Raci prajiti in aluat de clatite de post

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Raci prajiti in aluat de clatite de post

Ingrediente

  • 15 buc.raci vii
  • 3 l apa
  • un pahar vin alb
  • o capatana usturoi
  • 10-15 boabe de piper
  • 4-5 foi de dafin
  • piper macinat,cimbru dupa gust
  • o lingura cu sare
  • o lamaie si jumatate
  • o ceapa
  • Pentru aluatul de clatite aveti nevoie de un pahar vin alb,un praf de sare si faina

Mod de preparare

Se spala racii in mai multe ape,se tin in apa cu sare grunjoasa cca 10 minute ,dupa care se clatesc pana iese apa perfect curata.

Intr-o oala destul de mare se pun la fiert apa,vinul,sarea,usturoiul pisat sau taiat feliute,ceapa taiata pestisori, piperul boabe,piperul macinat si cimbrul,foile de dafin,bucatile de lamaie,usturoiul taiat feliute.

Racii trebuie sa fie acoperiti de lichid in momentul fierberii.Se fierb intre 15-20 de minute in functie de marimea racilor .

Dupa fierbere,racii se lasa la racit in oala in care au fiert,dupa care se scot din apa si se lasa putin la zvantat.

Li se curata gaturile,se scot intestinele,stomacul si dupa preferinta carapacea.De regula racii mici se pot praji cu carapace. Daca racii se prajesc cu carapace, vor trebui prajiti foarte bine la foc mic pe toate partile …

Se va face un aluat de clatite de post subtire ca o smantana din faina,sare si vin alb.

Fiecare rac in parte se va trece prin aluat,astfel incat sa fie complet acoperit de aluat si se va praji in ulei incins.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise