reteta cu lamaie.

    • Fara foto

      fabich n (Maestru bucatar) , 05 iunie 2009

      Absolut delicios...reteta preferata a sotului....

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 10 mai 2009

      Reteta este foarte buna, arata bine, dar nu stiu de ce se pune o lamaie intreaga in interiorul puiului! - pentru aroma? sau fragezime?

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2009

      Apetisant.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2009

      Vai Valentina ce fain arata puiul tau !!!1 Il fac si eu de multe ori... Si cu niste mujdei...merge de minune !!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

62 voturi

Ingrediente

  • 1 pui intreg
  • o lamaie intreaga
  • zeama de la o jumatate de portocala
  • un pahar mare cu vin alb
  • cartofi
  • ulei de masline
  • sare,piper,condimente
  • pasta de tomate
  • usturoi
  • scortisoara

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Salata de sfecla rosie si branza

Este un aperitiv gustos, usor, de efect si care poate fi servit la orice ora ... Taiem branza si

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce. Preparăm un

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Dulceata din flori de salcam

Se spala in apa rece florile de salcam, se indeparteaza coditele alegand numai florile si se lasa

1 vot    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Ma bucur ca v-a placut...Pup...



Adauga reteta
Retete
din Fripturi
Rulada de porc cu sos pikant de prune

Rulada de porc cu sos pikant de prune

Scoateti samburii din prunele proaspete si blendati-le impreuna cu menta proaspata; Puneti vinul la redus pe foc, impreuna cu stelutele

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Kalua Pig

Kalua Pig

Este o reteta traditionala din Hawai, in care carnea este preparata, mult timp, intr-o groapa adanca , captusita cu pietre, care retin

0 voturi    0 comentarii
3h
Fripturi