autor:

Cely Snijec

» » , , Aperitive, Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Piftie ( racitura) de porc

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 ianuarie 2010

Ingrediente
1/2 cap de porc, un rasol, 1 morcov, o ceapa, cativa catei de usturoi, foaie de dafin, sare,piper

Dificultate: Redusa Timp: 7h 30 min

105 voturi

Mod de preparare

Curatz si spal foarte bine carnea,las la muiat peste noapte.Asez in oala,acopar cu apa rece, dau la fiert. Dupa ce da cateva clocote,schimb apa care trebuie sa acopere carnea cam cu o palma. Cand incepe sa fiarba,dau la foc foarte mic, spumuiesc si adaug ceapa, morcovul, boabe de piper, foi de dafin, 3-4 catei de usturoi in foaie si las sa fiarba la foc foarte mic.Incerc dupa cateva ore (5-6 ore),o lingura de supa pusa la rece. Daca se incheaga, scot carnea,o dezosesc si o aranjez pe platouri.Las supa sa se raceasca, strang grasimea, condimentez cu piper, sare si usturoi pisat dupa gust.Strecor,incalzesc foare,foart putin supa,o torn peste carne.Las la rece. Noi o servim stropita cu Otet,cu mamaliga. Piftia se poate aseza in vase mici si o rasturnam inainte de a servi.
Retete
Alte retete din Aperitive

Turte cu branza si marar

Umplutura de branza o obtii amestecand toate ingredientele. Aluat turte Pregateste aluatul punand

3 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Aperitive

Cosulete din paine cu ciuperci umplute

1.Se curata ciupercile de picioruse si pielite,se pastreaza palariutele care se ung in interior cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive

  • 24 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vasile Cucuta , 23 decembrie 2013

    miine facem si noi

  • Fara foto

    Florentina Olah , 23 decembrie 2013

    buna.o fac si eu maine.

  • Fara foto

    Rachiteanu Ionela , 23 decembrie 2013

    mmmmmm ce bun imi este pofta de asa o bunatate au trecut cativa ani decand nu am mai mancat piftie

    • Fara foto

      Iancu Anca , 22 decembrie 2013

      nu am facut niciodata,sper sa imi reuseasca din prima

    • Fara foto

      Bica Elena , 14 decembrie 2013

      Foarte buna punem si putina carne de pui

    • Fara foto

      Marina Albert , 13 decembrie 2013

      miine facem si noi

    • Fara foto

      Marina Albert , 13 decembrie 2013

      miine facem si noi

    • Fara foto

      Lacea Liliana , 13 decembrie 2013

      abia astept sa o fac

    • Fara foto

      Alexandru Tamas , 23 noiembrie 2013

      felicitari a-m facut si e foarte buna.

    • Fara foto

      andreea , 18 iunie 2010

      foarte aspectoasa bravo

    • Fara foto

      Ioana , 14 iunie 2010

      Ce bine arata! Felicitari!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Ahhhh ce pofta mi-ai facut,arata superrr.Felicitari.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Arata foarte bine piftia ta.Vreau si eu o portie mica.....te rog...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Foarte bune si frumoase! Si eu fac, la noi in Ardeal se manaca mai gras.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Cely, deosebit de frumoasa si sunt convinsa si buna.Felicitari.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2010

      Arata super,piftia ta !Asa trebuie sa fie o piftie.Clara. Eu,fac aici(rar) din pulpe si aripi de curcan;porc nu am. E bun si de curcan,dar nu se compara cu porcul. Bravo,Cely !

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

      Arata bine piftia,

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

      Foarte frumoasa.

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

      Putem pune si labe de porc (pe care unii le numesc "adidasi") la fiert, odata cu capul, . Ele lasa in zeama si mai multa gelatina pentru inchegarea piftiei.

    • Fara foto

      Vekas Maria , 12 ianuarie 2010

      Da, arata super, asa cum o prepar si eu.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

      mmmmm ce bunatate

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

      In sfarsit vad o piftie linpede asa cum o fac eu ! Felicitari Cely ! Dupa ce o fierb asa incet o las pina a doua zi cand culeg grasimea ramasa , o incalzesc foarte putin si apoi impart piftia in boluri...

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Arata foarte bine!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Mmmm o bunatate,mie imi place foarte mult piftia.Felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

7h 30 min

105 voturi

Ingrediente

  • 1/2 cap de porc
  • un rasol
  • 1 morcov
  • o ceapa
  • cativa catei de usturoi
  • foaie de dafin
  • sare,piper

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec

Salata cu ciuperci si carne de pui

Incorporam carnea de pui maruntita cu ciupercutele taiate juliene, cascavalul dat pe razatoare,cuburi

49 voturi    9 comentarii
20 min
Aperitive

Salata de toamna cu gogonele

Speli legumele, le cureti. Tai fasii de ardei si gogosari,felii de morcov, ceapa,gogonele. Faci un

18 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi

FRIPTURA CU DULCEATA DE ARDEI IUTE

Condimentez carnea cu amestecul de piper, sare, enibahar, ncsoara macinate, las la frigider pentru

4 voturi    6 comentarii
2h
Fripturi

andreea

foarte aspectoasa bravo



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Ardei umpluti

Ardei umpluti

Ardeii se spala se curata de cotoare si se lasa sa se stoarca de eventuala apa cu capul in jos. Pentru umplututa se caleste in putin

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciocanele de pui cu naut si sos de gorgonzola

Ciocanele de pui cu naut si sos de gorgonzola

Se spala ciocanelel de pui apoi se usuca cu un servet absorbant si se condimenteaza cu sare si piper. Se frig ciocanelele pe grill-ul

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Mancaruri cu carne