autor:

maria mihalache

» » Fripturi

Pulpe de pui la cuptor cu sos de rosii

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 octombrie 2009

Ingrediente
-4 pulpe de pui, -2 cepe uscate si 2-3 fire ceapa verde, -2-3 catei de usturoi, -1 lingura ulei de masline, -3-4 rosii, -apa, -sos de soia, -boia dulce/iute, -1 legatura patrunjel, -cimbru, -frunze de dafin, -piper boabe, -sare, piper macinat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

12 voturi

Mod de preparare

Se spala, se lasa la scurs si apoi se condimenteaza carnea de pui cu sare, piper macinat, boia, cimbru, sos de soia si se aseaza intr-un vas.


Separat se face un amestec din ceapa taiata marunt, usturoiul zdrobit, foi de dafin, piper boabe, ulei si apa care se adauga peste carnea condimentata.


Se da la cuptor iar din cand in cand se stropeste carnea cu sosul din vas iar daca este nevoie se mai adauga apa.


Rosiile se dau prin razatoare si cand carnea este gata se adauga pestea aceasta si se mai lasa la cuptor circa 10-15 min.


Se scoate vasul din cuptor, pulpele de pui se pun pe un platou iar sosul intr-o sosiera.


Se asezoneaza atat sosul cat si friptura cu patrunjel verde taiat marunt.


Se serveste calda alaturi de o garnitura. Eu am folosit o garnitura de varza calita.


Pofta buna!
Retete
Alte retete din Fripturi

Snitele din burta de vita prajite sau coapte la cuptor

Daca folositi burta proaspata ,aceasta se spala,se curata bine de grasime,de pielite si se freaca

12 voturi    4 comentarii
2h 50 min
Fripturi

Fripura de pui cu cartofi la cuptor

Se pun cartofi taiati maricei la fiert timp de 10 minute, intre timp se unge tava cu margarina si

11 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Fripturi

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Stan , 14 martie 2015

    Foarte bun,foarte bun.....multumesc !!!

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2009

    Multumesc de aprecieri.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2009

    BUN,BUN.

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

      N-am folosit niciodata cimbrul la carnea pe pasare! O reteta proaspata si deosebita! Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

      O bunatate...

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2009

      Multumesc, Flori de piatra.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2009

      Tare bune.

    • Fara foto

      maria mihalache , 30 octombrie 2009

      Multumesc Flori de piatra.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009

      Foarte bun si frumos prezentat.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

12 voturi

Ingrediente

  • -4 pulpe de pui
  • -2 cepe uscate si 2-3 fire ceapa verde
  • -2-3 catei de usturoi
  • -1 lingura ulei de masline
  • -3-4 rosii
  • -apa
  • -sos de soia
  • -boia dulce/iute
  • -1 legatura patrunjel
  • -cimbru
  • -frunze de dafin
  • -piper boabe
  • -sare
  • piper macinat

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache

Supa de curcan

Am cumparat un curcam de aproximativ 8 kg crescut la tara. Mi-am zis ca o supa este binevenita si

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Supe de carne

Pulpe de pui marinate in vin cu sote de mazare

Curatam,spalam si lasam la scurs pulpele. In acest timp ne ocupam de marinata. Curatam usturoiul,il

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne

Tiramisu cu piure de zmeura

Pentru piureul de zmeura Punem zmeura intr.un bol mai inalt si pasam pentru a obtine un piure. Dam

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

maria mihalache (Chef de cuisine)

Multumesc de aprecieri.



Adauga reteta
Retete
din Fripturi
Confit de rata

Confit de rata

Au trecut câteva zile de când am împlinit...un număr de ani! E ciudat cum trece timpul fără măcar să privească

0 voturi    0 comentarii
7h 30 min
Fripturi
Piept de pui cu parmezan

Piept de pui cu parmezan

Mai putin, inseamna mai mult. Intotdeauna prefer mancarurile cu ingrediente mai putine. Pieptul de pui l-am taiat pe jumatate, l-am

0 voturi    0 comentarii
20 min
Fripturi