autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

PUI TIKKA MASALA

Autor: loretta (Bucatar sef)   
   Specific: 

India


    Reteta postata pe: 31 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se taie pieptul de pui in cuburi de aproximativ 2 cm.


Se pregateste pasta pentru marinat puiul:frunzele de coriandru, pasta(radacina) de ghimbir, pasta de usturoi, linguri garam masala,sucul de lamaie, iuti tocati marunt. Toate acestea se incorporeaza in iaurt. Pasta rezultata se amesteca cu cuburile din piept de pui si se lasa la marinat vreo 30 minute.


In 4 linguri de ulei se caleste ceapa taiata marunt,cateii de usturoi tocati si gogosarul taiat felii subtiri, adauga 2 linguri garam masala.


Se adauga rosiile taiate.


Se lasa sa fiarba la foc mediu 10-15 minute apoi se adauga puiul marinat.


Se potriveste de sare dupa gust.


Se garniseste cu frunze de coriandru.


Se serveste cu pilaf de orez.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    llyna_b (Maestru bucatar):

    este una din retetele mele preferate... doar ca fiind destul de greu de gasit separat toate condimentele, am folosit mixul gata preparat http://www.asianhomegourmet-online.ro/retete-indiene-indian-tikka-masala-360.html

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    , 19 iunie 2013

    yumm! a iesit super! \:D/

  • Eugenia Bogdan

    Eugenia Bogdan (Chef de cuisine) , 08 august 2012

    Grozava reteta!!

  • Fara foto

    Lena (Bucatar) , 19 august 2011

    o sa gatesc pentru sotul meu reteta aceasta ,este din pakistan si chiar a spus ca ii e pofta

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

      Super !

    • Fara foto

      Ela , 22 martie 2010

      2 observatii: - Carnea se lasa min 2 ore la marinat, asa va iesi si mai frageda si - se serveste cu orez simplu (nu pilaf) de regula Basmati E o NEBUNIE!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

22 voturi

Ingrediente

  • 1 kg piept de pui dezosat
  • 1 iaurt proaspat
  • 1 legatura frunze de coriandru tocate
  • 2 linguri pasta de ghimbir ( sau 3 cm radacina de ghimbir razalita)
  • 3 linguri pasta de usturoi
  • 5-6 linguri garam masala(un amestec indian de condimente-coriandru
  • scortisoara
  • chimen
  • ardei iuti)
  • 6 ardei iuti
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 gogosar rosu sau galben
  • 2 cepe
  • 6 catei de usturoi
  • 6 rosii proaspete sau o conserva de rosii in bulion
  • 4 linguri ulei
  • sare dupa gust

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

yumm! a iesit super! \:D/

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Costite de porc in sos

Costite de porc in sos

Dupa cum stiti, costitele sunt gatite in cele mai multe cazuri fripte sau facute la gratar. Acum vreau sa va prezint o reteta in care

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne
Sarmalute in Foi de Vita

Sarmalute in Foi de Vita

Pasul 1: Pregatim aragazul si o craticioara in care punem apa, pe care o lasam sa fiarba.Cand apa fierbe adaugam frunzele de vita si

0 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Mancaruri cu carne