festivalul blogurilor gustoase

autor:

valentina ionita

» » Fripturi

PUI LA CUPTOR CU CARTOFI

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 aprilie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Cartofii se curata,se spala si se taie in sferturi.


Se pun la fiert in apa cu putina sare si o crenguta de busuioc. fierbeti pe jumatate.


Puiul se spala bine,se zvanta si se aseaza intr-un castron ,unde se unge cu ulei de masline , piper, condimente(tarhon,busuioc,cimbru),putina scortisoara, usturoi tocat marunt sau pisat dupa gust,se toarna zeama de portocala si jumatate din cantitatea de vin. unge bine cu acest amestec,iar in el introduceti o lamaie intreaga pentru aroma si se aseaza in tava in care il introduceti la cuptor.Sosul ramas se toarna peste pui. se va stropi din cand in cand cu sosul din tava.Cand este patruns adaugati de jur imprejur sferturile de cartofi si reintroduceti la cuptor.Cand sunt rumeniti cartofii si puiul turnati si putina pasta de tomate amestecata cu sos si vinul ramas.Mai lasati la cuptor sa se rumeneasca frumos .Cand serviti scoateti lamaia si o aruncati deoarece si-a lasat toata aroma.

  • 21 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2013

    Ma bucur ca v-a placut...Pup...

  • Fara foto

    deea123robila , 12 octombrie 2013

    multumesc . e demn de master chef

  • katy

    katy (Chef de cuisine) , 17 februarie 2011

    Foarte,foarte bun! Eu am pus si feli de portocale. A lasat un sos dulceag foarte delicios! Mh!Mh!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 mai 2010

      Multumesc mult...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      O bunatate,felicitari.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      Multumesc...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      Foarte buna mancarea!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Multumesc mult Mirey...Noua ne place tare mult...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Un pui tare aromat si gustos...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Va multumesc mult...

    • elenita

      elenita (Chef de cuisine) , 21 martie 2010

      delicios aseara am pregatit pulpe cu cartofi la cuptor

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Foarte frumos!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Multumesc mult pentru aprecieri si sfaturi...

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Foarte bun mai ales cu niste mujdei de usturoi....

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Va multumesc tuturor pentru aprecieri...

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Minunat! Reteta preferata!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009

      Pt aroma e ft bun da un gust deosebit, eu fac mereu reteta cu lamaie.

    • Fara foto

      fabich n (Maestru bucatar) , 05 iunie 2009

      Absolut delicios...reteta preferata a sotului....

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 10 mai 2009

      Reteta este foarte buna, arata bine, dar nu stiu de ce se pune o lamaie intreaga in interiorul puiului! - pentru aroma? sau fragezime?

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2009

      Apetisant.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2009

      Vai Valentina ce fain arata puiul tau !!!1 Il fac si eu de multe ori... Si cu niste mujdei...merge de minune !!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

62 voturi

Ingrediente

  • 1 pui intreg
  • o lamaie intreaga
  • zeama de la o jumatate de portocala
  • un pahar mare cu vin alb
  • cartofi
  • ulei de masline
  • sare,piper,condimente
  • pasta de tomate
  • usturoi
  • scortisoara

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Somon marinat in sos de miere si mustar pregatit la grill sau gratar

Se prepara sosul pentru marinare din ingredientele de mai sus ,se pun bucatile de somon la marinat,

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Sărmăluţe de post (din varză murată) la Philips Multicooker

Au ieşit 40 de sărmăluţe delicioase. Foile de varză se desfac de pe cotor şi se ţin în

1 vot    0 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

MANCARE DE FASOLE VERDE CU CARNE

Ceapa,morcovul,telina si ardeii se curata,se spala si se taie pestisori sau cubulete dupa preferinta.Se

82 voturi    15 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

Ma bucur ca v-a placut...Pup...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Fripturi
Pulpa de miel pe pat de ceapa si usturoi verde cu frunze de coriandru

Pulpa de miel pe pat de ceapa si usturoi verde cu frunze de coriandru

Pregatim marinada in care vom tine macar 2-3 ore , pulpele de miel bine spalate ,sterse si portionate. Dupe ce le-am scos din marinada

1 vot    0 comentarii
2h
Fripturi
Beef Wellington

Beef Wellington

Aceasta reteta este o legenda a bucatariei englezesti si poarta numele unui duce. Se spune ca preparatul este numit in cinstea ducelui

1 vot    0 comentarii
1h
Fripturi