autor:

autor

» » Fripturi

Pui pe sticla

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Dupa ce se dezgheata puiul si se spala bine si in interior (aveti grija sa nu mai ramana nimic inauntru), se condimenteaza cu verdeata, piper si eventual alte condimente.


Separat, se umple o sticla de bere de 0.5l cu apa rece.


Puiul se introduce pe sticla, apoi se pune intr-o oala (sau tava mica) unde veti pune 1/2 l apa.


Se da la cuptor aproximativ 2 ore (puteti sa lasati puiul mai mult pentru a se rumeni). Aveti grija cand il puneti in cuptor, sa taiati gatul. Din cand in cand, il mai puteti scoate, iar cu zeama care s-a adunat in cratita puteti sa luati cu o lingura si sa turnati pe el.


Se scoate dupa ce s-a rumenit.


Se poate servi cu cartofi piure sau pai si cu muraturi.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Daniela Enciu , 27 septembrie 2013

    Maine am musafiri si voi pregati un pui pe sticla...sa vedem cum iese...

Dificultate

Redusa

Timp

2h

284 voturi

Ingrediente

  • Un pui intreg de aprox. 1 kg
  • vegeta
  • piper,
  • 1/2 l apa.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Vita cu sparanghel, ardei si orez - stil chinezesc

Pentru sosul de ceapa verde, amestecati toate ingredientele si lasati deoparte. Intr-o oala

2 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi

Piept de pui picant şi brânză feta la grătar

Ingrediente pentru 4 persoane: 500-600 gr piept de pui 200 ml smântână 2 linguri

1 vot    2 comentarii
30 min
Fripturi

Costite de porc la gratar cu miere si sos teriyaki

Am vazut un “rack of ribs” sau niste coaste bestiale de porc intr-o vitrina la o macelarie

0 voturi    1 comentariu
45 min
Fripturi
Fara foto

Daniela Enciu

Maine am musafiri si voi pregati un pui pe sticla...sa vedem cum iese...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Fripturi
Friptura de vitel la cuptor cu ciuperci si cartofi

Friptura de vitel la cuptor cu ciuperci si cartofi

Se feliaza bucata de carne de vitel, se asezoneaza cu sare si piper dupa gust, apoi se aseaza in vasul de yena, uns in avans cu putin

1 vot    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Cotlet de porc cu cascaval

Cotlet de porc cu cascaval

Condimentam cotletele de porc cu sare si piper macinat, pe ambele parti. Pregatim aragazul si o tigaie in care punem untul. Punem cotletele

0 voturi    1 comentariu
35 min
Fripturi