autor:

autor

» » Fripturi

Pui pe sticla

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Dupa ce se dezgheata puiul si se spala bine si in interior (aveti grija sa nu mai ramana nimic inauntru), se condimenteaza cu verdeata, piper si eventual alte condimente.


Separat, se umple o sticla de bere de 0.5l cu apa rece.


Puiul se introduce pe sticla, apoi se pune intr-o oala (sau tava mica) unde veti pune 1/2 l apa.


Se da la cuptor aproximativ 2 ore (puteti sa lasati puiul mai mult pentru a se rumeni). Aveti grija cand il puneti in cuptor, sa taiati gatul. Din cand in cand, il mai puteti scoate, iar cu zeama care s-a adunat in cratita puteti sa luati cu o lingura si sa turnati pe el.


Se scoate dupa ce s-a rumenit.


Se poate servi cu cartofi piure sau pai si cu muraturi.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Daniela Enciu , 27 septembrie 2013

    Maine am musafiri si voi pregati un pui pe sticla...sa vedem cum iese...

Dificultate

Redusa

Timp

2h

284 voturi

Ingrediente

  • Un pui intreg de aprox. 1 kg
  • vegeta
  • piper,
  • 1/2 l apa.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Vita cu sparanghel, ardei si orez - stil chinezesc

Pentru sosul de ceapa verde, amestecati toate ingredientele si lasati deoparte. Intr-o oala

2 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi

Piept de pui picant şi brânză feta la grătar

Ingrediente pentru 4 persoane: 500-600 gr piept de pui 200 ml smântână 2 linguri

1 vot    2 comentarii
30 min
Fripturi

Costite de porc la gratar cu miere si sos teriyaki

Am vazut un “rack of ribs” sau niste coaste bestiale de porc intr-o vitrina la o macelarie

0 voturi    1 comentariu
45 min
Fripturi
Fara foto

Daniela Enciu

Maine am musafiri si voi pregati un pui pe sticla...sa vedem cum iese...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Fripturi
Cotlet de porc evantai

Cotlet de porc evantai

Facem o pasta din ulei, mustar condimente si frunze tocate de patrunjel cu care ungem cotletul bine pe toate partile. Feliem apoi cotletul

4 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Fripturi
Cotlet de porc cu ceapa si sos de mustar

Cotlet de porc cu ceapa si sos de mustar

Pasul 1: Incalzim cuptorul. Pasul 2: Tocam foarte marunt ceapa si usturoiul.Amestecam ceapa tocata cu usturoiul. Pregatim

1 vot    0 comentarii
1h
Fripturi