autor:

Cely Snijec

» » , , Aperitive cu carne, Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Piftie ( racitura) de porc

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 ianuarie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Curatz si spal foarte bine carnea,las la muiat peste noapte.Asez in oala,acopar cu apa rece, dau la fiert. Dupa ce da cateva clocote,schimb apa care trebuie sa acopere carnea cam cu o palma. Cand incepe sa fiarba,dau la foc foarte mic, spumuiesc si adaug ceapa, morcovul, boabe de piper, foi de dafin, 3-4 catei de usturoi in foaie si las sa fiarba la foc foarte mic.Incerc dupa cateva ore (5-6 ore),o lingura de supa pusa la rece. Daca se incheaga, scot carnea,o dezosesc si o aranjez pe platouri.Las supa sa se raceasca, strang grasimea, condimentez cu piper, sare si usturoi pisat dupa gust.Strecor,incalzesc foare,foart putin supa,o torn peste carne.Las la rece. Noi o servim stropita cu otet,cu mamaliga. Piftia se poate aseza in vase mici si o rasturnam inainte de a servi.

  • 24 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vasile Cucuta , 23 decembrie 2013

    miine facem si noi

  • Fara foto

    Florentina Olah , 23 decembrie 2013

    buna.o fac si eu maine.

  • Fara foto

    Rachiteanu Ionela , 23 decembrie 2013

    mmmmmm ce bun imi este pofta de asa o bunatate au trecut cativa ani decand nu am mai mancat piftie

    • Fara foto

      Iancu Anca , 22 decembrie 2013

      nu am facut niciodata,sper sa imi reuseasca din prima

    • Fara foto

      Bica Elena , 14 decembrie 2013

      Foarte buna punem si putina carne de pui

    • Fara foto

      Marina Albert , 13 decembrie 2013

      va urez spor la treaba...sigur va iesi perfecta! :)

    • Fara foto

      Marina Albert , 13 decembrie 2013

      eu de abia astept sa o mananc...de piftia mamei e vorba! :))

    • Fara foto

      Lacea Liliana , 13 decembrie 2013

      abia astept sa o fac

    • Fara foto

      Alexandru Tamas , 23 noiembrie 2013

      felicitari a-m facut si e foarte buna.

    • Fara foto

      andreea , 18 iunie 2010

      foarte aspectoasa bravo

    • Fara foto

      Ioana , 14 iunie 2010

      Ce bine arata! Felicitari!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Ahhhh ce pofta mi-ai facut,arata superrr.Felicitari.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Arata foarte bine piftia ta.Vreau si eu o portie mica.....te rog...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Foarte bune si frumoase! Si eu fac, la noi in Ardeal se manaca mai gras.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Cely, deosebit de frumoasa si sunt convinsa si buna.Felicitari.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2010

      Arata super,piftia ta !Asa trebuie sa fie o piftie.Clara. Eu,fac aici(rar) din pulpe si aripi de curcan;porc nu am. E bun si de curcan,dar nu se compara cu porcul. Bravo,Cely !

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

      Arata bine piftia,

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

      Foarte frumoasa.

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

      Putem pune si labe de porc (pe care unii le numesc "adidasi") la fiert, odata cu capul, . Ele lasa in zeama si mai multa gelatina pentru inchegarea piftiei.

    • Fara foto

      Vekas Maria , 12 ianuarie 2010

      Da, arata super, asa cum o prepar si eu.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

      mmmmm ce bunatate

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

      In sfarsit vad o piftie linpede asa cum o fac eu ! Felicitari Cely ! Dupa ce o fierb asa incet o las pina a doua zi cand culeg grasimea ramasa , o incalzesc foarte putin si apoi impart piftia in boluri...

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Arata foarte bine!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Mmmm o bunatate,mie imi place foarte mult piftia.Felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

7h 30 min

89 voturi

Ingrediente

  • 1/2 cap de porc
  • un rasol
  • 1 morcov
  • o ceapa
  • cativa catei de usturoi
  • foaie de dafin
  • sare,piper

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Cely Snijec

FRIPTURA CU DULCEATA DE ARDEI IUTE

Condimentez carnea cu amestecul de piper, sare, enibahar, ncsoara macinate, las la frigider pentru

3 voturi    3 comentarii
2h
Fripturi

Somon la tigaie cu sos de susan

Cartofii intregi se dau la fiert cu sare. Somonul file, stropit cu zeama de lamaie, se asaza pe

1 vot    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Scrumbie marinata

Pestele curatat se spala,se sterge cu un servet si se lasa sa se zvante.Intre timp taiem ceapa-pestisori,

8 voturi    2 comentarii
15 min
Aperitive cu peste

Vasile Cucuta

miine facem si noi

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Pui tirolez

Pui tirolez

Pieptul de pui l-am taiat felii. Le-am spalat bine si le-am lasat sa se scurga. Am condimentat cu sare de mare, piper proaspat rasnit,

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Ciocanele de pui umplute si infofolite

Ciocanele de pui umplute si infofolite

Ciocanelele spalate si bine sterse cu un servet de hartie se umplu cu cate o lingurita de creme de branza ,pe care o punem intre carnea

0 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Fripturi