autor:

Fara foto

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Pulpe de pui cu ciuperci

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 pulpe de pui, , 300 g ciuperci proaspete, , 12 cepe mici (de arpagic), , 2 catei de usturoi, , 1 crenguta de cimbru, , 10 cl vin alb sec, , 2 linguri otet balsamic, , 3 linguri faina, , 4 linguri ulei, , 40 g unt, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

11 voturi

Mod de preparare

Puneti faina intr-o farfurie adanca. Taiati pulpele de pui in doua (pe articulatie), separand pulpa superioara de ciocanele, si dati bucatile prin faina.


Incingeti uleiul intr-o cratita, prajiti bucatile de pui pe toate partile, pana ce se rumenesc, scoateti-le din cratita si aruncati uleiul in care le-ati prajit.


Puneti-le inapoi in cratita, adaugati cepele curatate si crenguta de cimbru, turnati peste ele vinul, sarati, piperati si lasati-le sa fiarba, cu capac, circa 25 de minute.


Luati capacul de pe cratita si lasati-le sa fiarba, in continuare, la foc iute, pana ce se inmoaie carnea.


Intre timp, preparati ciupercile: rupeti piciorusele, spalati palariile cu apa rece, zvantati-le cu hartie absorbanta si prajiti-le intregi - daca sunt mai mici - in untul incins, impreuna cu usturoiul curatat si presat, sare si piper. Dupa ce s-a evaporat aproape toata apa, turnati peste ele otetul si lasati-le sa fiarba inca 2 minute, la foc iute.


Puneti pe mijlocul unui platou bucatile de pui, de jur imprejur ciupercile si serviti-le fierbinti.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

    Si eu pregatesc pulpe de pui cu ciuperci.

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

11 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 pulpe de pui
  • 300 g ciuperci proaspete
  • 12 cepe mici (de arpagic)
  • 2 catei de usturoi
  • 1 crenguta de cimbru
  • 10 cl vin alb sec
  • 2 linguri otet balsamic
  • 3 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • 40 g unt
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Clementina Stanciu

Prajitura „betiva”

Blatul - Untul se freaca cu zaharul si cacao. Se adauga laptele si esenta de rom, si se pun toate

30 voturi    4 comentarii
25 min
Prajituri

Prajitura cu lamaie

Incingeti cuptorul la 180gr. Radeti coaja uneia dintre lamai, dupa care stoarceti-le pe amandoua

33 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

Prajitura cu crema de ciocolata

Se incalzesc, pe foc mic, 500 g de frisca nebatuta si se incorporeaza 400 g ciocolata rupta bucatele

5 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
flori de piatra

flori de piatra (Chef de cuisine)

Si eu pregatesc pulpe de pui cu ciuperci.



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale cu carne in varza murata

Sarmale cu carne in varza murata

Se spala bine orezul. Se toaca marunt ceapa si se caleste in putin ulei. Se adauga 1 pahar cu apa si orezul si se ia focul. Nu

1 vot    0 comentarii
4h 30 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Carnea tocata se amesteca cu ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit. Se adauga painea bine scursa, cartoful dat prin razatoarea mica,

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne