Puisor la gratar cu legume

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Puisor la gratar cu legume

Ingrediente

  • 1 pui - Coquelet de Bretagne
  • 2 morcovi
  • 2 dovlecei
  • 2 rosii
  • 2 ardei
  • 2 cepe
  • 4-6 catei de usturoi
  • Crengute de cimbru
  • foi de dafin
  • seminte de coriandru
  • sare
  • piper
  • fulgi de ardei iuti
  • ulei

Mod de preparare

Despicati puiul pe ambele parti ale spinarii si indepartati-o, scoateti-o impreuna cu tartita. Intoarceti puiul si deschideti-l prin apasare cu palmele pana se culca bine pe fundul de lemn. Puneti-l la marinat peste noapte in vin alb, ulei, solzisori de ceapa si usturoi, rondele de morcov.

A doua zi scoateti puiul, zvantati-l si infigeti doua tepuse prin fiecare pulpa si aripa, incepand cu pulpa dreapta aripa stanga si invers, trecand prin mijlocul pieptului.

Condimentati puiul generos cu sare si piper, coriandru mojarit proaspat, fulgi de ardei iute, ungeti parcimonios cu ulei.

Puneti-l pe gratarul incins si daca tepusele nu sunt suficiente ca sa tina puiul drept si lipit de gratar, puneti deasupra o caramida imbracata in staniol sau mojarul cu pistil cu tot (orice fel de greutate este buna, dar eu am aceasta caramida mereu la indemana fiindca o folosesc des, dupa cum vedeti din retetele mele, ador sa grataresc...Pun caramida si adaug mojarul cu pistil) Lasati la parpalit cate un sfert de ora pe fiecare parte.

In acest timp taiem legumaria felii, o saram si piperam adugam din loc in loc frunzele de dafin, cimbrul, stopim cu ulei si o punem intr-un vas ceramic la cuptor pana sunt aproape facute.

Scoatem puisorul de pe gratar, il asezam in mijlocul vasului ceramic si-l mai lasam in cuptor cca un sfert de ora.

Facem o mamaliguta si servim o jumatate de puisor cu portia aferenta de legumarie si mamaliguta.

Tare bine merge alaturi un ardei umplut de cu toamna si murat linistit, in voia lui!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise