autor:

Menuca

» » Fripturi

Pulpe de pui pe pat de sare la cuptor

Autor: Menuca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 septembrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se spala bine pulpele si se pun la scurs intr-un servet de bucatarie.Pulpele uscate bine se condimenteaza cu sare, si pe pelita deasupra se ung cu putina miere.


Se ia o tava ,sa fie smaltuita pt. a nu rugini de la sare,pe fundul tavii se pune un strat de sare mare de bucatarie,gros de doua degete,peste care se aseaza pulpele codimentate.In cuptorul preincalzit se pune tava,se lasa 30 minute,se mai verifica din cand in cand,la foc moderat.


Se servesc cu pireu de cartofi,sau cartofi prajiti ,depinde de preferinta fiecaruia.


Pulpele desi sunt prajite pe sare nu i-au deloc sarea,sunt mai sanatoase asa pt. ca nu sunt prajite in grasime,se coc in sucul lor.


Pofta buna.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Sandie (Chef de cuisine):

    Foarte gustoase, fragede, sanatoase. Am adaugat si putina paprika dulce pentru culoare iar pentru a proteja tava am pus o folie de aluminium peste care am pus sarea si ceea ce face si curatatul mai usor.

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

    Foarte, foarte buna!

  • Fara foto

    alina , 10 februarie 2010

    eu am facut reteta de ceva vreme o am de la soacra mea dar este pui pe pat de sare se face la fel ca si pulpele si este delicios si sanatos incercati-l n-o sa va para rau pe cuvant

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

    Foarte bune!

    • COSTINELA  M.

      COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

      N-am incercat pana acum, dar va cred pe cuvant ca-s faine

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

      Delicioase...

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Foarte bune si traditionale.Am servit aceste placinte minunate la prima intilnire a celor din forum "gustos ro.''

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Arata excelent,felicitari!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Foarte bun.Merita sa incercati.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2009

      Of ce bunatate...! Eu fac pestele asa...dar am sa fac si pulpe ( fara pielita !)

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2009

      Menuca, bune pulpele astea, mi-e pofta de o portie asa cu pireu cum le-ai gatit tu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

7 voturi

Ingrediente

  • -pulpe de pui
  • -sare mare de bucatarie
  • -piper,sare,o lingurita de miere

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Menuca

Muratura asortata

Varza se taie fidelute,se pune putina sare si este bine sa se lase de seara pana dimineata. Ardeii

3 voturi    6 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Nectar din pere

Se spala perele, se curata de coaja, se taie scotindu-le miezul si samburii. Taiate astfel, se dau

13 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe

Ardei pentru friptura

Se aleg ardeii, se spala, se scutura de seminte si se taie fidelute. Ardeii taiati se pun intr-un

5 voturi    8 comentarii
1h
Conserve si muraturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte, foarte buna!

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Fripturi
Pui cu mustar si usturoi a la Jacques Pepin

Pui cu mustar si usturoi a la Jacques Pepin

Incepem prin a porni cuptorul si a-l seta la 180°C, dupa care trecem la pregatirea puiului. Acesta se spala cu grija, se sterge

4 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Fripturi
Friptura de rata cu sos de cirese

Friptura de rata cu sos de cirese

Crestam pulpele si pieptul de rata pe partea cu pielea si le asezonam bine cu piper negru macinat si sare. Intr-o tigaie teflonata

1 vot    1 comentariu
1h
Fripturi