autor:

Fara foto

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Pulpe de pui cu ciuperci

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 pulpe de pui, , 300 g ciuperci proaspete, , 12 cepe mici (de arpagic), , 2 catei de usturoi, , 1 crenguta de cimbru, , 10 cl vin alb sec, , 2 linguri otet balsamic, , 3 linguri faina, , 4 linguri ulei, , 40 g unt, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

11 voturi

Mod de preparare

Puneti faina intr-o farfurie adanca. Taiati pulpele de pui in doua (pe articulatie), separand pulpa superioara de ciocanele, si dati bucatile prin faina.


Incingeti uleiul intr-o cratita, prajiti bucatile de pui pe toate partile, pana ce se rumenesc, scoateti-le din cratita si aruncati uleiul in care le-ati prajit.


Puneti-le inapoi in cratita, adaugati cepele curatate si crenguta de cimbru, turnati peste ele vinul, sarati, piperati si lasati-le sa fiarba, cu capac, circa 25 de minute.


Luati capacul de pe cratita si lasati-le sa fiarba, in continuare, la foc iute, pana ce se inmoaie carnea.


Intre timp, preparati ciupercile: rupeti piciorusele, spalati palariile cu apa rece, zvantati-le cu hartie absorbanta si prajiti-le intregi - daca sunt mai mici - in untul incins, impreuna cu usturoiul curatat si presat, sare si piper. Dupa ce s-a evaporat aproape toata apa, turnati peste ele otetul si lasati-le sa fiarba inca 2 minute, la foc iute.


Puneti pe mijlocul unui platou bucatile de pui, de jur imprejur ciupercile si serviti-le fierbinti.
Retete
Alte retete din Fripturi

Ciulama de ciuperci champignion cu pulpe de pui

Curatam copanelele de piele le taiem in doua si le punem la fiert in apa cu sare.Dupa ce le luam

8 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Fripturi

Pulpe de pui cu ananas si ciuperci

1. Pulpele se spala bine cu apa rece, se curata se dezoseaza, se cresteaza si se pun in tigaia grill

3 voturi    4 comentarii
30 min
Fripturi

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

    Si eu pregatesc pulpe de pui cu ciuperci.

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

11 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 pulpe de pui
  • 300 g ciuperci proaspete
  • 12 cepe mici (de arpagic)
  • 2 catei de usturoi
  • 1 crenguta de cimbru
  • 10 cl vin alb sec
  • 2 linguri otet balsamic
  • 3 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • 40 g unt
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete
de Clementina Stanciu

Prajitura „betiva”

Blatul - Untul se freaca cu zaharul si cacao. Se adauga laptele si esenta de rom, si se pun toate

30 voturi    4 comentarii
25 min
Prajituri

Prajitura cu lamaie

Incingeti cuptorul la 180gr. Radeti coaja uneia dintre lamai, dupa care stoarceti-le pe amandoua

33 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

Prajitura cu crema de ciocolata

Se incalzesc, pe foc mic, 500 g de frisca nebatuta si se incorporeaza 400 g ciocolata rupta bucatele

5 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
flori de piatra

flori de piatra (Chef de cuisine)

Si eu pregatesc pulpe de pui cu ciuperci.

Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de soia cu garnitura de orez alb

Pui cu ciuperci si sos de soia cu garnitura de orez alb

O ceapa curatata si taiata in bucati mari se pune la calit in putin ulei cu pieptul de pui taiat si el in bucati, pana cand ceapa si

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Rata cu sos de rosii

Rata cu sos de rosii

Se fierbe rata 30min iar daca este crescuta la curte,se poate lasa mai mult; se scoate carnea fara sa se arunce apa,se prajeste putin

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne