autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Quinoa cu legume

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iulie 2010

Ingrediente
1 cana de quinoa, 1 ceapa mare, 1 ardei rosu gras, niste ciuperci, niste mazare verde, 3 catei de usturoi, ulei, sare, piper, vegeta, verdeata

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Se caleste usturoiul feliute si ceapa tocata marunt.


Se adauga si ardeiul taiat cubulete, apoi ciupercile felii.


Se pun mirodeniile(dupa fantezie sau cele din reteta). Cine doreste picant, poate pune niste pasta de ardei iute.Cand legumele sunt facute de jumatate, se adauga quinoa.


Se pune 1 cana de quinoa si 2 cani de apa si se aduce la punctul de fierbere.


Se fierbe apoi cam 20 de minute la foc mic.


Se verifica daca e gata, daca nu se mai pune putin la foc. Atentie daca mai trebuie putina apa. Trebuie sa se faca asa ca orezul, fara apa la final.


Daca mazarea e din borcan, se pune mai la urma, sa nu se zdrobeasca.


NB: Quinoa este o cereala originara din Bolivia foarte folosita cu verdeturi sau ciuperci.


Se gaseste prin magazinele bio.


Se poate adauga si la salatele proaspete de verdeturi, dupa ce a fost fiarta si racita.
Se caleste usturoiul feliute si ceapa tocata
Retete
Alte retete din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Quinoa cu legume

Așa că mi-am luat și eu, nu e ieftin, dar partea bună e că se umflă super mult și prin urmare

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Orez cu sparanghel si ciuperci

Intr-o tigaie intinsa si putin inalta, puneti uleiul la incins apoi adaugati ceapa tocata. Cand

0 voturi    0 comentarii
18 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • lia b.

    lia b. (Maestru bucatar) , 21 martie 2013

    quinoa este o planta inrudita cu spanacul si sfecla :) si nu creste numai in Bolivia, ci in toata America de Sud - zona Anzilor. ce este recomandat cind o gatim: inainte de preparare, trebuie nu numai spalata (nu se arunca direct in cratita); se tine cam 30 minute in apa rece cit sa o acopere, apoi aruncam apa si putem prepara quinoa. coaja semintelor contine saponine pe care nu le vrem in mincare... poate contine si cantitati nesemnificative de acid oxalic, care de asemenea se dizolva in apa. pentru variatie, puteti inlocui fasolea, mazarea, lintea, orezul etc. cu quinoa si in rest pastrati reteta. felurile de mincare pot fi sarate sau dulci - cu fructe, lapte etc., la fel ca preparatele din orez. incercati sarmalute cu quinoa si ciuperci sau risotto cu quinoa (fiti generosi cu parmezanul ras) - sint absolut grozave.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    Super !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    O bunatate !

    • Fara foto

      Viorica A. (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

      Si eu gatesc quinoa cu diverse combinatii de legume; este gustoasa si foarte sanatoasa. Este o proteina completa si contine toti aminoacizii esentiali. Eu fierb toate legumele quinoa inabusit cu un pic de apa si la sfarsit cand o iau de pe foc adaug un pic de ulei, verdeata si condimente. Pofta buna!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

      Merita incercata !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

      Cred ca este tare gustoasa!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

      Exotica si aspectuoasa!Felicitari.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

      O reteta buna pentru perioada de post. *****

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

      N-am mancat niciodata asa ceva dar cred ca e bun......

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • 1 cana de quinoa
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei rosu gras
  • niste ciuperci
  • niste mazare verde
  • 3 catei de usturoi
  • ulei
  • sare
  • piper
  • vegeta
  • verdeata

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete

Ciocolata de casa (reteta traditionala)

Apa impreună cu zahărul se pun la fiert la foc mic circa 10 min până se topeşte zahărul.Tot

56 voturi    17 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Roșii uscate la cuptor

Preîncălzeşte cuptorul la 150°C . Spală roşiile, şterge-le, taie-le în două, scoate

10 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Aperitive

Prajitura cu mere

Aluat: Amestecați făina cu praful de copt, bicarbonatul și cu untul scos din timp din frigider

2 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

lia b. (Maestru bucatar)

quinoa este o planta inrudita cu spanacul si sfecla :) si nu creste numai in Bolivia, ci in toata America de Sud - zona Anzilor. ce este recomandat cind o gatim: inainte de preparare, trebuie nu numai spalata (nu se arunca direct in cratita); se tine cam 30 minute in apa rece cit sa o acopere, apoi aruncam apa si putem prepara quinoa. coaja semintelor contine saponine pe care nu le vrem in mincare... poate contine si cantitati nesemnificative de acid oxalic, care de asemenea se dizolva in apa. pentru variatie, puteti inlocui fasolea, mazarea, lintea, orezul etc. cu quinoa si in rest pastrati reteta. felurile de mincare pot fi sarate sau dulci - cu fructe, lapte etc., la fel ca preparatele din orez. incercati sarmalute cu quinoa si ciuperci sau risotto cu quinoa (fiti generosi cu parmezanul ras) - sint absolut grozave.

Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu branza de capra

Tarta cu branza de capra

-Se rade branza de capra prin razatoarea mica si se amesteca cu ouale,apoi se pune ceapa tocata marunut.Se omogenizeaza usor cu o furculita. -Se

18 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta aperitiv

Placinta aperitiv

-Se rade branza intr-un castron,peste branza se adauga trei oua si se mixeaza,la final se adauga si ceapa verde tocata marunt(nu mai

30 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje