autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Pulpa de caprioara la tava

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 - 1 1/2 kg pulpa de caprioara, 100 g slanina, 2-3 linguri vin, sare. Pentru marinata: un pahar de vin, 1 pahar de otet de vin, o lingura untdelemn, 2 cepe un morcov, 1/2 telina, 2-3 fire cimbru, 2-3 foi de dafin, sare, 10 boabe piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

45 voturi

Mod de preparare

Friptura de caprioara se poate prepara si fara sa fi stat in marinata, carnea fiind destul de frageda. Este mai gustoaa insa daca inainte de a o pune la tava carnea a stat cateva ore in marinata.


Se asaza in tava o bucata de pulpa impanata cu felioare de slanina.


Se unge cu untdelemn si se adauga, la fript, cate o lingura-doua din zeama marinatei. Cand carnea este frageda si bine rumenita, se taie felii si se asaza pe farfurie.


Sosului din tava i se mai adauga 2-3 linguri de vin, se fierbe impreuna si se serveste in sosiera.

Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

ficatei de pui super fragezi

Se spala bine ficateii si se zvanta. Se pun intr-o tigaie cu capac si se toarna peste ei ulei de

7 voturi    11 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Dovleac in acru-dulce cu snitel de pui

Se spala felia de dovlec si cu un cutit o cojim. Apoi o taiem in felii subtiri de cca. jumatate centimetru.

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • ValerieM

    ValerieM (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2011

    Foarte buna! Multumim de reteta!

  • Fara foto

    dani , 03 august 2009

    Am facut-o si eu e foarte bun.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 iulie 2009

    Un deliciu...,mi s-a facut o pofta...

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

45 voturi

Ingrediente

  • 1 - 1 1/2 kg pulpa de caprioara
  • 100 g slanina
  • 2-3 linguri vin
  • sare. Pentru marinata: un pahar de vin
  • 1 pahar de otet de vin
  • o lingura untdelemn
  • 2 cepe un morcov
  • 1/2 telina
  • 2-3 fire cimbru
  • 2-3 foi de dafin
  • sare
  • 10 boabe piper

Raporteaza reteta

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

3 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi

Chiftele marinate cu tarhon

Calim ceapa si usturoiul, adaugam rosiile cuburi, foile de dafin, vinul si indulcitorul. Lasam

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

ValerieM (Chef de cuisine)

Foarte buna! Multumim de reteta!

Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Rata cu sos de rosii

Rata cu sos de rosii

Se fierbe rata 30min iar daca este crescuta la curte,se poate lasa mai mult; se scoate carnea fara sa se arunce apa,se prajeste putin

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Pilaf cu ciuperci galbiori si chiftelute

Pilaf cu ciuperci galbiori si chiftelute

Se pregatesc mai intai chiftelutele:intr-un castron se pune carnea si se amesteca bine cu ceapa tocata foarte marunt,usturoiul bine

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne