autor:

Cely Snijec

» » Aperitive cu carne

Racitura de curcan

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 ianuarie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

-Aripile spalate se fierb intr-un clocot, dupa care se schimba apa.


Se adauga apa rece(cam 3 litri), astfel incat sa depaseasca aripile cu o palma.


-Se lasa la foc foarte, foarte mic. Strangem spuma, adaugam legumele si condimentele.


-Mereu avem grija sa strangem spuma si grasimea in timpul fierberii lente (dupa aproximativ 5-6 ore, verificam daca racitura e gata: carnea se va desprinde usor de pe oase, iar supa se va inchega imediat,daca luam cateva linguri deoparte si lasam la rece)


-Separam carnea de supa. Supa o strecuram, lasam sa se raceasca,dupa care strangem grasimea.


-Adaugam usturoiul pisat,condimentam dupa gust cu sare si piper. dezosata o asezam in castronele sau pe platouri.


-Strecuram supa si o turnam in vase peste carne.


-Lasam la rece.


Trebuie sa se inchege astfel incat sa putem rasturna vasul cu racitura si sa ramana intact.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Ady

    Ady (Chef de cuisine):

    Daaa... In sezonul estival, carnea slaba de curcan reprezinta o ideala varianta pentru clasicele racituri de Craciun... Eu am renuntat la foaia de dafin (puternicul ei parfum nu se prea sincronizeaza cu carnita de curcan!!!), in schimb, pentru a deveni mai apetisant si mai nutritiv, am adaugat boabe de porumb proaspat fiert (am ales porumbul in lapte, cel zaharisit). Servit cu sos (maioneza) de usturoi este un racoritor paradis gastronomic...

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

7h

6 voturi

Ingrediente

  • 3 aripi de curcan
  • o radacina de morcov
  • o radacina de pastarnac
  • o radacina de patrunjel
  • o ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • boabe de piper si ienibahar
  • o foaie de dafin
  • o lingurita de sare
  • o capatana de usturoi (pisat)
  • sare si piper macinat

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Cely Snijec

FRIPTURA CU DULCEATA DE ARDEI IUTE

Condimentez carnea cu amestecul de piper, sare, enibahar, ncsoara macinate, las la frigider pentru

3 voturi    1 comentariu
2h
Fripturi

Somon la tigaie cu sos de susan

Cartofii intregi se dau la fiert cu sare. Somonul file, stropit cu zeama de lamaie, se asaza pe

1 vot    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Scrumbie marinata

Pestele curatat se spala,se sterge cu un servet si se lasa sa se zvante.Intre timp taiem ceapa-pestisori,

7 voturi    2 comentarii
15 min
Aperitive cu peste
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu carne
Ciuperci umplute cu pui si sunca

Ciuperci umplute cu pui si sunca

Pentru inceput, taiem ceapa marunt si o punem in putin ulei la foc mic. Taiem carnea de pui cubulete mici si o adaugam peste ceapa.

3 voturi    5 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval

Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval

Aluatul: Intr-un bol punem faina cernuta cu sarea. Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva complet si o punem peste faina. Incepem

1 vot    0 comentarii
2h
Aperitive cu carne