Puisor la gratar cu legume

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Puisor la gratar cu legume

Ingrediente

  • 1 pui - Coquelet de Bretagne
  • 2 morcovi
  • 2 dovlecei
  • 2 rosii
  • 2 ardei
  • 2 cepe
  • 4-6 catei de usturoi
  • Crengute de cimbru
  • foi de dafin
  • seminte de coriandru
  • sare
  • piper
  • fulgi de ardei iuti
  • ulei

Mod de preparare

Despicati puiul pe ambele parti ale spinarii si indepartati-o, scoateti-o impreuna cu tartita. Intoarceti puiul si deschideti-l prin apasare cu palmele pana se culca bine pe fundul de lemn. Puneti-l la marinat peste noapte in vin alb, ulei, solzisori de ceapa si usturoi, rondele de morcov.

A doua zi scoateti puiul, zvantati-l si infigeti doua tepuse prin fiecare pulpa si aripa, incepand cu pulpa dreapta aripa stanga si invers, trecand prin mijlocul pieptului.

Condimentati puiul generos cu sare si piper, coriandru mojarit proaspat, fulgi de ardei iute, ungeti parcimonios cu ulei.

Puneti-l pe gratarul incins si daca tepusele nu sunt suficiente ca sa tina puiul drept si lipit de gratar, puneti deasupra o caramida imbracata in staniol sau mojarul cu pistil cu tot (orice fel de greutate este buna, dar eu am aceasta caramida mereu la indemana fiindca o folosesc des, dupa cum vedeti din retetele mele, ador sa grataresc...Pun caramida si adaug mojarul cu pistil) Lasati la parpalit cate un sfert de ora pe fiecare parte.

In acest timp taiem legumaria felii, o saram si piperam adugam din loc in loc frunzele de dafin, cimbrul, stopim cu ulei si o punem intr-un vas ceramic la cuptor pana sunt aproape facute.

Scoatem puisorul de pe gratar, il asezam in mijlocul vasului ceramic si-l mai lasam in cuptor cca un sfert de ora.

Facem o mamaliguta si servim o jumatate de puisor cu portia aferenta de legumarie si mamaliguta.

Tare bine merge alaturi un ardei umplut de cu toamna si murat linistit, in voia lui!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise