autor:

autor

» » Aperitive

Racitura

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 aprilie 2005

Ingrediente
Un rasol de vaca, doua tacimuri de pasare, doua picioare de porc,zarzavat pentru supa, sare, piper boabe, un gogosar murat, usturoi.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

55 voturi

Mod de preparare

Picioarele de porc se pirlesc pe foc viu, se rad cu lama cutitului, se freacabine cu malai si se spala in mai multe ape. Rasolul de vaca, picioarele de porc si tacimurile de pasare se pun intr-un vas mare cu 10 l de apa.


Se fierb la foc potrivit in vasul descoperit. La mijlocul timpului de fierbere se adauga zarzavatul de supa, curatat si spalat, taiat felii mari si o lingura de sare. Cind carnea se desprinde de pe os se scoate zarzavatul si se lasa deoparte. carnea se curata de pe oase, se imparte in mod egal si se pune in farfurii. fiecare farfurie se garniseste cu felii de morcov fiert si de gogosar murat, apoi se acopera cu zeama in care a fiert carnea, amestecata cu mujdei de usturoi strecurat.


Farfuriile se umplu cu zeama si se lasa la rece pentru ca gelatina sa se prinda. se incearca puterea de coagulare inainte de adauga zeama de carne, luind o lingura de zeama si lasind-o la frigider. daca zeama se coaguleaza repede, nu mai are nevoie de nici un adaos. In caz contrar se fierb citeva foi de gelatina alimentara, se lasa sa se raceasca si se adauga in zeama de carne.


Racitura sta la rece de pe o zi pe alta.
Retete
Alte retete din Aperitive

Racitura de peste

Pestii de 1,5 kg vin curatati si taiati in portii. Se spala bine si se lasa cu putina sare groasa

23 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Aperitive

Piftie ( racitura) de porc

Curatz si spal foarte bine carnea,las la muiat peste noapte.Asez in oala,acopar cu apa rece, dau

105 voturi    24 comentarii
7h 30 min
Aperitive

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

55 voturi

Ingrediente

  • Un rasol de vaca
  • doua tacimuri de pasare
  • doua picioare de porc,zarzavat pentru supa
  • sare
  • piper boabe
  • un gogosar murat
  • usturoi.

Raporteaza reteta



Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu carne
Rulada de pui cu legume

Rulada de pui cu legume

Despicam pieptul de pui si il taiem in felii subtiri ca pentru snitele. Pregatim mixul de legume. Eu am folosit legume congelate la

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive cu carne
Shaorma

Shaorma

Spalam carnea de pui iar apoi o taiem in fasii lungi. Fasiile de carne nu trebuie sa fie nici prea subtiri, nici prea groase. Punem

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive