Pulpe de ied la cuptor

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Pulpe de ied la cuptor

Ingrediente

  • 1 pulpa de ied si 1 picior din fata
  • 3 bucati ceapa verde
  • 4 bucati usturoi verde
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita oregano uscat
  • sare
  • piper
  • 3 foi de dafin
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingura morcov tocat marunt
  • 600 ml vin rosu
  • 1 canita otet

Mod de preparare

Carnea o parlim pe flacara aragazului apoi o spalam bine sub jetul de apa.

Intr-un vas punem otetul, 2-3 litri de apa, carnea si o lasam sa stea in acest amestec 1-2 ore.

Intr-o cratita pregatim baitul astfel:

Punem vinul, zeama de lamaie, oregano, cimbrul, morcovul maruntit, boiaua de ardei, foile de dafin rupte bucatele, sare, piper si le amestecam bine.

Ceapa si usturoiul verde le curatam, le spalam, le taiem rondele si le punem in bait.

Punem carnea in tot acest amestec, acoperim cratita si o dam la frigider pana a 2 a zi, intre timp puteti sa o mai invartiti si pe cealalta parte.

A 2 a zi punem carnea intr-o tava, turnam si din bait dar nu tot.

Curatam usturoiul, il taiem feliute si ii dam drumul in tava.

Uleiul il picuram peste carne pentru putin luciu.

Acoperim totul cu staniol si dam tava la cuptor cam pentru 1 ora si jumatate - 2 ore.

In bucatarie va fi un miros imbatator si o sa va cuprinda o pofta ( cam asa au patit ai mei, eu am fost mai reticienta daca nu-mi place carnea asta:D )

Incercam cu o furculita iedul si cand este bine patruns, scoatem staniolul si mai lasam 15 minute pana prinde o crusta aurie.

O scoatem din cuptor cand este gata si o tinem acoperita pentru a ramane frageda.

Pofta buna dragilor, nu uitati sa nu faceti exces si langa aceasta friptura sa puneti si un pahar de vin rosu!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise