autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

PUI TIKKA MASALA

Autor: loretta (Bucatar sef)   
   Specific: 

India


    Reteta postata pe: 31 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: loretta (Bucatar sef)   
Specific:  

India


Reteta postata pe: 31 martie 2009

Ingrediente
1 kg piept de pui dezosat, 1 iaurt proaspat, 1 legatura frunze de coriandru tocate, 2 linguri pasta de ghimbir ( sau 3 cm radacina de ghimbir razalita), 3 linguri pasta de usturoi, 5-6 linguri garam masala(un amestec indian de condimente-coriandru, scortisoara, chimen, ardei iuti), 6 ardei iuti, 2 linguri suc de lamaie, 1 gogosar rosu sau galben, 2 cepe, 6 catei de usturoi, 6 rosii proaspete sau o conserva de rosii in bulion, 4 linguri ulei, sare dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 1h

22 voturi

Mod de preparare

Se taie pieptul de pui in cuburi de aproximativ 2 cm.


Se pregateste pasta pentru marinat puiul:frunzele de coriandru, pasta(radacina) de ghimbir, pasta de usturoi, linguri garam masala,sucul de lamaie, iuti tocati marunt. Toate acestea se incorporeaza in iaurt. Pasta rezultata se amesteca cu cuburile din piept de pui si se lasa la marinat vreo 30 minute.


In 4 linguri de ulei se caleste ceapa taiata marunt,cateii de usturoi tocati si gogosarul taiat felii subtiri, adauga 2 linguri garam masala.


Se adauga rosiile taiate.


Se lasa sa fiarba la foc mediu 10-15 minute apoi se adauga puiul marinat.


Se potriveste de sare dupa gust.


Se garniseste cu frunze de coriandru.


Se serveste cu pilaf de orez.
Se taie pieptul de pui in cubu
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

Pui tikka masala

In uleiul incins se caleste pieptul de pui (taiat in cuburi) pana se rumeneste. In alta tigaie

5 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu carne

Pui Turcesc Cu Cartofi cu rozmarin

Se caleste ceapa taiata pestisori alaturi de ardeiul kapia ,cand ceapa incepe sa se inmoaie se adauga

8 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    llyna_b (Maestru bucatar):

    este una din retetele mele preferate... doar ca fiind destul de greu de gasit separat toate condimentele, am folosit mixul gata preparat http://www.asianhomegourmet-online.ro/retete-indiene-indian-tikka-masala-360.html

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    , 19 iunie 2013

    yumm! a iesit super! \:D/

  • Eugenia Bogdan

    Eugenia Bogdan (Chef de cuisine) , 08 august 2012

    Grozava reteta!!

  • Fara foto

    Lena (Bucatar) , 19 august 2011

    o sa gatesc pentru sotul meu reteta aceasta ,este din pakistan si chiar a spus ca ii e pofta

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

      Super !

    • Fara foto

      Ela , 22 martie 2010

      2 observatii: - Carnea se lasa min 2 ore la marinat, asa va iesi si mai frageda si - se serveste cu orez simplu (nu pilaf) de regula Basmati E o NEBUNIE!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

22 voturi

Ingrediente

  • 1 kg piept de pui dezosat
  • 1 iaurt proaspat
  • 1 legatura frunze de coriandru tocate
  • 2 linguri pasta de ghimbir ( sau 3 cm radacina de ghimbir razalita)
  • 3 linguri pasta de usturoi
  • 5-6 linguri garam masala(un amestec indian de condimente-coriandru
  • scortisoara
  • chimen
  • ardei iuti)
  • 6 ardei iuti
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 gogosar rosu sau galben
  • 2 cepe
  • 6 catei de usturoi
  • 6 rosii proaspete sau o conserva de rosii in bulion
  • 4 linguri ulei
  • sare dupa gust

Raporteaza reteta

Eugenia Bogdan (Chef de cuisine)

Grozava reteta!!

Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

1. Lasati fasolea sa se inmoiae peste noapte in apa calduta. O sa isi dubleze volumul. Astfel fasolea va fierbe mai repede si bobul

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu carne
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

Puteti sa folositi si varza dulce. Daca folositi varza murata, gustati-o sa nu fie prea sarata, daca estem opariti-o sa mai iasa sarea

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne