autor:

valentina ionita

» » Fripturi

PUI LA CUPTOR CU CARTOFI

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 aprilie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 aprilie 2009

Ingrediente
1 pui intreg, o lamaie intreaga, zeama de la o jumatate de portocala, un pahar mare cu vin alb, cartofi, ulei de masline, sare,piper,condimente, pasta de tomate, usturoi, scortisoara

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

62 voturi

Mod de preparare

Cartofii se curata,se spala si se taie in sferturi.


Se pun la fiert in apa cu putina sare si o crenguta de busuioc. fierbeti pe jumatate.


Puiul se spala bine,se zvanta si se aseaza intr-un castron ,unde se unge cu ulei de masline , piper, condimente(tarhon,busuioc,cimbru),putina scortisoara, usturoi tocat marunt sau pisat dupa gust,se toarna zeama de portocala si jumatate din cantitatea de vin. unge bine cu acest amestec,iar in el introduceti o lamaie intreaga pentru aroma si se aseaza in tava in care il introduceti la cuptor.Sosul ramas se toarna peste pui. se va stropi din cand in cand cu sosul din tava.Cand este patruns adaugati de jur imprejur sferturile de cartofi si reintroduceti la cuptor.Cand sunt rumeniti cartofii si puiul turnati si putina pasta de tomate amestecata cu sos si vinul ramas.Mai lasati la cuptor sa se rumeneasca frumos .Cand serviti scoateti lamaia si o aruncati deoarece si-a lasat toata aroma.

  • 21 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2013

    Ma bucur ca v-a placut...Pup...

  • Fara foto

    deea123robila , 12 octombrie 2013

    multumesc . e demn de master chef

  • katy

    katy (Chef de cuisine) , 17 februarie 2011

    Foarte,foarte bun! Eu am pus si feli de portocale. A lasat un sos dulceag foarte delicios! Mh!Mh!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 mai 2010

      Multumesc mult...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      O bunatate,felicitari.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      Multumesc...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      Foarte buna mancarea!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Multumesc mult Mirey...Noua ne place tare mult...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Un pui tare aromat si gustos...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Va multumesc mult...

    • elenita

      elenita (Chef de cuisine) , 21 martie 2010

      delicios aseara am pregatit pulpe cu cartofi la cuptor

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Foarte frumos!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Multumesc mult pentru aprecieri si sfaturi...

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Foarte bun mai ales cu niste mujdei de usturoi....

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Va multumesc tuturor pentru aprecieri...

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Minunat! Reteta preferata!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009

      Pt aroma e ft bun da un gust deosebit, eu fac mereu reteta cu lamaie.

    • Fara foto

      fabich n (Maestru bucatar) , 05 iunie 2009

      Absolut delicios...reteta preferata a sotului....

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 10 mai 2009

      Reteta este foarte buna, arata bine, dar nu stiu de ce se pune o lamaie intreaga in interiorul puiului! - pentru aroma? sau fragezime?

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2009

      Apetisant.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2009

      Vai Valentina ce fain arata puiul tau !!!1 Il fac si eu de multe ori... Si cu niste mujdei...merge de minune !!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

62 voturi

Ingrediente

  • 1 pui intreg
  • o lamaie intreaga
  • zeama de la o jumatate de portocala
  • un pahar mare cu vin alb
  • cartofi
  • ulei de masline
  • sare,piper,condimente
  • pasta de tomate
  • usturoi
  • scortisoara

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Friptura de rata cu sos de portocale si arpagic

Spalati bine pulpele si stergeti-le bine cu prosopele de hartie. Se tine carnea la marinat cca 20

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Fripturi

O alta modalitate inedita pentru a vopsi ouale de Paste...Doar cu colorant alimentar si orez.

Se adauga in cutiuta cateva linguri de orez si in functie de nuanta si de intensitatea culorii turnati

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive cu oua

Pasta ( Hummus) din seminte de floarea soarelui

Semintele de floarea soarelui (de preferat a se inmuia peste noapte, dar se pot folosi si uscate)

2 voturi    2 comentarii
20 min
Aperitive cu legume

valentina ionita (Chef de cuisine)

Ma bucur ca v-a placut...Pup...



Adauga reteta
Retete
din Fripturi
Pui pe sticla

Pui pe sticla

Mai intai curatam si spalam puiul si il lasam la scurs. Il condimentam bine in interior si exterior cu condimentele de la fuchs, si

0 voturi    0 comentarii
2h
Fripturi
Coaste de porc picante

Coaste de porc picante

Preparam marinada din ingredientele pe care le-am mentionat mai sus.Le punem pe toate ,intr-un vas sau cutie cu capac( asa am facut

4 voturi    0 comentarii
3h
Fripturi