autor:

mihai

» » Mancaruri cu carne

Pulpe de pui cu cartofi la gratar

Autor: mihai (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 iulie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Ardei coacem pe gratar ii curatam de coarja si facem o salata cu 2 linguri de ulei, 2-3 linguri de otet si sare. Pulpele de pui amestecam cu oregano, putin ulei, sare si piper dupa gust si lasam sa stea o jumatate de ora. Cartofii cu coarja se spala bine, ii taiem in 4 si punem la fert in apa cu putina sare si lasam pana sunt jumatate ferti. Scurgem apa si cat timp lasam la racit cartofii, punem pulpele la gratarul aragazului electric si ii frigem pana se rumenesc bine dupa care le pastram intr-o tavita la cald. Cartofii ii punem intr-o tava unsa cu unt, presaram cu bucatele de unt pe deasupra cartofilor si daca mai trebuie punem si putina sare. Introducem tava la gratarul cuptorului si lasam sa se coaca pana prind o crusta.


Se pune 2-3 pulpite in farfurie cu cartofi alaturi, presaram totul cu patrunjel maruntit si servim cu salata de ardei copti. Merge bine cum un vin rose demisec. Eu am servit un vin alb demisec de tara din zona Cotnari. Va urez pofta buna!

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

    O bunatate...

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Mă înnebuneşti cu grătarele tale!

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 12 iulie 2011

    Targul olarilor "cucuteni 5000", Copou-Iasi. Le-am cumparat luna trecuta cand am fost acasa.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iulie 2011

      Imi place,e foarte bun !

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 11 iulie 2011

      Delicioase!***** Si ce vase frumoase; oare de unde?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • 1kg. pulpe de pui
  • 1kg. cartofi cu coarja rosie
  • 1kg. ardei capia
  • 50-60g. unt
  • 1lingurita oregano
  • 2-3linguri ulei
  • 2-3linguri otet
  • cateva fire de patrunjel
  • piper si sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de mihai

Somon cu orez jasmine

Punem orezul la inmuiat 30 min. inainte de-al prepara. Saram si piperam fileurile de somon. Punem

5 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Spaghete picante cu carne(Esparguete picante com carne grilhada)

Frigem cotletii pe gratar pana se rumenesc. Intre timp fierbem spaghetele conform instructiunilor,

5 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Canja de galinha(Supa portugheza de gaina)

Intr-o oala de 4l punem jumatatea de gaina (pui), ouale in coaja (spalate), morcovul, ceapa intreaga,

7 voturi    3 comentarii
1h
Supe de carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

O bunatate...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Pui Basquaise

Pui Basquaise

Ardeii i-am avut copti dinainte, dar daca nu ii aveti, ii coaceti si apoi ii curatati de pielite si cotor , lasandu-i felii. Curatam

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Pui la cuptor a la Teo Trandafir

Pui la cuptor a la Teo Trandafir

Pulpele de pui se dezoseaza si se taie bucati. Ouale se bat bine cu condimentele si smantana. Bucatile de pui se adauga in oua

49 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne