autor:

flori de piatra

» » Fripturi

PUI PE SARE LA CUPTOR

Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Puiul se spala, se despica pe piept si se aseaza in tava aragazului care s-a tapetat cu un strat de sare de cca.1cm grosime.


Se introduce in cuptor si se lasa pana se rumeneste frumos.In timpul coacerii se mai inteapa din loc in loc cu o scobitoare, puiul.Cand este gata se serveste cu diferite garnituri.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Ramona

    Ramona (Chef de cuisine):

    Foarte bun! Si eu fac pui pe sare, deoarece are o aroma diferita de puiul simplu, la cuptor...uneori puiul il tai in 4 pentru ca sa se patrunda mai bine, il ung cu un amestec de unt topit (pe marginea aragazului), in care adaug condimente: boia, piper, maghiran, busuioc si uneori si curry. dar foarte bun e si pestele pe sare!!! (dupa aceeasi metoda, desigur)

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    rodi , 24 martie 2010

    da, este f. bun puiul pe sare, nu-si ia sare deloc, si are o aroma deosebita, am facut de mai multe ori, uneori nu l-am condimentat deloc sa simt aroma de iod din sare, si e f. simplu de preparat, eu pun sare cat este si greutatea puiului si nu transez puiul , daca vrei pieptul mai umed il pui cu spatele in sus si invers. o sa incerc si varianta cu peste.

  • AndraProf

    AndraProf (Chef de cuisine) , 23 octombrie 2009

    delicios am facut deja de cateva ori si a iesit super ! SIMPLU SI GUSTOS!!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

    Ft buna reteta, cred ca voi face in curand,pestele pe sare l-am facut deja! Felicitari!

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 31 iulie 2009

      Si eu pregatesc pasare pe sare la cuptor iese minunat si pielita devine crocanta si foarte gustoasa.Insa sarea o pun dealungul si dealatul tavii si nu pe mijloc nu vreau ca carnea sa iese prea sarata.

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 29 iulie 2009

      Sigur e foarte bun! Felicitări! Arată gustos!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 29 iulie 2009

      Puiul facut pe sare este foarte bun.Familia mea il prefera.Faptul ca e facut pe sare nu trebuie sa va sperie ca va iesi sarat pentru ca nu e asa, nu atinge sarea decat putin la picioare,iar in zona pieptului este osul care il protejeaza.Sarea are rolul de a prelua grasimea care ar trebui sa curga in tava.El se va rumeni foarte frumos si uniform pe toate partile.Are un gust deosebit de puiul pregatit la rotisor sau in alt mod la cuptor.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 iulie 2009

      Cred ca este un deliciu,felicitari.

    • Meme

      Meme (Chef de cuisine) , 20 iunie 2009

      Interesant!

    • AndraProf

      AndraProf (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

      Cred ca este delicios....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

20 voturi

Ingrediente

  • 1pui mare
  • sare mare de bucatarie
  • condimente pentru pui

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de flori de piatra

Sarmalute in foi de vita

Carnea tocata se amesteca cu ceapa, orezul, mararul, sarea si piperul. Frunzele de vita se spala

12 voturi    15 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Dovlecei la cuptor

Se pune o oala cu apa si sare la fiert, iar cand incepe sa fiarba se adauga dovleceii taiati cubulete,

14 voturi    10 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Iepure cu masline

Se spala iepurele f. bine, se curata de pielite, par, alice si se curge de sangele pe care-l lasa.

20 voturi    3 comentarii
3h
Mancaruri cu carne

rodi

da, este f. bun puiul pe sare, nu-si ia sare deloc, si are o aroma deosebita, am facut de mai multe ori, uneori nu l-am condimentat deloc sa simt aroma de iod din sare, si e f. simplu de preparat, eu pun sare cat este si greutatea puiului si nu transez puiul , daca vrei pieptul mai umed il pui cu spatele in sus si invers. o sa incerc si varianta cu peste.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Fripturi
Cotlet de porc cu mamaliguta si cartofi

Cotlet de porc cu mamaliguta si cartofi

Cotletul se frige pe gratar timp de 20 de minute. Mod de preparare sos: Se calesc ceapa si ciupercile in ulei. Se adauga smantana

0 voturi    0 comentarii
40 min
Fripturi
Pui cu mustar si usturoi a la Jacques Pepin

Pui cu mustar si usturoi a la Jacques Pepin

Incepem prin a porni cuptorul si a-l seta la 180°C, dupa care trecem la pregatirea puiului. Acesta se spala cu grija, se sterge

4 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Fripturi