autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pulpe superioare de pui cu garnitura cartofi piure

Autor: stemol (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Pulpele se spala bine si se fac mici taieturi unde se introduc bucatele de usturoi. Dupa, se condimenteaza bine pe ambele parti ale pulpelor si se pun in tava (folosesc tava clasica pe care o primesti cand cumperi cuptorul, 3 cm inaltime).


Se adauga apa, pana sus si se introduce in cuptor cam o ora. Dupa o jumatate de ora se intorc pe partea cealalta si daca e necesar se adauga apa.


Ptr piure:


Se curata cartofii si se taie bucati, se pun la fiert, se pune sare (eu pun cam o lingura mare).


Cand s-au fiert se scurg de apa si se piseaza, dupa se pune untul si se piseaza din nou pana se dizolva, apoi se toarna laptele in mai multe transe (total cam 250 ml), pana devine mai cremos si se adauga putin ulei (30 ml) si se piseaza in continuare pana se omogenizeaza.


Se serveste cu castraveti murati.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    stemol (Chef de cuisine) , 15 martie 2009

    Puteti sa-mi lasati comentariu daca aveti ceva de adaugat sau de criticat. Mi-ar face o reala placere sa aflu parerile voastre ptr. a ma ajuta in debutul meu culinar.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1 caserola pulpe pui superioare refrigerate
  • 1-2 cani cu apa
  • condimente ptr pui
  • 3 catei usturoi
  • 1.5kg cartofi
  • sare
  • 1 lingura mare cu varf de unt
  • lapte cald
  • ulei

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Fara foto

stemol (Chef de cuisine)

Puteti sa-mi lasati comentariu daca aveti ceva de adaugat sau de criticat. Mi-ar face o reala placere sa aflu parerile voastre ptr. a ma ajuta in debutul meu culinar.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Piure de cartofi cu carnati picanti si ciuperci la cuptor

Piure de cartofi cu carnati picanti si ciuperci la cuptor

Piureul gata facut se amesteca cu putin cimbru si sare daca mai este necesar. In vasul uns cu unt si tapetat cu pesmet/gris se pune

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Tocanita de pui cu ciuperci

Tocanita de pui cu ciuperci

Pieptul de pui il taiem fasiute lungi. Ceapa, ardeiul si ciupercile le taiem julienne. Nu le tocati marunt! Punem putin ulei in cratita,

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne