autor:

delicious flavours

» » , , Fripturi, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pulpa de porc la cuptor cu sos de legume

Autor: delicious flavours (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: delicious flavours (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 ianuarie 2013

Ingrediente
- 500 gr pulpa de porc, - 2 linguri ulei de masline, - sare, piper, boia, - maghiran, coriandru, rozmarin, cimbru, - chili (optional-eu nu m-am putut abtine sa nu pun :D), , - 1 cartof dulce, - 2 morcovi, - 1 ardei, - 1 rosie decojita, - o felie mai groasa de telina, - 2 linguri smantana pentru gatit, - 1 lingurita marar

Dificultate: Redusa Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Mai intai spalam bine carnea, o tamponam cu un servetel de bucatarie, amestecam sarea, piperul, boiaua si chili, apoi condimentam bine pulpa cu acest amestec.


Presaram maghiran, coriandru, rozmarin si cimbru si introducem intr-o punga (speciala pentru cuptor), adaugam si uleiul de masline, amestecam putin, dupa care adaugam legumele curatate si spalate, eventual taiate daca sunt prea mari (eu am taiat doar cartoful dulce in 2 bucati).


Legam bine punga, o intepam din loc in loc cu un ac, o asezam intr-o tava si dam la cuptorul preincalzit circa 90 minute.


Dupa acest timp, scoatem din cuptor, deschidem punga, atentie sa nu va ardeti cu aburii fierbinti, scoatem carnea si o feliem, iar legumele impreuna cu sucul din punga le dam prin blender pana obtinem o pasta fina. Adaugam 2 linguri de smantana pentru gatit si o lingurita rasa de marar.


Servim feliile de pulpa de porc alaturi de sosul de legume si eventual garnitura de cartofi piure sau orez.


Pofta Buna!
Retete
Alte retete din Fripturi

Friptura simpla din ceafa de porc

Se taie carnea in bucati maricele, dar nu foarte groase. Se pune ulei intr-o cratita, se adauga carnea,

0 voturi    3 comentarii
1h
Fripturi

Pui soldat cu legume

Se spala bine puiul si se lasa un pic la scurs. Intre timp, se pregateste tava (eu am una din inox

5 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Fripturi

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sandie (Chef de cuisine) , 18 mai 2016

    Un gust deosebit, in special sosul.

  • delicious flavours

    delicious flavours (Chef de cuisine) , 07 martie 2013

    Va multumesc frumos pentru aprecieri si daca incercati sper sa fiti multumiti de rezultat :) O zi frumoasa!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2013

    Felicitari,cred ca este o bunatate,are si legume,exact pe gustul meu !

    • ANCA

      ANCA (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2013

      delicios merita incercat

    • Florenta Dinu

      Florenta Dinu (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2013

      Delicios ! Salvata

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2013

      Foarte bun!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • - 500 gr pulpa de porc
  • - 2 linguri ulei de masline
  • - sare
  • piper
  • boia
  • - maghiran
  • coriandru
  • rozmarin
  • cimbru
  • - chili (optional-eu nu m-am putut abtine sa nu pun :D)
  • - 1 cartof dulce
  • - 2 morcovi
  • - 1 ardei
  • - 1 rosie decojita
  • - o felie mai groasa de telina
  • - 2 linguri smantana pentru gatit
  • - 1 lingurita marar

Raporteaza reteta

Retete
de delicious flavours

Chocolate Crinkles

Cand am vazut aceste “fursecuri” la Laura Adamache, pot sa spun ca a fost dragoste la

11 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Eclere cu crema de vanilie

Intr-o oala mai mare punem apa impreuna cu uleiul la fiert. Cand incepe sa clocoteasca, luam de pe

33 voturi    27 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Rondele de somon cu sos de piper verde

Cu cel putin o ora inainte de a pregati acest preparat, vom hidrata piperul in apa rece, iar somonul,

21 voturi    19 comentarii
45 min
Aperitive

Sandie (Chef de cuisine)

Un gust deosebit, in special sosul.



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pui la cuptor in vin rosu si ierburi aromate!

Pui la cuptor in vin rosu si ierburi aromate!

Mod de preparare pentru friptura : -Se spala bine puiul si se presoara din belsug cu ierburi aromate si sare,se introduce si in interiorul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Legume de vara la cuptor

Legume de vara la cuptor

O reteta delicioasa si foarte usoara.Cantitatile si legumele sunt la alegerea fiecaruia. Tocam ardeiul copt(al meu a fost congelat).

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi