autor:

Cely Snijec

» » Aperitive

Racitura de curcan

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 ianuarie 2011

Ingrediente
3 aripi de curcan, o radacina de morcov, o radacina de pastarnac, o radacina de patrunjel, o ceapa, 3 catei de usturoi, boabe de piper si ienibahar, o foaie de dafin, o lingurita de sare, o capatana de usturoi (pisat), sare si piper macinat

Dificultate: Redusa Timp: 7h

6 voturi

Mod de preparare

-Aripile spalate se fierb intr-un clocot, dupa care se schimba apa.


Se adauga apa rece(cam 3 litri), astfel incat sa depaseasca aripile cu o palma.


-Se lasa la foc foarte, foarte mic. Strangem spuma, adaugam legumele si condimentele.


-Mereu avem grija sa strangem spuma si grasimea in timpul fierberii lente (dupa aproximativ 5-6 ore, verificam daca racitura e gata: carnea se va desprinde usor de pe oase, iar supa se va inchega imediat,daca luam cateva linguri deoparte si lasam la rece)


-Separam carnea de supa. Supa o strecuram, lasam sa se raceasca,dupa care strangem grasimea.


-Adaugam usturoiul pisat,condimentam dupa gust cu sare si piper. dezosata o asezam in castronele sau pe platouri.


-Strecuram supa si o turnam in vase peste carne.


-Lasam la rece.


Trebuie sa se inchege astfel incat sa putem rasturna vasul cu racitura si sa ramana intact.
Retete
Alte retete din Aperitive

Chifle cu legume si carnaciori

Intr-un vas punem apa la fiert. Cand fierbe apa adaugam legumele. Lasam sa fiarba cateva minute.

5 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive

Ciuperci umplute

Curățăm si apoi spălăm ciupercile. Codiţele le desprindem şi le tăiem cubuleţe. Ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Aperitive

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Ady

    Ady (Chef de cuisine):

    Daaa... In sezonul estival, carnea slaba de curcan reprezinta o ideala varianta pentru clasicele racituri de Craciun... Eu am renuntat la foaia de dafin (puternicul ei parfum nu se prea sincronizeaza cu carnita de curcan!!!), in schimb, pentru a deveni mai apetisant si mai nutritiv, am adaugat boabe de porumb proaspat fiert (am ales porumbul in lapte, cel zaharisit). Servit cu sos (maioneza) de usturoi este un racoritor paradis gastronomic...

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihaela Ella , 16 ianuarie 2015

    fac si eu

Dificultate

Redusa

Timp

7h

6 voturi

Ingrediente

  • 3 aripi de curcan
  • o radacina de morcov
  • o radacina de pastarnac
  • o radacina de patrunjel
  • o ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • boabe de piper si ienibahar
  • o foaie de dafin
  • o lingurita de sare
  • o capatana de usturoi (pisat)
  • sare si piper macinat

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec

Salata cu ciuperci si carne de pui

Incorporam carnea de pui maruntita cu ciupercutele taiate juliene, cascavalul dat pe razatoare,cuburi

49 voturi    9 comentarii
20 min
Aperitive

Salata de toamna cu gogonele

Speli legumele, le cureti. Tai fasii de ardei si gogosari,felii de morcov, ceapa,gogonele. Faci un

18 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi

FRIPTURA CU DULCEATA DE ARDEI IUTE

Condimentez carnea cu amestecul de piper, sare, enibahar, ncsoara macinate, las la frigider pentru

4 voturi    6 comentarii
2h
Fripturi


Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu carne
Rulada de pui cu legume

Rulada de pui cu legume

Despicam pieptul de pui si il taiem in felii subtiri ca pentru snitele. Pregatim mixul de legume. Eu am folosit legume congelate la

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive cu carne
Shaorma

Shaorma

Spalam carnea de pui iar apoi o taiem in fasii lungi. Fasiile de carne nu trebuie sa fie nici prea subtiri, nici prea groase. Punem

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive