autor:

autor

» » Aperitive cu carne

Racitura

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 aprilie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Picioarele de porc se pirlesc pe foc viu, se rad cu lama cutitului, se freacabine cu malai si se spala in mai multe ape. Rasolul de vaca, picioarele de porc si tacimurile de pasare se pun intr-un vas mare cu 10 l de apa.


Se fierb la foc potrivit in vasul descoperit. La mijlocul timpului de fierbere se adauga zarzavatul de supa, curatat si spalat, taiat felii mari si o lingura de sare. Cind carnea se desprinde de pe os se scoate zarzavatul si se lasa deoparte. carnea se curata de pe oase, se imparte in mod egal si se pune in farfurii. fiecare farfurie se garniseste cu felii de morcov fiert si de gogosar murat, apoi se acopera cu zeama in care a fiert carnea, amestecata cu mujdei de usturoi strecurat.


Farfuriile se umplu cu zeama si se lasa la rece pentru ca gelatina sa se prinda. se incearca puterea de coagulare inainte de adauga zeama de carne, luind o lingura de zeama si lasind-o la frigider. daca zeama se coaguleaza repede, nu mai are nevoie de nici un adaos. In caz contrar se fierb citeva foi de gelatina alimentara, se lasa sa se raceasca si se adauga in zeama de carne.


Racitura sta la rece de pe o zi pe alta.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

55 voturi

Ingrediente

  • Un rasol de vaca
  • doua tacimuri de pasare
  • doua picioare de porc,zarzavat pentru supa
  • sare
  • piper boabe
  • un gogosar murat
  • usturoi.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Quesadilla picanta cu pui si sunca

Incingem ulei intr-o tigaie si ungem bine tigaia cu acesta. Punem o tortilla in tigaie. O acoperim

9 voturi    8 comentarii
nespecificat
Aperitive cu carne

Bulz ciobanesc

Bulzul ciobanesc nu este o mamaliga simpla cu branza si carnat, este un bulgare de aur, cu dantela

4 voturi    0 comentarii
nespecificat
Aperitive cu brinza

Pate de pui

Curatam morcovul, patrunjelul si ceapa. Morcovul si patrunjelul se rad, ceapa se taie - nu va chinuiti

2 voturi    1 comentariu
nespecificat
Aperitive cu carne
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu carne
Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval

Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval

Aluatul: Intr-un bol punem faina cernuta cu sarea. Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva complet si o punem peste faina. Incepem

0 voturi    0 comentarii
2h
Aperitive cu carne
Grisine cu cascaval si sunculita taraneasca

Grisine cu cascaval si sunculita taraneasca

Castravetele se spala si se taie pe lung 6 fasii subtiri cu ajutorul instrumentului de decojit. Se ruleaza pe fiecare grisina cate

3 voturi    0 comentarii
10 min
Aperitive cu carne